1 Μήνας 1 Ημέρα πριν #7722 από M87
M87 (17/05/2019 19:30):

Εάν αναθέσω σε έναν χιμπατζή, να αλλάζει λάμπες σε στύλους οδοφωτισμού, όταν τον παίρνουν τηλέφωνο και του λένε ότι μια (ή περισσότερες) λάμπα(ες) δεν ανάβει(ουν), το πρώτο πράγμα στο οποίο θα καταλήξει ο χιμπατζής, είναι ότι η πληροφορία, οδός, αριθμός ή άλλη περιγραφή θέσης στύλου, δεν επαρκεί.

Το δεύτερο πράγμα στο οποίο θα καταλήξει, είναι ότι απαιτείται ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΥΛΩΝ προκειμένου:

1. Να μπορεί να αναφέρουν οι δημότες με ακρίβεια την βλάβη...
2. Να μπορεί η τεχνική υπηρεσία χιμπατζήδων να αποκαθιστά την βλάβη...
3. Να μπορεί η τεχνική υπηρεσία χιμπατζήδων να παρακολουθεί την εξέλιξη της βλαβοληψίας (πότε αναφέρθηκε βλαβη, ποιός την χειρίστηκε, ποιό ήταν το αποτέλεσμα του χειρισμού, πότε αποκαταστάθηκε κλπ)...
4. Να μπορεί η τεχνική υπηρεσία χιμπατζήδων να παρακολουθεί την διάρκεια ζωής του εγκατεστημένου υλικού...
5. Να μπορεί η τεχνική υπηρεσία χιμπατζήδων να συγκρίνει την πραγματική διάρκεια ζωής του εγκατεστημένου υλικού με τους όρους της σύμβασης του προμηθευτή...
6. Σε ότι αφορά λάμπες οι οποίες ΔΕΝ πληρούν το προσδόκιμο του ορίου ζωής αυτών με βάση την συμβαση του προμηθευτή, η τεχνική υπηρεσία χιμπατζήδων, να μπορεί να στέλνει πίσω τις λάμπες για αντικατάσταση, επειδή όλες οι συμβάσεις προμήθειας υλικού του δημοσίου συμπεριλαμβάνουν και εδάφιο εγγύηση ή και ρήτρες.

Τι συμβαίνει επι της ουσίας λοιπόν:

Κάποιοι ΓΙΘΕ (Γυφτομπινέδες Ιδιώτες θεσμικοί Επενδυτές) δεν θέλουν το δημόσιο να επιτύχει στην αποστολή του [να λειτουργεί σωστά ως μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπηρεσία] γιατί αυτό, αφ' ενός δεν μπορούν να το ανταγωνιστούν ως κερδοσκόποι ιδιώτες και αφ' ετέρου, δημιουργεί πλούσιους πολίτες οι οποίοι απολαμβάνουν μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπηρεσίες.

Προκειμένου λοιπόν το δημόσιο να αποτύχει στην αποστολή του, εξαγοράζουν τις κρίσιμες για αυτούς θέσεις:

Δικαστές- εισαγγελείς
Νομοθέτες (βολευτές)
Πρωθυπουργούς / υπουργούς / υφυπουργούς / γενικούς γραμματείς
Προέδρους / Διευθυντές οργανισμών
Προέδρους τοπικών και εθνικών κομματικών οργανώσεων
Ελεγκτικές υπηρεσίες δημοσίου
κ.ο.κ.

Σε ότι αφορά τις διαπιστώσεις μου κατά την συναναστροφή μου με το δημόσιο, διαπιστώνω ότι πέρα από το πολιτικό προσωπικό - το οποίο θεωρώ δεδομένο ότι υπηρετεί τους ΓΙΘΕ - το μόνιμο προσωπικό από προιστάμενο και πάνω είναι και αυτό εξαγορασμένο ή έχει υποστεί εκβιασμό προκειμένου να μην την πληρώσει με την σταδιοδρομία του.

Αποθήκες και αρχεία - γνωστά και ως ψυγεία - το 2019 υπάρχουν μπόλικα για να χώσουμε όσους δεν συμφωνούν με το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες των ΓΙΘΕ.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ - αν και εφόσον δεν είχε εξαγοραστεί κάποιος προιστάμενος οδοφωτισμού ή διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας - με την ανάληψη καθηκόντων του, να στείλει έξω ένα συνεργείο δύο ατόμων τα οποία θα πηγαίνουν σε κάθε στύλο οδοφωτισμού και θα εγκαθιστούν ένα χαλύβδινο τσέρκι το οποίο έχει την αρίθμηση του στύλου προκειμένου ο στύλος με αρίθμηση π.χ. 121 να είναι μοναδικός σε ότι αφορά την οδό ΖήτωΠουΚαήκαμε.

Στη δικαιολογία "δεν έχουμε λεφτά για τσέρκια και stencil για να βάζουμε αριθμούς σε αυτά" ο χιμπατζής ο οποίος σέβεται τον μισθό που του δίνετε, κάνει την ίδια δουλειά με φόρμες αριθμών και μπογιά ή "σφραγίδες" αφρώδους υλικού κομμένες στο σχήμα των δέκα αριθμών (βάλε και ένα πακέτο ελαστικά γάντια για να μην λερώνουν τα παιδιά τα χέρια τους).

Η παραπάνω αρίθμηση δεν συνέβη ΠΟΤΕ σε κανέναν δήμο της Ελλάδας [σκόπιμα φυσικά] και στο 100% της επικράτειας. Οι δε ελεγκτικές αρχές [...κλαίω και πεθαίνω από τα γέλια ταυτόχρονα...] ποτέ δεν ελέγξανε κάτι τέτοιο - όπως και οτιδήποτε αφορά ουσία στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου [*1] και το οποίο θα ζημίωνε τα συμφέροντα των ΓΙΘΕ - με αποτέλεσμα το "πρόβλημα" να έχει έκταση 100%.

[*1] π.χ. Εγκατάσταση ηλιακών σε κτήρια του δημοσίου προκειμένου στην Ελλάδα των +300 ημερών ηλιοφάνειας, να περιοριστούν οι αγορές καυσίμων θέρμανσης σε ότι αφορά κτηριακές εγκαταστάσεις και κολυμβητικές δεξαμενές.

Από τη στιγμή που δεν έχετε αρίθμηση στύλων, οι στόχοι 1. εώς 6. τα οποία αναφέρω στην αρχή του σχολίου πάνε περίπατο.

Και τι έχουμε στη θέση όλων αυτών...;

Έχουμε την στρατιά κρατικοδίαιτων χιμπατζήδων ηλεκτρολόγων οι οποίοι νομίζουν ότι "έχουν πιάσει τον παπά από τα α******" και κυκλοφορούν ανά το Πανελλήνιο "αλλάζοντας μας τα φώτα"... οικονομικά.

Οι χιμπατζήδες αυτοί ηλεκτρολόγοι, εκμεταλλεύονται ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (τυχαία, ευκαιριακή, προγραμματισμένη) προκειμένου να κάνουν ρεμούλες σε υλικό επειδή από τον άμεσο προιστάμενο τους μέχρι "πρόεδρο δημοκρατίας των ΓΙΘΕ" δεν υφίσταται έλεγχος τους.

Τι εννοώ ως "έλεγχο τους";

α. Το κοντάρι, ο εξολκέας ντουί, και τα άλλα εργαλεία της δουλειάς τους εκτός του ότι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι ελεγχόμενο υλικό διαθέσιμο μόνο ονομαστικά σε ηλεκτρολόγους δημοσίου, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ και να επιστρέφονται και να κλειδώνονται μετά το οχτάωρο... Αμ δε.
β. Τα υλικά τα οποία διαχειρίζονται ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να βγαίνουν από αποθήκη την οποία ελέγχει ΜΟΝΟ ο προιστάμενος τους... Αμ δε.
γ. Το υλικό το οποίο διαθέτει σειριακό αριθμό παραγωγής ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να καταγράφεται... Αμ δε.
δ. Το ΔΗΜΟΣΙΟ υλικό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να παρακολουθείται, να χρεώνεται και να ελέγχεται σε ότι αφορά την εγκατάσταση και απόσυρση του... Αμ δε.
ε. Η εργασία του προσωπικού ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ελέγχεται με προγραμματισμένους και έκτακτους επιτόπιους ελέγχους... Αμ δε.
στ. Κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ελέγχονται για κατοχή ηλεκτρολογικού υλικού... Αμ δε.
ζ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχουν την δυνατότητα να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα ως ηλεκτρολόγοι λόγω α) ανεργίας [*2] και β) ασυμβίβαστου αντικειμένου [*3]... Αμ δε.
κ.ο.κ. μιας και αναλόγως της εργασίας και του αντικειμένου, εκείνοι θα έπρεπε να ελέγχονται και με διαφορετικό τρόπο.

[*2] Άσε και κανέναν άλλο να δουλέψει μονοφαγά.
[*3] Κάπως έτσι φτάσαμε και πολλά σπίτια έχουν ηλεκτροδοτηθεί με καλώδια, πίνακες, ασφάλειες, κουτιά, κλέμες, ρελέδες, δεματικά, λάμπες οι οποίες αγοράζονταν ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ.

Στην απουσία των παραπάνω ελέγχων, τι έχουμε στην Ελλάδα της "δημοκρατίας των ΓΙΘΕ" σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα;

Έχουμε:

1. Αδυναμία ακριβούς αναφοράς βλαβών.
2. Αδυναμία επακριβούς αποκατάστασης βλαβών (επιπλέον κόστος εργατοωρών και καυσίμων επισκευών).
3. Αδυναμία - απροθυμία παρακολούθησης εισερχόμενου ιστορικού βλαβοληψίας. Δηλαδή:
3.1 Πότε αναφέρθηκε η βλάβη;
3.2 Ποιό στύλο αφορά η βλάβη;
3.3 Πόσες φορές κάλεσε το ίδιο ή άλλα άτομα για την βλάβη;
3.4 Πόσο χρόνο κάνει το συνεργείο να αποκαταστήσει τη βλάβη;
3.5 Πότε τελικώς αποκαταστάθηκε η βλάβη και από ποιόν;
3.6 Ποιά ήταν η τελική έκβαση της αναφοράς της βλάβης (θετική ή αρνητική);
3.7 Προβλήματα / παρατηρήσεις / προτάσεις βελτίωσης υπηρεσιών;
4. Αδυναμία - απροθυμία παρακολούθησης της διάρκειας ζωής του εγκατεστημένου υλικού.
5. Αδυναμία - απροθυμία σύγκρισης της πραγματικής διάρκειας ζωής του εγκατεστημένου υλικού με τους όρους της σύμβαση του προμηθευτή.
6. Αδυναμία - απροθυμία εφαρμογής των όρων εγγύησης της σύμβασης του προμηθευτή.
7. Προσωπικό "γραφείων" το οποίο ενώ πληρώνεται εκείνο επι της ουσίας "ξύνεται".
8. Προσωπικό "πεδίου" το οποίο λεηλατεί το δημόσιο υλικό κατά βούληση.

Ως καθεστώς, να σημειώσουμε ότι ΓΕΝΙΚΑ είναι οι ίδιοι οι ηλεκτρολόγοι οι οποίοι παραγγέλνουν, φυλάσουν, χρησιμοποιούν και διαθέτουν το ηλεκτρολογικό υλικό ΚΥΡΙΩΣ επειδή κανένας προιστάμενος ή διευθυντής δεν θέλει την ευθύνη αυτή και επειδή δεν θέλουν ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ να πραγματοποιήσουν ελέγχους επί του υλικού ή του προσωπικού τους. Ο βασικότερος λόγος όμως, είναι επειδή προιστάμενοι και διευθυντές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ για το ότι δεν κάνανε ελέγχους στο προσωπικό και το υλικό του δήμου!

Κάνουν λοιπόν μια υπόθεση η οποία στερείται θεμελίων και λένε:

"...Ο/οι ηλεκτρολόγος/οι μου είναι τίμιος/οι..."

Το οποίο φυσικά δεν τεκμηριώνεται με κανέναν τρόπο επειδή ο/οι ηλεκτρολόγος/οι δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ και από κανέναν για να δούμε τι ******* είναι.

Κάθε τέλος χρόνου [ή όποτε τελειώνει το ηλεκτρολογικό υλικό] παραγγέλνεται καινούργιο χωρίς ερωτήσεις, χωρίς φωνές, χωρίς έλεγχο, γιατί τα χρήματα των δημοτών ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ (δεν βγαίνουν από την τσέπη αυτών οι οποίοι θα έπρεπε να ασκούν έλεγχο).

Με αυτά και με αυτά, οι ηλεκτρολόγοι των δήμων, έχοντας στα χέρια τους τα κλειδιά των αποθηκών ηλεκτρολογικού υλικού, τα εργαλεία, και τις διασυνδέσεις (συστήνουν και "αξιολογούν" τους προμηθευτές ηλεκτρολογικού υλικού), αφήνονται να αλλωνίζουν στο Πανελλήνιο αλλάζοντας μας τα φώτα (οικονομικά) ενώ σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τους προιστάμενους τους, καταλήγουν να παίζουν σφαλιάρες.

Τρόποι με τους οποίους μας "αλλάζουν τα φώτα"... οικονομικά:

1. Χρήση ηλεκτρολογικού υλικού δημοσίου σε ιδιωτικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Κανείς δεν ελέγχει το υλικό, συνεπώς δεν ξέρουμε που χρησιμοποιείται το δημόσιο ηλεκτρολογικό υλικό. Παράλληλα, δεδομένου ότι οι ηλεκτρολόγοι των δήμων μπορούν να δίνουν προσφορές σε τιμές χαμηλότερες των συναδέλφων τους (επειδή χρησιμοποιούν το δημόσιο ηλεκτρολογικό υλικό σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις) στους πελάτες τους εμφανίζονται ουδέτεροι οικονομικά (δεν θα χαλάσουν την πιάτσα χρεώνοντας λιγότερα) ενώ παράλληλα θησαυρίζουν το κόστος των υλικών.

2. Σε δημόσιες κτηριακές εγκαταστάσεις όπου είναι σίγουροι ότι δεν θα ελεγχθούν, δεν το έχουν σε τίποτα να εγκαταστήσουν καμένο υλικό από προηγούμενη εργασία την οποία κάνανε για ιδιώτη ή το δημόσιο. Το καινούργιο υλικό το οποίο βγαίνει από την αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού καταλήγει σπίτι τους (όπως το υγεινομικό υλικό των ιατρών κατέληγε στα ιδιωτικά ιατρεία τους) και όταν διαπιστωθεί ότι η εγκατάσταση δεν λειτουργεί θα βρεθεί μια δικαιολογία (χαλασμένος ρελές / χαλασμένη ασφάλεια / η π****** η ΔΕΗ) τα έκαψε όλα για να πληρώσει ο δημότης "δύο σε ένα" (δυό φορές την μία εγκατάσταση).

3. Διαφυγόντα χρήματα από την μη-εφαρμογή των όρων εγγύησης της σύμβασης των προμηθευτών. Δεδομένου μάλιστα, ότι κανένας δήμος δεν πραγματοποιεί αρίθμηση στύλων, οι προιστάμενοι και διευθυντές αυτών αδυνατούν να αντικρούσουν κατηγορίες όπως "εύννοια απέναντι στους προμηθευτές", "κατασπατάληση δημόσιου χρήματος", "δημιουργία συνθηκών ιδιωτικοποίησης εμφανίζοντας τεχνητά το δημόσιο ως λιγότερο ικανό οργανισμό σε σχέση με τον κερδοσκόπο ιδιώτη", "ενδεχόμενη δωροδοκία από τον προμηθευτή" κ.ο.κ. επειδή αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους οι οποίοι εξασφαλίζουν τον δημότη ή φορολογούμενο (με ή χωρίς την ανοχή *****ΔΗΜΑΡΧΟΥ ή αντιδήμαρχου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία... για το καλό του μόνιμου προσωπικού, ελπίζω οι εντολές των αιρετών να δίνονταν εγγράφως).

4. Βάζοντας φίλους του να αναφέρουν πλαστές βλάβες, μπορεί να ξαφρίσει - αντίστοιχο με τις πλαστές βλάβες - πλήθος λαμπτήρων από την αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού, τις οποίες τελικώς θα ξαναπουλήσει στον προμηθευτή. Στην καταγραφή της βλαβοληψίας θα φαίνεται ότι υπήρχε αναφορά βλάβης και έτσι "νομιμοποιείται" η χρήση του ηλεκτρολογικού υλικού το οποίο βγαίνει από τις αποθήκες ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (θα καταλάβετε το "γιατί" στη συνέχεια...).

5. Βγαίνοντας με ή χωρίς το αυτοκίνητο του - ακόμα και μέρα μεσημέρι - μπορεί να πάει να ξεβιδώσει μισή στροφή μια υγιής λάμπα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ προκειμένου αυτή να δηλωθεί ως βλάβη γιατί εκείνος έχει κοντάρι. Οι δημότες βλέπουν την λάμπα στη θέση της αλλά δεν ανάβει και υποθέτουν ότι είναι καμένη και θέλει αλλαγή. Αυτό που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να ελέγξουν, είναι αν αυτή είναι ξεβιδωμένη ή όχι.

Κάθε φορά όμως που αναφέρουν μια τέτοια τεχνητή βλάβη, οι δημότες δίνουν "δικαίωμα" στον ηλεκτρολόγο του δήμου να βγάλει από την αποθήκη μια λάμπα ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΗΣ.

6. Άλλος τρόπος δημιουργίας "βλαβών" είναι - αν έχει πρόσβαση σε καμένο ηλεκτρολογικό υλικό - να αντικαθιστά υγιείς λάμπες με καμένες οι οποίες στη συνέχεια θα δηλώνονται ως βλάβες προκειμένου να μπορεί να βάζει χέρι στην αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού.

Σε αυτή την περίπτωση - αν ο ηλεκτρολόγος έχει κρατήσει συσκευασίες από παλιά - κερδίζει άλλη μια λάμπα την οποία θα εκμεταλλευτεί.

7. Εκμεταλλευόμενος οποιαδήποτε βλάβη σε ΦΟΠ (πίνακας Φωτισμού Οδών Πλατειών) ο ηλεκτρολόγος δήμου αντί να σηκώσει μια ασφάλεια που έχει πέσει, μπορεί να ξαφρίσει καμιά 10αριά λάμπες από την αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού, τις οποίες τελικώς θα ξαναπουλήσει στον προμηθευτή.

Στον προιστάμενο θα πει ότι "...τα έκαψε όλα η ΔΕΗ..." και αφού προηγουμένως αφαιρέσει τις λάμπες ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ από την αποθήκη, θα πάει να σηκώσει την ασφάλεια του ΦΟΠ.

8. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένει να πέσει μια ασφάλεια από ΦΟΠ... Μπορεί να πάει και να την ρίξει ο ίδιος ή ο λακές συνεργάτης του.

9. Προκειμένου εκείνος να έχει άλλωθι, μπορεί να μάθει σε συνεργάτη του πως να αλλάζει ντουί ή/και λάμπες εξασφαλίζοντας ένα δεύτερο εισόδημα ενώ εκείνος τυπικά βρίσκεται στο δήμο ή σε δουλειές του δήμου προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι "υπάρχει δημότης ο οποίος κλέβει λάμπες".

10. Σε γενικές πτώσεις τάσης, μπορεί να επικαλεστεί ότι "μας τα έκαψε όλα η ******* η ΔΕΗ την Παρασκευή και όλο το ΣΚ άλλαζα λάμπες σε κτήρια και οδούς / πλατείες".

11. Σε καταιγίδες, σεισμούς, καταποντισμούς, θεομηνίες... βλέπε 10.

12. Αν σε μια τεχνική υπηρεσία εργάζονται παραπάνω από ένας ηλεκτρολόγοι, ο εφοδιασμός του καθένα τους με "ατομικό" κοντάρι, "ατομικό" εξολκέα ντουί προσθέτει θολούρα σε ότι αφορά το ποιός είναι ο υπαίτιος και απομακρύνει τις υποψίες από τον πραγματικό υπεύθυνο (χωρίς να αποκλείει ότι στο μεταξύ, δεν έχει διαβρωθεί και 2ος ή 3ος).

13. Ακόμα και αν ο προιστάμενος του, του βάλει χέρι επειδή έχει ήδη προμηθευτεί τις διπλάσιες λάμπες από πέρυσι και πλέον δεσμεύονται από την νέα σύμβαση ή την επέκταση της παλιάς, ο ηλεκτρολόγος μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει την ρεμούλα ως εξής:

Να βγαίνει έξω και να αντικαθιστά τα ντούι των λαμπτήρων οδοφωτισμού - τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από αυτά των κοινών οικιακών λαμπτήρων για να μην μπορεί να αντικαταστήσει το μη-ειδικευμένο προσωπικό (δημότης) τις λάμπες ζημιώνοντας τον δήμο - με ντουί κοινής οικιακής εγκατάστασης προκειμένου ο ηλεκτρολόγος να μπορεί να αντικαθιστά τις κατά 400~500% ακριβότερες λάμπες οδοφωτισμού με κοινές οικιακές. Η λάμπα οδοφωτισμού θα κατέβει και με ή χωρίς το ντουί της θα πουληθεί στον προμηθευτή του ηλεκτρολογικού υλικού.

Εσύ ως δημότης το μόνο που ΙΣΩΣ καταλάβεις είναι την διαφορετική ένταση ή χρώμα του φωτός του λαμπτήρα. Αν όμως ο ηλεκτρολόγος του δήμου είναι προσεκτικός, το χρώμα το επιλέγει να είναι περίπου το ίδιο και η διαφορετική ένταση αποδίδεται στην παλαιότητα του υλικού.

Φυσικά, η επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού, είναι υποχρέωση της ΔΕΗ και εκείνοι παραδίδουν στον δήμο νέους στύλους οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές αυτές (σπείρωμα για λάμπες οδοφωτισμού) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ γιατί και η ΔΕΗ στα τιμολόγια της προμηθεύεται ΜΟΝΟ το υλικό το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να εγκατασταθεί (δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει εγκατάσταση με π.χ. ντουί κοινών οικιακών λαμπτήρων καθώς και αντίστοιχους λαμπτήρες).

Και έτσι συνεχίζεται η ρεμούλα εις βάρος των δημοτών.

Έχοντας καταστήσει το δίκτυο οδοφωτισμού ένα ανομοιόμορφο *****δέλο-και-μισό με πάνω από τις μισές λάμπες να έχουν αντικατασταθεί με κοινές οικιακές, σύσσωμο το εμπλεκόμενο προσωπικό θα καλυφθεί πίσω από την αντικατάσταση με νέου τύπου LED λαμπτήρων από ιδιώτη ανάδοχο ο οποίος θα εκμεταλλευτεί το δίκτυο οδοφωτισμού.

Αναλόγως των διαθέσιμων επιλογών για υποτιθέμενο υγιές δίκτυο οδοφωτισμού, είτε θα ξηλωθεί όλο το φωτιστικό, είτε μόνο η λάμπα... και φυσικά, με διάφορες προσχηματικές μπούρδες για δικαιολογία, προτιμάται η ακριβή λύση κατά την οποία ξηλώνεται ολόκληρο το φωτιστικό για να εξυγειανθεί το ανομοιόμορφο δίκτυο, προκειμένου αφ ενός να κρυφτούν οι αποδείξεις της ως τότε ρεμούλας και αφ' ετέρου να κοστίσει περισσότερο στον δημότη.

14. Και αν δεν έφταναν όλα τα παραπάνω, το πλιάτσικο εναντίον των δημοτών συνεχίζεται με την κίβδηλη σύμβαση [*4] του ιδιώτη ανάδοχου η οποία σε κάθε περίπτωση ευννοεί τον ίδιο, υπονομεύει τον δημόσιο και μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα του δικτύου οδοφωτισμού και ζημιώνει τον δημότη προκειμένου να φάει η κομπανία των "ολίγων και εκλεκτών" οι οποίοι διαχειρίζονται την δημόσια περιουσία σας. Με απλά Ελληνικά "ο λύκος φυλάει τα πρόβατα" είτε το θες, είτε όχι.

Στο δια ταύτα λοιπόν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνες για δημόσιου και μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα δίκτυο οδοφωτισμού, στερούμενος ΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους ελέγχους σε υλικό και προσωπικό, στο εμφανίσανε (χωρίς αυτό να είναι φυσικά) ως ακριβότερη λύση του κερδοσκόπου ιδιώτη γυφτομπινέ ο οποίος εφ' εξής θα καρπώνεται την εξοικονόμηση ενέργειας την οποία σου πουλάνε ως "μεγάλο έργο" οι αιρετοί και το μόνιμο προσωπικό του δήμου σου (παλαμάκια για τους χιμπατζήδες που μάθανε κωλοτούμπα!).

Παράλληλα, υπάρχουν πλήθος αποθηκών ηλεκτρολογικού υλικού οι οποίες με υπογεγραμμένες συμβάσεις προμήθειας δήμων π.χ. με 100.000 λαμπτήρες, υπολείπονται τιμολογιών για να δικαιολογήσουν τις επίσης π.χ. 90.000 από αυτές, αφού κάθε εβδομάδα εμφανιζόταν ο ηλεκτρολόγος του δήμου με τις ίδιες λάμπες τις οποίες έδωσε στον δήμο του πριν 2 μήνες. Ο προμηθευτής πληρώνει τον ηλεκτρολόγο για τις λαμπες που του έφερε αλλά μαζί με τις λάμπες εκείνος δεν παίρνει παραστατικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο).

Στην αποθήκη του προμηθευτή ηλεκτρολογικού υλικού λοιπόν, ξαφνικά περισσεύουν λάμπες τις οποίες μπορεί να διαθέσει σε άλλο δήμο.

Αναλόγως αν έχει ή όχι συσκευασίες, θα προσαρμόσει την τιμή με τις οποίες θα τις ξαναπουλήσει είτε ως καινούργιες (αν έχουν συσκευασία) είτε σε "καρτέλα" χωρίς συσκευασία, για λίγο λιγότερο ή το ίδιο.

Στην παρακάτω ανάρτηση [*4] - δεν με ενδιαφέρει που είναι μακροσκελής, να μάθετε να μην βαριόσαστε να διαβάζετε - καταγγέλω τόσο την τρέχουσα σύμβαση, όσο και τις αθέμιτες πρακτικές σύνταξης αυτής, όσο και τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου (επι της ουσίας όλων) δήμου.

[*4] Ραφήνα : Επέκταση και βελτίωση του Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού
( rpn.gr/m_topika_nea/69833/rafhna-epektas...y-dhmotikoy-fwtismoy )
ΣΗΜ. Το άρθρο 8 και ότι ακολουθεί αυτού (8.1 εώς και τέλος) διαβάστε το από το σχόλιο (04/06/18 15:13) και όχι από το σχόλιο (02/06/18 09:44)

Αυτά τα ολίγα για προκατακτικά για όσους είσαστε αγαθοί και πιστεύετε ότι το δημόσιο και όσους ψηφίζετε, δουλεύουν για εσάς.

Όσοι δεν έχετε ξεχάσει ιστορικά σκάνδαλα της χώρας μας, μπορείτε να συνδέσετε τα παραπάνω συμφέροντα πολυεθνικών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών υλικών.

Στο προκείμενο, καλώς κάποιοι από εσάς κατάλαβαν ότι με τις προηγούμενες ερωτήσεις μου, "ψάρευα" τον συνομιλητή μου, για τον οποίο δεν ξέρω αν μόνος του κατάλαβε ότι εκτίθεται ή τον μαζέψανε άλλοι ("...Το έξυπνο πουλί..." και τέτοια).

Σε ότι αφορά "σπασμένες λόγω ισχυρού αέρα" λάμπες στο Ντράφι Αττικής, έχω να πω ότι λέει Μ******* ΟΛΚΗΣ.

Οι λόγοι που λέει Μ******* ΟΛΚΗΣ είναι οι εξής:

Α.1 Έχοντας ζήσει ο ίδιος για ένα χρόνο στη Σαμοθράκη, δεν είδα ΠΟΤΕ λάμπα σπασμένη από ισχυρό αέρα. Η μόνη φορά που διαπιστώσαμε διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί, ο άερας κατέβασε 10χλμ στύλων ηλεκτροδότησης οι οποίοι πιάσανε πάγο το βράδυ.

...Για όσους δεν κατάλαβαν το επιχείρημα... ΟΙ ΣΤΥΛΟΙ "ΞΑΠΛΩΣΑΝ" ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΣΠΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ! το οποίο με φέρνει στο επόμενο επιχείρημα.

Α.2 Η ΔΕΗ συντάσσει προδιαγραφές προκειμένου η ηλεκτρολογική εγκατάσταση να είναι κοινή από Κρήτη ως Έβρο, τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι... είτε μιλάμε για το Ντράφι, είτε για την Σαμοθράκη.

Τώρα, πως προσπαθεί κάποιος να με πείσει ότι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο Ντράφι Αττικής είναι lite έκδοση αυτής η οποία είναι στη Σαμοθράκη, αυτό το ξέρει "Ο Θεός και η ψυχή του". Για όσους τον πίστεψαν... Να ψαχτούν. Το λέω σοβαρά.

Β. Για τις Μ******* τις οποίες είπε σχετικά με "βλάβες στο σπείρωμα", αυτό "μάλλον" οφείλεται είτε στον ίδιο, είτε σε συνάδελφο του ηλεκτρολόγο ο οποίος προσπάθησε να βιδώσει λάμπα οδοφωτισμού σε ντουί κοινής οικιακής εγκατάστασης. Άγνωστο το πως βρέθηκε το ντουί κοινής οικιακής εγκατάστασης στον στύλο οδοφωτισμού.

Γ. Για τις δε "καμένες" λάμπες δεν χρειάζεται να τον ρωτήσω πόσες από αυτές επεστράφησαν στον προμηθευτή ενεργοποιώντας τους όρους εγγύησης της σύμβασης, γιατί τα μαστόρια (από *****ΔΗΜΑΡΧΟ και αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας και προκατόχους αυτών και μόνιμο προσωπικό από διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών μέχρι ηλεκτρολόγο δήμου), ΔΕΝ είχαν αριθμήσει τους στύλους προκειμένου να ζημιώνεται το δημόσιο και μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα δίκτυο, σε σχέση με τον νυν ιδιώτη ανάδοχο ο οποίος πλέον το διαχειρίζεται.

Δ. Σε ότι αφορά τις επίσης Μ******* τις οποίες λέει ότι τώρα με τις λάμπες LED λύθηκε το πρόβλημα, να μας πει σε ποιό πρόβλημα αναφερόταν. Το ότι "σπάγανε" (εννοεί κλέβονταν); Το ότι "καίγονταν" (πάλι εννοεί ότι κλέβονταν); Ή το ότι "το σπείρωμα τους ήταν ελλατωματικό" (πάλι εννοεί ότι κλέβονταν);

Γιατί...;

Γιατί 1. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ δεν έσπαγαν από τον άερα οι λάμπες και 2. σε καμία από τις άλλες δύο περιπτώσεις δεν επέστρεψαν λάμπες στον προμηθευτή για να ενεργοποιηθούν οι όροι της σύμβασης... το οποίο δεν μπορεί να γίνει για καμία υποπεριοχή του δήμου, επειδή ο δήμος (κανένας δήμος για την ακρίβεια) δεν πραγματοποίησε αρίθμηση των στύλων οδοφωτισμού... Ποτέ!

Λόγω της ακρίβειας των πληροφοριών τις οποίες φαίνεται εκείνος να διαθέτει, αυτό το οποίο μπορούμε ΟΛΟΙ να συμπεράνουμε σχετικά με τον Ανώνυμο χρήστη (14/05/2019 08:22) είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, εκείνος είναι κάποιος από τους παρακάτω:

...*****ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
...Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας...
...Αντιδήμαρχος Οδοφωτισμού...
...Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας...
...Προιστάμενος οδοφωτισμού...
...Ηλεκτρολόγος Τεχνικής Υπηρεσίας...
...Μέλος δημοτικού (...κλάιω...) συμβουλίου το οποίο υπερψήφισε την σύμβαση παραχώρησης του δικτύου οδοφωτισμού σε ιδιώτη...

Αν ξέχασα κανέναν να με συγχωρεί εκείνος/η. Θα τον/την προσθέσω σε επόμενο σχόλιο με επαρκείς επεξηγήσεις.

Καταλαβαίνετε λοιπόν φίλοι αναγνώστες ότι, ΘΑ ΉΤΑΝ ΟΛΕΘΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ να ελεγχθούν για όλα τα παραπάνω.

Σκεφτείτε λοιπόν, πολύ προσεκτικά, γιατί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ κανένας από τους προαναφερθέντες *****ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και αντιδημάρχους καθώς και το μόνιμο προσωπικό από προιστάμενο και πάνω, δεν αρίθμησαν ποτέ τους στύλους οδοφωτισμού ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Εν συνεχεία δείτε τις ερωτήσεις [*4] τις οποίες έκανα τον κόπο να θέσω σχετικά με την σύμβαση του νυν ανάδοχου του δικτύου οδοφωτισμού και θέστε τις ερωτήσεις σας στα νυν μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ "θέλουν το καλό του τόπου και όχι του ΓΙΘΕ" (...λέμε τώρα).

Επίσης αναρωτηθείτε για ποιόν/ποιούς λόγους ΚΑΝΕΝΑΣ υποψήφιος δεν έχει βγει εδώ στο RPN να δηλώσει ποιά είναι η θέση του σχετικά με τα α, β, γ, δ [*5]:

[*5] Βασίλης Πιστικίδης : Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου και όπως πάντα ΚΥΡΙΟΣ!
( rpn.gr/m_topika_nea/77427/basilhs-pistik...ai-opws-panta-kyrios )

α) Την διατήρηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ νυν και μελλοντικών δημοτικών δικτύων/αγαθών/πόρων/παροχών;

β) Την διαχείριση και συντήρηση των προαναφερθέντων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ νυν και μελλοντικών δικτύων/αγαθών/πόρων/παροχών ΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;

γ) Την επανεξέταση των συμβάσεων με τις οποίες εκχωρήθηκε η διαχείριση ΝΥΝ Ή ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΙΚΤΎΩΝ/ΑΓΑΘΩΝ/ΠΟΡΩΝ/ΠΑΡΟΧΩΝ/ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε κερδοσκόπους ιδιώτες, με αποτέλεσμα αυτά να λειτουργούν με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

δ) Τον έλεγχο του μόνιμου και πολιτικού προσωπικού από τους δημότες οι οποίοι τους συντηρούν μισθολογικα [*6];

[*6] Όποιος νιώθει ότι ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ παραιτείται και πάει να δουλέψει για "όσο-όσο", για όσες ώρες απασχόλησης, με όση ασφάλιση και σε όποιες συνθήκες κρίνει ο ιδιώτης εργοδότης.

Και αφού τα σκεφτείτε αυτά καλά - καλά, αναρωτηθείτε αν το να ψηφίσετε θα αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Ήδη οι γνωστές πολιτικές ******* της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν επιστρατεύσει κάποιο μεγάλο ποσοστό δημοτών, βάζοντας όσους περισσότερους γίνεται στα ψηφοδέλτια τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφια από τα συναφή σόγια. Μοναδική προυπόθεση είναι οι συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια τους να είναι εξίσου υπερ των ΓΙΘΕ και κατά των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΙΚΤΥΩΝ / ΠΑΡΟΧΩΝ / ΑΓΑΘΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΥΠΟΔΟΜΩΝ.

Τι σημαίνει αυτό για όποιον μένει στην περιοχή και δεν ανήκει στην κλίκα των "δικός μας"...;

Είτε α) συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία, επιλέγει ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ (στην οποία περίπτωση θα σας πουλάνε "συνενοχή" και "εσείς μας ψηφίσατε" για τα υπόλοιπα 4 χρόνια) ασχέτως αποτελέσματος...
Είτε β) θα διοικηθεί από την μειοψηφία των "νομότυπα εκλεγμένων" εκπροσώπων των ΓΙΘΕ...

Η πιθανότητα να υπάρξει μη-συστημικός (κατά των ΓΙΘΕ και υπέρ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΙΚΤΥΩΝ / ΠΑΡΟΧΩΝ / ΑΓΑΘΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΥΠΟΔΟΜΩΝ) υποψήφιος με ανεξάρτητο (ή με μη-συστημικές θέσεις) συνδυασμό, απλά δεν υφίσταται... Θα είχε φάει ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΜΕ που θα τον κλαίγανε και οι ρέγγες.

Φέτος, αν δεν κάνω λάθος, την συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές την κάνανε υποχρεωτική. Προφανώς για να μην πατώσει η συμμετοχή σε αυτές. Εάν αυτό ισχύει, συνιστώ τα εξής:

Επειδή ο/η δικαστικός/ή αντιπρόσωπος, κατά την ταυτοποίηση μας, έχει απαίτηση ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ την ταυτότητα μας προκειμένου να μας καταστήσουν όμηρο της ΠΔΕΨ (Προσχεδιασμένης Διαδικασίας Επεξεργασίας Ψηφιοφόρων), προωθώντας μας α) σε σταθμό λήψης φακέλου, β) σταθμό λήψης ψηφοδελτίων, γ) σταθμό παραβάν, δ) σταθμό ρήψης-μιας-μπούρδας-και-μισής-η-οποία-υφίσταται-ελλείψει-δικαιοσύνης... για τους παραπάνω λόγους:

1ον Προσερχόμαστε με παρέα (φίλους ή συγγενείς οι οποίοι θα παραστούν μάρτυρες της συναλλαγής μας).

2ον Κατά την ΕΠΙΔΕΙΞΗ της ταυτότητας, απλά ρωτάμε, "ποιά πλευρά θες να δεις πρώτη;" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

3ον Αν ζητήσει "να κρατήσει την ταυτότητα με τα ίδια του/της τα χέρια" απλά αρνούμαστε καθότι μας ανήκει και είμαστε εμείς υπέυθυνοι για αυτή.

4ον Αν αρνηθεί την άμεση διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους (το οποίο εξασφαλίζει ότι παραβρεθήκαμε στην θεατρική παράσταση των εκλογών) χωρίς να προωθηθούμε στους σταθμούς ΠΔΕΨ, τότε είτε προχωράμε μόνοι μας στην διαγραφή του ονοματός μας από τους εκλογικούς καταλόγους, είτε αν αντισταθεί, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα υποστεί τις συνέπειες της μη-συνεργασίας με τον πολίτη.

Ο ΥΠ.ΕΣ. παρέα με τον Γ.Γ. αυτού, ας βγάλουν αύριο - και μέχρι τις εκλογές - καινούργια εγκύκλιο η οποία να προλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Υποβάλλεται παρουσία 4 μόνιμων κατοίκων της ευρήτερης περιοχής.

Οι αναγνώστες, καλό θα ήταν να αντιγράψουν την συγκεκριμένη σελίδα στον υπολογιστή τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο κείμενο αυτής ανεξάρτητα από την διάθεση ή όχι στον ιστότοπο του RPN και αν και εφόσον βρίσκουν τον σχολιασμό μου χρήσιμο να διανέμουν το κείμενο με κάθε δυνατό τρόπο (e-mail, φωτοτυπία, εκτύπωση, φωτογραφία στο κινητό και όπου γουστάρουν).
1 Μήνας 2 Ημέρες πριν #7719 από Ανώνυμος χρήστης
M87 έπεσες διάνα με την ερώτηση σου. Το τρολ δεν απάντησε και ούτε θα απαντήσουν αυτοί που τα διαχειρίζονται, κρίμα όμως διότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι με τη διαχείριση του χρήματος
1 Μήνας 4 Ημέρες πριν #7697 από Ανώνυμος χρήστης
Μ87 το ερώτημα σου αν απαντηθεί θα ρίξει φως στο πρόβλημα. Επειδή οι λαμπτήρες αυτοί α) είναι για εξωτερική χρήση β) κάποιοι είναι μέσα σε γλόμπους. Πρέπει να μας πουν γιατί χαλάνε με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι δαπάνες του Δήμου και τα έσοδα των προμηθευτών! Υπάρχουν προδιαγραφές; Τηρούνται; Επεστράφησαν κάποιες ως ακατάλληλες;
Τέλος οι νέες τύπου led φοβάμαι μην και αυτές παρουσιάσουν τα ίδια προβλήματα.
1 Μήνας 4 Ημέρες πριν #7695 από M87
M87 (15/05/2019 08:50): Προς τον Ανώνυμος χρήστης (14/05/2019 08:22):

Κάνε μας και μια εκτίμηση τι ποσοστό (περίπου) έσπαγε, τι καιγόταν και τι παρουσίαζε βλάβη (σύμφωνα με ότι περιγράψεις) από τους λαμπτήρες σε παρακαλώ.
1 Μήνας 4 Ημέρες πριν #7688 από M87
M87 (14/05/2019 18:21): Προς τον Ανώνυμος χρήστης (14/05/2019 08:22):

Τι παθαίνουν στη βάση τους; Μπορείς να μας περιγράψεις τι παθαίνει το σπείρωμα των λαμπτήρων;
1 Μήνας 5 Ημέρες πριν #7683 από Ανώνυμος χρήστης
Παιδιά αν καίγονται είπα να ψάξετε τον/τους προμηθευτές αυτών. Οι λάμπες γράφουν επάνω για πόσες ώρες λειτουργίας κατασκευάστηκαν και αυτό κατά μέσο όρο πρέπει να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις. Λες κάτι να ήξερε το τρολ(11/5 14:23) που βγήκε να υπερασπιστεί τον έναν και να θάψει τον άλλον... Τόσο κόπο έκανε με κείμενο μισό κεφαλαίο και πλήρως ανορθόγραφο και ακολούθησε προσθήκη άλλου κειμένου που του το έδωσαν: φασόν!
Powered by Kunena Φόρουμ