Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων-Αρτέμιδας : Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι μουσικοί του Δήμου!

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:59 | Κόσμος |

Την Τρίτη 16/4/2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Δάρδαλης, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή, που αφήνει απλήρωτους εδώ και 7 μήνες, από τον Οκτώβριο δηλαδή του 2018, τους δέκα μουσικούς που εργάζονται στον πολιτιστικό οργανισμό "Ξενοφών".  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ενώ οι γονείς πληρώνουν ένα - όχι ευκαταφρόνητο - χρηματικό αντίτιμο για τα μαθήματα μουσικής, το οποίο εισπράττει κάθε μήνα ο Δήμος, οι δάσκαλοι που τα διδάσκουν, δεν πληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι! Την ίδια στιγμή κι ενώ  ο Δήμος έχει ένα τεράστιο πλεόνασμα 13.000.000 ευρώ (!!), που μάζεψε από τα χαράτσια που επιβάλλει στους δημότες, πώς τους ανταποδίδει αυτά τα χρήματα;  Βάζοντας τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και ακατάλληλα κτίρια (γιατί δε δίνει λεφτά για σχολεία) και βάζοντας τους γονείς να πληρώνουν αδρά για λίγα μαθήματα μουσικής  (που θα έπρεπε ο Δήμος να παρέχει δωρεάν ). Η δημοτική αρχή που δεν φείδεται μεγάλων λόγων για τις καλοπληρωμένες πολιτιστικές φιέστες, “δυσκολεύεται” να βρει τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μουσικοί, παρ' όλο που ο Δήμος τα έχει ήδη εισπράξει από τους γονείς.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε ερώτημα για το αν θα πληρωθούν όλα τα δεδουλεύμενα και πότε, για να πάρει την απάντηση από τον εκπρόσωπο του οργανισμού ότι θα πληρωθεί ένα μέρος του ποσού στο επόμενο διάστημα...

 Ίσως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή ότι οι άνθρωποι δεν εργάζονται από χόμπι αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να μπορέσουν να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό, το νοίκι, το φαγητό.

 Εντύπωση προκαλεί η στάση και των υπολοίπων παρατάξεων στο ΔΣ, που ουσιαστικά δε βρήκαν δυο λόγια να ψελλίσουν για να υπερασπιστούν αυτούς τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται η κοινή γραμμή όλων αυτών των παρατάξεων που  τηρούν σιγή ιχθύος κάθε φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση έβαζε στο Δημοτικό συμβούλιο θέμα ο Δήμος να ζητήσει  τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου, σε όποια θέση κι αν εργάζονται, γιατί καλύπτουν μόνιμες ανάγκες. Αποδεικνύονται γυρολόγοι της αντιλαϊκής διαχείρισης των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φορομπηξίας που εφαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.

 Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε με κάθε τρόπο το αίτημα των μουσικών, που επιτελούν ένα σημαντικό έργο, να πληρωθούν άμεσα! 

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και Περιφέρεια που είναι η μόνη παράταξη στο Δήμο που βρισκόταν, βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται απέναντι σε αυτές τις πολιτικές πρακτικές.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πληρωθούν οι μουσικοί!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου!

Τελευταία σχόλια στον "Κόσμο"

1
Πόντιος Πιλάτος: Δείτε το αυθεντικό χειρόγραφο που έστειλε τον Ιησού στη σταύρωση...
Σχόλιο από Ελένη, 3 Εβδομάδες 4 Ημέρες πριν
Περισσότερα...
2
Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων-Αρτέμιδας : Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Μήνας 3 Ημέρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »