Πρόσφατες Δημοσιεύσεις (306 μηνύματα)

Μήνυμα / Τίτλος Απαντήσεις / Προβολές Τελευταία Δημοσίευση
Ενώ πριν απο λίγο έσβησε η φωτιά στην οδό Σερρών... [article]73415[/article]
από maiopkyr@gmail.com
Μόλις τώρα
Σβήστηκε άμεσα, αλλά τα αίτια θα θέλαμε να μάθουμε!
από Ανώνυμος χρήστης
Μόλις τώρα
Αγαπητοί σχολιαστές, είμαστε εθελοντική ομάδα. Τα όργανα μετρήσεων μας τα παραχώρησε δωρεάν η Alfa Measurments και εμείς πρέπει να τα λειτουργήσουμε. Επομένως δεν έχουμε χρήματα για μισθούς, καθώς δεν έχουμε λάβει ποτέ χρηματοδοτήσεις ή χρηματικές δωρεές.
από Ομάδα RPSOS.gr
Μόλις τώρα
Τωρα στις 22.22 είναι στο τόπο της πυρκαγιάς δύο πυροσβεστικά... [article]73412[/article]
από maiopkyr@gmail.com
Μόλις τώρα
M87: Πέρα από την αδυναμία απάντησης του τα-κάνω-τέλεια δήμαρχου, σχετικά με το αν το φέσι των 12.400,00 ευρώ για τα λογιστικά του ΔΕΑΑΠ - το οποίο οφείλεται στον μη-έλεγχο του ιδίου και των προκατόχων του - θα βαρύνει τα αποθεματικά του δήμου ή τους μισθούς των υπευθύνων και υπαιτίων, να ρωτήσουμε το εξής: Πρόσφατα πέρασαν να πιουν καφέ με το προσωπικό του δήμου Ραφήνας οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Πέρα από το ότι δεν κάνανε πενιά σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο έλεγχο, ας μου λύσει κάποιος την εξής απορία: Από δήμο Ραφήνας, μέχρι Περιφέρεια και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν υπάρχει κανένας λογιστής ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ο οποίος να μπορεί να κάνει τα λογιστικά από 2011 μέχρι σήμερα, που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έλεγξαν; Που είναι ο οικονομικός έλεγχος; Οεό; Πόσο πληρώνει ο φορολογούμενος - δημότης για αυτές τις θέσεις εξαφάνισης; Γιατί δεν έκαναν ούτε αυτοί, ελέγχους από το 2011 μέχρι σήμερα; Μήπως ο/οι δήμαρχος/οι με τον τρόπο αυτό ιδιωτικοποιεί/ουν τις λογιστικές υπηρεσίες του δήμου με συνταγή: 1. Άστα να γίνουν όλα π******. 2. Όταν φτάσουν στο αμήν τα δίνουμε όλα ΕΞωτερική ΥΠηρεσία. 3. Χωρίς να ακουστεί ΚΑΝ η λέξη ιδιωτικοποίηση, επι της ουσίας έχει ιδιωτικοποιηθεί "κάτι" ακόμα. Γιατί δεν φροντίζει να στείλει το τρέχον προσωπικό να μάθει τις απαιτούμενες λογιστικές αλχημείες παρά προτιμάει να δίνει τη δουλειά τους σε ιδιώτες;
από M87
Μόλις τώρα
M87: Πέρα από την αδυναμία απάντησης του τα-κάνω-τέλεια δήμαρχου, σχετικά με το αν το φέσι των 12.400,00 ευρώ για τα λογιστικά του ΔΕΑΑΠ - το οποίο οφείλεται στον μη-έλεγχο του ιδίου και των προκατόχων του - θα βαρύνει τα αποθεματικά του δήμου ή των υπευθύνων και υπαιτίων, να ρωτήσουμε το εξής: Πρόσφατα πέρασαν να πιουν καφέ με το προσωπικό του δήμου Ραφήνας οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Πέρα από το ότι δεν κάνανε πενιά σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο έλεγχο, ας μου λύσει κάποιος την εξής απορία: Από δήμο Ραφήνας, μέχρι Περιφέρεια και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν υπάρχει κανένας λογιστής ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ο οποίος να μπορεί να κάνει τα λογιστικά από 2011 μέχρι σήμερα, που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έλεγξαν; Που είναι ο οικονομικός έλεγχος; Οεό; Πόσο πληρώνει ο φορολογούμενος - δημότης για αυτές τις θέσεις εξαφάνισης; Γιατί δεν έκαναν ούτε αυτοί, ελέγχους από το 2011 μέχρι σήμερα; Μήπως ο/οι δήμαρχος/οι με τον τρόπο αυτό ιδιωτικοποιεί/ουν τις λογιστικές υπηρεσίες του δήμου με συνταγή: 1. Άστα να γίνουν όλα π******. 2. Όταν φτάσουν στο αμήν τα δίνουμε όλα ΕΞωτερική ΥΠηρεσία. 3. Χωρίς να ακουστεί ΚΑΝ η λέξη ιδιωτικοποίηση, επι της ουσίας έχει ιδιωτικοποιηθεί "κάτι" ακόμα. Γιατί δεν φροντίζει να στείλει το τρέχον προσωπικό να μάθει τις απαιτούμενες λογιστικές αλχημείες παρά προτιμάει να δίνει τη δουλειά τους σε ιδιώτες;
από M87
Μόλις τώρα
@ραφηναίο συμπληρωματικά σε όσα έγραψες και μη συριζαίοι πολιτικοί σύχναζαν σωρηδόν στο ναρ κάπο, μετά κάποιοι βέβαια από αυτούς εμφανίσθηκαν στο σύριζα
από Ανώνυμος χρήστης
Μόλις τώρα
Τα περισσότερα πεύκα στο Κόκκ. Λιμανάκι είναι/ήταν καμμένα στην κορφή. Στο πεύκο ό,τι κόβεις δεν ξαναφυτρώνει. Τα καμμένα ή βρασμένα πεύκα των περιοχών είναι πεθαμένη υπόθεση, ας είναι ο κορμός γερός. Το πεύκο δεν "ξανα δίνει" όπως άλλα είδη. Τον χειμώνα απλά θα ξεραθούν και θα πέσουν. Δεν γνωρίζω αν κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία να ξεριζώσουν και υγειή πράσινα πεύκα. Όμως δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Πολλοί κάτοικοι φοβούνται να ξαναφυτέψουν πεύκα μετά από όλο αυτό το κακό. Μιλάμε για ανθρώπους που είδαν φίλους/συγγενείς/αγνώστους να χάνονται, περιουσίες δικές τους ή γειτόνων να καταστρέφονται. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα ζουν με τον φόβο και τρόμο μιας παρόμοιας καταστροφής. Είναι ένστικτο να ξεφορτωθούν ό,τι θεωρούν εν δυνάμει κίνδυνο. (Άκουσα άνθρωπο να λέει πως φοβάται να ξανα στιβάξει στην αποθήκη του ξύλα για το τζάκι.) Το δασαρχείο από την άλλη έχει -σχεδόν- δώσει και την ευχή του για το κόψιμων δέντρων: "Δεν είμαι σε θέση να συνδράμω. Κόψε ό,τι θες αρκεί να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα ο δήμος." ήταν η στάση του πριν περίπου δύο βδομάδες. Σε ένα τέτοιο κλίμα - ανασφάλεια από τη μία, ανοργανωσιά/έλλειψη προσωπικού από την άλλη- είναι αναμενόμενο να κοπούν και κάποια υγειή -πράσινα!- δέντρα. Το μόνο ενθαρρυντικό, οι ίδιοι που τα κόβουν είναι αυτοί που θέλουν να ξαναδώσουν πράσινο χρώμα στην περιοχή.
από Μαγδαληνός
Μόλις τώρα
Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.
από VIP
Μόλις τώρα
Όντως από όταν εφευρέθηκαν οι εθελοντές χάθηκαν οι εργαζόμενοι!!!!!
από Ανώνυμος χρήστης
Μόλις τώρα
Στη Κεφαλλονιά στους εορτασμούς για τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου, βρέθηκε... [article]73354[/article]
από maiopkyr@gmail.com
Μόλις τώρα
M87: Αδυνατεί ο, τα-κάνω-όλα-τέλεια δήμαρχος να απαντήσει αν, το φέσι των 12.400,00 ευρώ - το οποίο οφείλεται σε μη-έλεγχο του προσωπικού του δήμου του ιδίου και των προκατόχων του - θα βαρύνει το αποθεματικό του δήμου ή τα μισθά των υπευθύνων και υπαιτίων; Ο σοφός Ελληνικός λαός λέει: ΆΛΛΟΣ Γ*****, ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!
από M87
Μόλις τώρα
M87: Όσοι έχουν την εντύπωση ότι θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ να το ξανασκεφτούν καθώς, η διατύπωση εδώ (http://www.capital.gr/oikonomia/3306889/ola-ta-metra-gia-osous-epligisan-apo-tis-purkagies) έχει ως εξής: "- Απαλλαγή ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΗΛΘΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, για τα ακίνητα, που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες πλήττονται από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Ή ΥΠΟΣΤΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ." Συνεπώς το "μέτρο ανακούφισης" αφορά α) μόνο σε ότι αδυνατεί ο φορομπηχτικός μηχανισμός να φορολογήσει ως λειτουργική οικία - η οποία ούτως ή άλλως θα απαλλασσόταν φορολογίας μετά την βεβαίωση της μερικής / ολικής καταστροφής αυτής - και β) μόνο σε ότι αφορά την δήλωση ακίνητης περιουσίας 2019 (οικονομική χρήση 2018). Με απλά Ελληνικά, ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως αν χάσανε το σπίτι τους ή όχι, θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και δεν ενδιαφέρει κανένα υπουργείο αν ξεσπιτώνεστε για τον 70 εν μέρει καθώς όλο τον 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο. Τα μόνα ερωτήματα τα οποία δημιουργούνται στο σημείο αυτό είναι: 1ον. Αν ο φορομπηχτικός μηχανισμός είχε σκοπό να φορολογήσει τις ολοσχερώς / μερικώς κατεστραμμένες οικίες μεταξύ των ημερομηνιών 23/07/2018 και 25/07/2018. 2ον. Αν η ανθελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αποζημιώσει τους κατοίκους για τις ζημιές τις οποίες υπέστησε η ακίνητη περιουσία αυτών ανεξάρτητα με το αν αυτή χαρτακτηρίζεται λειτουργική ή όχι. Τα υπόλοιπα όλα ανήκουν στο θέατρο του παραλόγου και της υπουργικής φαντασίας. Σημ. Αν έχω παρερμηνέψει την διατύπωση, παρακαλώ να μου υποδειχθεί το λάθος μου με παράθεση του σχετικού κειμένου. M87
από M87
Μόλις τώρα
Και γιατί δεν θέλετε 6 υπαλλήλους που συστηματικά θα κάνουν τις μετρήσεις;;; Μήπως δεν βρίσκονται 6 άνεργοι που θέλουν να εργαστούν;;;; Ο εθελοντής πάει όποτε θέλει, όχι συστηματικά.
από Ανώνυμος χρήστης
Μόλις τώρα
Στο Κόκκινο Λιμανάκι και στα πέριξ τα ίδια έχουν κάνει - κόβουν ζωντανά πεύκα να τα πουλήσουν . Που είναι οι γεωπόνοι του Δασαρχείου που θάπρεπε να προηγούνται - μόνο στα πρόστιμα για κανένα κακομοίρη ?
από Ανώνυμος χρήστης
Μόλις τώρα
M87: Προς τον 16/08/2018 14:41: Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα σε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ και ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ δεν σου φταίω εγώ ή κανένας άλλος. Ομοίως, αν δεν καταλαβαίνεις τις επιπτώσεις σε ότι αφορά την δυσφήμιση μιας παραθεριστικής περιοχής, επίσης δεν σου φταίω εγώ ή κανένας άλλος. Να τη βουτάμε τη γλώσσα/ακροδάχτυλα στο μυαλό πριν μιλήσουμε/γράψουμε ε; Και αυτό δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά και όποιον ανάρτησε την αρχική είδηση χωρίς να διευκρινήσει την προσωρινή εγκυρότητα των μετρήσεων. Καλή συνέχεια.
από M87
Μόλις τώρα
Καλημέρα σε όλους. Χρειαζόμαστε 6 εθελοντές για να δημιουρήσουμε 3... [article]73347[/article]
από maiopkyr@gmail.com
Μόλις τώρα
Επαυξάνω. Το μπάχαλο συνεχίζει και οι καφέδες αυξάνονται. Συσκέψεις σε καφέ μόνο οι συριζόβιοι έχουν ανακαλύψει. Εγώ ξέρω συσκέψεις και ενημερώσεις κατοίκων ότι γίνονται σε γραφεία κρατικών κτιρίων ή αίθουσες ξενοδοχείων.
από Ραφηναίος
Μόλις τώρα
Πως αίρεται ο δασικός βραχνάς ορισμένων:Δίνεις από ένα... [article]73335[/article]
από maiopkyr@gmail.com
Μόλις τώρα
Μπράβο στην ομάδα σου κ. Βασιλοπουλε κάνετε φοβερή δουλειά. Όσες φορές και αν κάλεσα στο rpsos.gr εγώ και οι φίλοι μου πήραμε τεκμηριωμένες απαντήσεις. Μπράβο και συγχαρητήρια στο κ. Ιωάννη Ξουρίκη που είναι πρόθυμος να βοηθήσει ακόμη και την ημέρα του δεκαπενταύγουστου. Φυσικά δεν γνωρίζω και δεν θέλω να αδικήσω και τα υπόλοιπα παιδιά που πάντα και αυτά είναι πρόθημα. Κάνετε δουλειά που έπρεπε να κάνει το κράτος.
από Μαρία
Μόλις τώρα
Powered by Kunena Φόρουμ