10 πράγματα που θα συμβούν όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 07:43 | Lifestyle |

 

Η χώρα θα παραλύσει για αρκετές ημέρες.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 66 χρόνια. Τα χρόνια είναι πολλά και η χώρα έχει ξεχάσει τι συμβαίνει όταν η κεφαλή του κράτους φύγει από την ζωή. Η φράση «London bridge is down» δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται εξ αρχής. Σημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πεθάνει. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν πεθάνει η βασίλισσα που στις 21 Απριλίου κλείνει τα 92 της χρόνια;

1. Ποιος θα το μάθει πρώτος;

Πρώτος θα το μάθει ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας που από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο Edward Young. Αυτός θα πρέπει να καλέσει πρώτος τον ή την πρωθυπουργό για να του πει πως η «London bridge is down». Ύστερα το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσει τις 15 χώρες στις οποίες η βασίλισσα είναι ακόμα η κεφαλή του κράτους.

2. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί

Το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο. Και η χώρα κυριολεκτικά θα παραλύσει για λίγο. Το χρηματιστήριο θα κλείσει, κοστίζοντας δισεκατομμύρια στην οικονομία της χώρας. Τα προγράμματα των καναλιών θα σταματήσουν, η βουλή θα κλείσει και οι πολίτες θα σταματήσουν να δουλεύουν και θα γυρίσουν σπίτι νωρίτερα.

 

3. Το γέλιο θα «σταματήσει»

Από την στιγμή που το BBC και αργότερα τα υπόλοιπα κανάλια θα μάθουν την είδηση, η κωμικές εκπομπές και ό, τι αστείο υπάρχει στο πρόγραμμα τηλεόρασης και ραδιοφώνου, θα πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι και μετά την κηδεία της. Το πένθος είναι μεγάλο και το γέλιο δεν χωράει σε τέτοιες καταστάσεις.

4. Τα λόγια του Εθνικού Ύμνου θα αλλάξουν

Το περίφημο «God Save the Queen», το οποίο έχει περάσει και στην ποπ κουλτούρα, μόλις η βασίλισσα πεθάνει θα πρέπει να σβηστεί από τον Εθνικό Ύμνο της χώρας. Η σειρά διαδοχής δείχνει πως στον θρόνο θα ανέβει άντρας, οπότε λογικά ο ύμνος πλέον θα λέει «God Save the King».

5. Τα χρήματα θα αλλάξουν

Όπως όλοι γνωρίζουμε, όλα τα νομίσματα και χαρτονομίσματα της Βρετανίας, έχουν το πρόσωπο της Ελισάβετ. Μόλις η βασίλισσα φύγει από την ζωή και στον θρόνο ανέβει ο πρίγκιπας Κάρολος, τα νομίσματα θα πρέπει να αντικατασταθούν τάχιστα και μάλιστα μόλις σε 10 μέρες. Η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε όλες τις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Ινδίας.

6. Τι πρέπει να κάνει ο Κάρολος;

Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί μονάρχης σχεδόν αμέσως. Και θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτα στο Εδιμβούργο, μετά στο Μπέλφαστ και στο Κάρντιφ, όπου θα παρίσταται σε τελετές μνήμης για την μητέρα του. Μετά θα επιστρέψει στο Λονδίνο θα κάνει το ίδιο σε πιο μεγάλη κλίμακα. Η στέψη του, άλλη μια ημέρα αργίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει λίγους μήνες μετά την κηδεία.

7. Τι θα συμβεί στην σoρό της

Η σoρός της βασίλισσας θα τοποθετηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου θα φυλάσσεται από τέσσερις φύλακες. Μετά από ακριβώς τέσσερις μέρες, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Westminster Hall, όπου το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί για να την αποχαιρετήσει και να της δείξει τον σεβασμό του. Όταν η μητέρα της πέθανε το 2002, τουλάχιστον 200.000 την επισκέφτηκαν. Στην βασίλισσα ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος.

8. Το μυστήριο του RATS

Το Radio Alert Transmission System, αλλιώς RATS, θα χρησιμοποιηθεί από το BBC για να μεταδώσει την δυσάρεστη είδηση. Δεν είναι πολύ γνωστό τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά πολύ κάνουν λόγο για έναν ψυχροπολεμικό συναγερμό, που θα μοιάζει με εκείνον που σημαίνει όταν η χώρα δέχεται επίθεση. Δεν είναι φυσικά σίγουρο κάτι τέτοιο…

9. Θρήνος 12 ημερών

Ο θρήνος για την βασίλισσα θα διαρκέσει 12 ημέρες. Εκτός από το χρηματιστήριο που θα μείνει κλειστό όλες αυτές τις ημέρες, δεν θα υπάρξει καμία αθλητική εκδήλωση, ενώ τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν στα πάρκα. Το ίδιο θα συμβεί και σε όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 9 ημέρες μετά τον θάνατό της, αλλά το πένθος θα κρατήσει για 12.

10. Τι θα συμβεί μετά;

Ο Κάρολος θα ανέβει στον θρόνο και η Βρετανοί θα έχουν νέο βασιλιά και νέα βασίλισσα, δηλαδή της σύζυγό του Καμίλα. Βέβαια, ο τίτλος της Καμίλα, είναι ένα ερωτηματικό, αφού υπάρχει περίπτωση να μην της δοθεί ο βασιλικός τίτλος. Ο Κάρολος λοιπόν θα αναλάβει τα καθήκοντα της μητέρας του, αφού στεφθεί βασιλιάς και αφού τα πάντα πλέον απεικονίζουν τον ίδιο, όπως τα νομίσματα, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα. Οι Βρετανοί από εκείνη την ημέρα θα λένε καθημερινά, «God save the King». E-Radio.gr  

Τελευταία σχόλια στο "Lifestyle"

1
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Μήνας 2 Ημέρες πριν
Περισσότερα...
1
Keith Flint: Αυτοκτόνησε ο frontman των Prodigy
Σχόλιο από Rage, 2 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »