Η Μακένζι Μπέζος θα μοιράσει την μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 19:59 | Lifestyle |

Μετα το τέλος του διακανονισμού του διαζυγίου της με τον πρώην σύζυγο της Τζέφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος υποσχέθηκε να δωρίσει τα μισά χρήματα από τα 36,6 δισεκατομμύρια δολάρια που πήρε, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μακένζι Μπέζος, συγγραφέας, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης κατά του μπούλιινγκ, Bystander Revolution, υπέγραψε στις αρχές Μαϊου, το συμφωνητικό, με την ονομασία, The Giving Pledge, ακολουθώντας τα βήματα δεκάδων άλλων δισεκατομμυριούχων.

Το συμφωνητικό με την ονομασία The Giving Pledge, που δημιούργησε ο Γουόρεν Μπάφετ σε συνεργασία με τον Μπίλ Γκέιτς και την σύζυγο του Μελίντα, το 2010, είναι ένα συμφωνητικό, χωρίς νομική ισχύ, με το οποίο πολύ πλούσια άτομα και οικογένειες ανά την υφήλιο, υπόσχονται να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή από την περιουσία τους σε φιλανθρωπικού σκοπούς, κατά την διάρκεια της ζωής τους ή μετά τον θάνατο τους, μέσω διαθήκης.

Πάνω από 204 άνθρωποι μεταξύ των οποίων ζευγάρια, οικογένειες και άλλοι, έχουν υπογράψει την συμφωνία μεταξύ των οποίων, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Ελον Μασκ, όπως και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ.

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, ο Τζεφ Μπέζος, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν έχει υπογράψει την συγκεκριμένη συμφωνία.

Πηγή: HuffPostGreece

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στο "Lifestyle"

2
Μύκονος: Οι αλήθειες και τα ψέμματα για τα «χρυσά» σουβλάκια και... καλαμαράκια
Σχόλιο από ΠΑΝΟΣ, 2 Εβδομάδες 1 Ημέρα πριν
Περισσότερα...
1
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Μήνας 3 Εβδομάδες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »