Κανάλια σε κατάσταση πανικού και media… για γερά νεύρα

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 16:10 | Lifestyle |

Καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι το τηλεοπτικό τοπίο, με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών το Mega, το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και προσπαθεί να σωθεί με τις ύστατες δυνάμεις και προσπάθειες των εργαζομένων του. 

Μετά την απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για διακοπή της λειτουργίας του και την προσφυγή των εργαζομένων στο ΣτΕ, το τελευταίο αποφάσισε να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή τη διαδικασία για το «μαύρο». 

Την ίδια στιγμή και με αφορμή το παραπάνω, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, καθώς ήταν το μοναδικό κανάλι που κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, που είχε κηρυχθεί από τις Ενώσεις για συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Mega, πρόβαλε ζωντανές εκπομπές. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών που καταδίκασε με ανακοίνωση αυτή τη συμπεριφορά, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία» και «απαράδεκτη ενέργεια», αλλά και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. που ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αφού η κυρία Κουτσελίνη θεωρεί την εκπομπή της πολύ πιο σημαντική από το δράμα που βιώνουν οι 420 οικογένειες του Mega  και εφόσον ασχολείται με ευαισθησία για τα κοινωνικά θέματα, θα προβάλλει τουλάχιστον κάποια στιγμή το δράμα αυτό;». 

Όσον αφορά στον Γιάννη Αλαφούζο, έναν από τους έξι επιχειρηματίες που διεκδίκησαν και κέρδισαν τηλεοπτική άδεια; Ο επιχειρηματίας σχολιάστηκε έντονα, μετά την επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ και ζητούσε να πέσει οριστικά μαύρο στο Mega. Όπως αναφερόταν, χαρακτηριστικά, το «κανάλι λειτουργεί παρανόμως αφού έχει παρέλθει το τρίμηνο (28/2) από την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και θα έπρεπε από την 1η Μαρτίου να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, σημείωνε ότι «ο σταθμός λειτουργεί προβάλλοντας συνεχώς επαναλήψεις κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αφού έχει μηδενικά έξοδα και λαμβάνει έσοδα από τις διαφημίσεις».

Θοδωρής Κυριακού και Δημήτρης Κοντομηνάς,  παράλληλα, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, έχουν ρίξει τους τόνους, τηρούν σιγήν ιχθύος για τα επιχειρηματικά τους πλάνα και προσπαθούν να συγκεντρωθούν στο στόχο, στην επιτυχία των προγραμμάτων τους. Στην περίπτωση του Ant1, το δεύτερο μισό της σεζόν δεν έχει αποφέρει τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν οι ιθύνοντες, με τα στελέχη ωστόσο να μην το βάζουν κάτω και να προσπαθούν να ανακάμψουν με νέα προγράμματα. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, στον αέρα θα βγει το ριάλιτι «Game Of Love», το τηλεπαιχνίδι «Wall» που σαρώνει στο εξωτερικό, ενώ θα επιστρέψουν και οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συζητήσεις γίνονται ακόμη και για μία μεσημεριανή εκπομπή, που θα «πουσάρει» την εν λόγω ζώνη. 

Η στάση και τα σχέδια Σαββίδη 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η μιντιακή περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη. Έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του στο Epsilon και στην ανανέωσή του, καθώς και στην εφημερίδα «Έθνος», ειδικά μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μάρη, ο ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται ότι δεν εκφράζει θέση για την κατάσταση στο Mega, παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλομετόχους. Ο Σαββίδης, άλλωστε, βλέποντας μπροστά και επιθυμώντας να αποφύγει καταστάσεις και προβλήματα, το περασμένο καλοκαίρι, είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του από τη Dimera στην εταιρία Elenovo. Όσον αφορά, πάντως, στο κύριο μέλημά του, το Epsilon, η στελέχωση του προσωπικού προχωρά με τα ραντεβού με δημοσιογράφους και παρουσιαστές να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η άφιξη, εξάλλου, της Άλκηστης Μαραγκουδάκη στο κανάλι μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς δεν έχει άδικα τον τίτλο της σιδηράς κυρίας. Αν και μετρά μόνο δυόμιση μήνες στο σταθμό, κατάφερε να πάρει στη φαρέτρα της την ομάδα του «Rodeo», ανάμεσα στους οποίους ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά την τηλεόραση, ο Βαγγέλης Περρής, τον Σπύρο Χαριτάτο που ανέλαβε καθημερινή εκπομπή, αλλά και τον Αλέξανδρο Ρήγα που θα φορτσάρει για να δημιουργήσει επιτυχημένες σειρές. 

Στα ατού του Σαββίδη και του νέου σταθμού, που προσπαθεί να δημιουργήσει, οι φιλικοί αγώνες της Εθνικής Ομάδας, που αποδεικνύουν ότι ο ισχυρός άνδρας επενδύει και στις αθλητικές μεταδόσεις. Το επόμενο διάστημα, ακόμη, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και με τα άτομα που θα φύγουν και θα μείνουν, με μερικούς από τους παρουσιαστές να είναι ήδη με το χέρι στην πόρτα. 

Το επόμενο κρίσιμο διάστημα για τις τηλεοπτικές άδειες
Κρίσιμη ημερομηνία για το τοπίο στα media θα είναι η 4η Μαΐου, καθώς τότε θα εκδικαστούν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Αlpha, Ant1, Star και Σκάι, καθώς και της ΕΙΤΗΣΕΕ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει έντονος προβληματισμός από το ΕΣΡ όσον αφορά στην αρτιότητα των φακέλων των έξι υποψηφίων τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως διέρρευσε,  που ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων αναδεικνύει την ύπαρξη οικονομικών τεχνασμάτων με την ανεξάρτητη αρχή να σκέφτεται την ακύρωση των εν λόγω φακέλων. Αγκάθι, επίσης, παραμένει η έβδομη τηλεοπτική άδεια για την οποία κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

reader.gr

Τελευταία σχόλια στο "Lifestyle"

1
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Μήνας 5 Ημέρες πριν
Περισσότερα...
1
Keith Flint: Αυτοκτόνησε ο frontman των Prodigy
Σχόλιο από Rage, 2 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »