" Η τρελή του Σαγιώ" το νέο έργο της Θεατρικής Ομάδας των Πολιτιστικών Αποπειρων.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 14:09 | Πολιτισμός-εκδηλώσεις |

Ετοιμάζεται η θεατρική ομάδα των Π.Α. για τις παραστάσεις του νέου έργου της σε λίγες ημέρες . Με πολύ ζωντάνια και κέφι
μέσα στη δίνη του πολέμου και της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς γεννιέται ένα έργο που υμνεί την ποίηση και την ελεύθερη ζωή. Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική , η «Τρελή του Σαγιό», είναι μια κωμωδία που μας φέρνει προ τον ευθυνών μας, για αντίσταση στην εξουσία του χρήματος αλλά και κάθε είδους εξουσία.. Ο Jean Giraudoux καταφέρνει όμως να περάσει ένα αντιπολεμικό μήνυμα κατά των εξουσιών με ένα δικό του εύθυμο τρόπο.
Η ηρωίδα του έργου, η ονειροπόλα και εκκεντρική κλοσάρ Ορελί, που περιφέρεται με τα παράταιρα ρούχα της στην περιοχή του Σαγιό, βλέπει τον κόσμο με τα δικά της μάτια: ευτυχισμένο και όμορφο. Μέχρι που κάποιοι αδίστακτοι επενδυτές αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού για να πλουτίσουν από το πετρέλαιο.Τότε, η ιδεαλίστρια Ορελί στέκεται απέναντί τους και μαζί με τους φίλους της,άλλουςπεριθωριακούς(σαλτιμπαγκους,σερβιτόρους,τραγουδιστές,ρακοσυλλέκτες,ανθοπώλες,πλανόδιους) τους πολεμάει με πάθος.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ : ΟΜΑΔΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια σε "Πολιτισμό - Εκδηλώσεις"

1
Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας : Παρουσίαση του Χαράκτη Άγγελου Θεοδωρόπουλου
Σχόλιο από Ελένη, 3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν
Περισσότερα...
1
Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας : Παρουσίαση του Χαράκτη Άγγελου Θεοδωρόπουλου
Σχόλιο από Ελένη, 3 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »