«Η αλλαγή καιρού φταίει» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 13χρονου στο λουνα παρκ στο Ελληνικό

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 21:21 | Κόσμος |

Στην απότομη αλλαγή του καιρού και τον ανεμοστρόβιλο που δημιουργήθηκε στιγμιαία απέδωσαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014.

Τόσο ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ όσο και ο διαχειριστής του, απέδωσαν το τραγικό συμβάν στην απότομη αλλαγή του καιρού και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι ξαφνικά εκδηλώθηκε δυνατός αέρας (ανεμοστρόβιλος), με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Ο συντηρητής υποστήριξε πως αντικείμενο τη δουλειάς του ήταν η αποκατάσταση των βλαβών στους μηχανισμούς των παιχνιδιών, ξεκαθαρίζοντας πως είχε δώσει οδηγίες στους δυο Πακιστανούς υπαλλήλους του λούνα παρκ -είναι κατηγορούμενοι στη δίκη- να ξεφουσκώνουν το παιχνίδι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τη στιγμή του περιστατικού απουσίαζε από το λούνα παρκ και ειδοποιήθηκε από τους άλλους υπαλλήλους να επιστρέψει.

«Τους είχα πει να μην λειτουργούν αυτά τα παιχνίδια σε περίπτωση κακοκαιρίας. Εκείνη την ημέρα ο καιρός άλλαξε ξαφνικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τίποτα. Πως εγώ θα μπορούσα να προβλέψω την αλλαγή; Είναι όπως ο σεισμός» ανέφερε με την πρόεδρο να τον ρωτά αν είχε δει το δελτίο καιρού κι εκείνον να αποκρίνεται ότι «κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά στον κόσμο».

Για τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας έκανε λόγο στην απολογία του ο διαχειριστής του λούνα παρκ, υποστηρίζοντας πως σχετικά με το ζήτημα της περίφραξης οι αρμόδιοι (μηχανολόγοι και μηχανικοί ) του είχαν είχαν πει πως αν την τοποθετήσει θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα. «Την ανύψωση της μπάλας δε την γλύτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός. Συλληπητήρια στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» είπε ακόμη ο κατηγορούμενος.

Σχετικά με το γεγονός ότι το λούνα – παρκ δεν διέθετε άδεια, ο κατηγορούμενος σχολίασε: «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: « τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια». Αντιστοιχα για την πιστοποίηση του παιχνιδιού είπε ότι είχαν ζητήσει από την εταιρία «να κάνει πιστοποίηση μια με δυο ημέρες πριν το συμβάν...Δεν πρόλαβε να έρθει».

Μιλώντας για τον συγκατηγορούμενό του τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών, ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Ήλεγχε τα πάντα, είναι πολύ τυπικός στη δουλειά του. Εν τη απουσία του το λούνα – παρκ δε λειτουργούσε. Κανένας άλλος δεν ήξερε να διαχειριστεί τα μηχανήματα. Εγώ μπορεί να φύσαγε και να άνοιγα, αυτός ποτέ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο πρώτος εκ των δυο Πακιστανών υπαλλήλων του λούνα – παρκ ανέφερε: «Εκείνη την ημέρα ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο λούνα παρκ. Έκοψαν εισιτήριο και μπήκαν στον παιχνίδι. Ξαφνικά έκανε στρογγυλό αέρα και σηκώθηκε η μπάλα σε ύψος πάνω του ενός δέντρου και μετά έπεσε σε άλλο παιχνίδι. ..Λυπάμαι πολύ αυτό που έγινε».

Την ίδια περιγραφή έδωσε και ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος του λούνα – παρκ, λέγοντας ότι «ο καιρός αρχικά ήταν καλός αλλά μετά έβρεξε. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να δω τι συνέβη. Λυπάμαι για την τραγωδία που έγινε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου με την πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων.

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στον "Κόσμο"

2
Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων-Αρτέμιδας : Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 3 Ημέρες 19 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
Πώς ήταν οι ήπειροι της Γης πριν από εκατομμύρια χρόνια;
Σχόλιο από chris, 1 Εβδομάδα 1 Ημέρα πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »