Ραφήνα : Ξεχωριστή η θεία λειτουργία , σήμερα Σάββατο 12/8 στην Παναγίτσα! (video + photos)

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 12:15 | Πολιτισμός-εκδηλώσεις | 625

Με τη χάρη του Κυρίου μας και μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα Σάββατο πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στη Ραφήνα , η Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των : Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Μαξίμου Κώνστα και του Αιδεσιμωτάτου π. Νεκταρίου Παπαθανασίου , με τον ιερατικό προϊστάμενο του Ι.Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας Αιδεσιμώτατο π. Δημήτριο Μπακόπουλο να είναι στο αναλόγιο, έχοντας δίπλα του, τον Ιεροψάλτη Απόστολο Χαρίτο και Αναγνώστη τον Πέτρο Βραχιώτη. 

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν στην ιδιαίτερη αυτή Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε στην μνήμη των μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου. 

Να σας ενημερώσουμε ότι ιδιαίτερα και συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα καθώς ο π. Νεκτάριος Παπαθανασίου (απο τη Ραφήνα) , πρόσφατα αξιώθηκε απο ιεροδιάκονος να χειροτονηθεί ιερέας και ήταν η πρώτη του θεία λειτουργία ως ιερέα στη Ραφήνα, ενω ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κώνστας , με προσφυγική - εκ Προύσσης καταγωγή, γεννηθείς στη Βοστώνη - και  σπουδές σε Harvard και ΜΙΤ (συμφοιτητής με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου) καθηγητής σήμερα  της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, βρέθηκε για πρώτη φορά στη Ραφήνα και έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος όταν μετά την Θεία Λειτουργία, επισκέφθηκε τον Ι.Ν. της Παναγίας της Παντοβασίλισσας και άκουσε απο τον π. Δημήτριο Μπακόπουλο το ιστορικό της εγκαταστάσεως των Τριγλιανών προσφύγων στη Ραφήνα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό. 

Πολυμέσα

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια σε "Πολιτισμό - Εκδηλώσεις"

1
Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας! Πολιτιστικές εκδηλώσεις με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!
Σχόλιο από Guest, 1 Μήνας 4 Ημέρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »