"ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" Οργανώνουμε το Δήμο για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε την εικόνα εγκατάλειψης.

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 02:26 | Αθλητικά |

Οργανώνουμε το Δήμο για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε την εικόνα εγκατάλειψης.

1 Δημιουργούμε υπηρεσίες που λείπουν από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Αναδιοργανώνουμε τις υφιστάμενες υπηρεσίες, υποστηρίζουμε τους υπαλλήλους με την κατάλληλη υποδομή και κίνητρα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

2 Ενεργοποιούμε επιτέλους εργαλεία διοίκησης που προδιαγράφει από το 2010 ο Καλλικράτης, όπως το «γραφείο συμπαραστάτη του δημότη» και οι «στοχευμένες ομάδες εργασίες με ισότιμη συμμετοχή κατοίκων και συλλόγων».

3 Εμφανίζουμε για πρώτη φορά «ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου δίπλα στον πολίτη», που θα περνάει από φορείς και κατοίκους, θα συζητά και θα συγκεντρώνει καθημερινά προβλήματα. Αρμοδιότητά του είναι να τα κατηγοριοποιεί, να τα δρομολογεί στις κατάλληλες υπηρεσίες και να παρακολουθεί την πορεία κάθε αιτήματος μέχρι την επίλυσή του.

4 Εγκαινιάζουμε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή καταγραφής αιτημάτων των πολιτών (στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που εμείς φέρνουμε στο δήμο), εργαλείο άμεσης επικοινωνίας Δημότη-Δήμου.

5 Ξεχνάμε τις μέρες που τα αιτήματα στο δήμο έμεναν αναπάντητα και ανεκπλήρωτα. Προχωράμε σε μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος όλων μας. Φροντίζουμε ισότιμα την κάθε γειτονιά.

6 Ιεραρχούμε πόρους του Δήμου και για πρώτη φορά αξιοποιούμε αποδοτικά τα έσοδα του Δήμου προς τον πολίτη.

Πρέπει επιτέλους να ξαναγίνουμε περήφανοι για τον τόπο που ζούμε. Το αξίζουμε!

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η συντήρηση πρασίνου, παιδικών χαρών, ανοιχτών χώρων είναι βασική, ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο η υφιστάμενη υποδομή και να επανέλθει η ασφάλεια για τα παιδιά (σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα, χαλασμένα οργάνα παιχνιδιού, έλλειψη φωτισμού και προστατευτικών δαπέδων). Αυξάνουμε το πράσινο με φυτά μικρών απαιτήσεων σε νερό για να βελτιωθεί η αισθητική του δήμου, η ποιότητα του αέρα και να υπάρξει θετικός αντίκτυπος με την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, του περιορισμού του κινδύνου πλημμύρων κ.ά..

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ευαισθητοποιούμε τους κατοίκους - η γειτονιά είναι το σπίτι μας! Αξιοποιούμε τον εθελοντισμό για την ευαισθητοποίηση των δημοτών και για την επιθεώρηση της καθαριότητας σε γειτονιές και παραλίες. Εφαρμόζουμε ειδικές δράσεις πρόληψης της δημιουργίας απορριμμάτων και περιορισμού του όγκου τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Με συστηματική παρακολούθηση των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων και πλυσίματος των κάδων, αλλά και με καταγραφή των ελλείψεων και της σωστής χωρικής κατανομής γεωγραφικών κάδων και μικρότερων κάδων απορριμμάτων φέρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξίσου σημαντικές εργασίες είναι ο οδοκαθαρισμός, το πλύσιμο των πεζοδρομίων και των πεζόδρομων σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο στις κεντρικές πλατείες. Οργανώνουμε συνεργεία κατά τομείς της πόλης για τον καθαρισμό των παράνομων αφισών, γκράφιτι και αεροπανό.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ

Επιβάλλουμε πρόστιμα για το παράνομο άδειασμα βόθρων. Πέρα από το ότι είναι ποινική παράβαση, οι ενέργειες αυτές είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον και την υγεία μας, αλλά και ιδιαίτερα επιζήμιες για τον τουρισμό που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ενισχύουμε την ασφάλεια και ανακόπτουμε την εγκληματικότητα στους δρόμους, τις πλατείες και τα σπίτια μας μέσω της συντήρησης του δημοτικού φωτισμού. Δεν αρκεί μόνο να προμηθευτούμε το φωτισμό. Εξίσου σημαντική είναι η συντήρησή του και η ανταπόκριση στο αίτημα κάθε δημότη.

Αναλαμβάνουμε προληπτικό ρόλο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ενισχύσουμε τον ρόλο της Ασφάλειας τόσο με την ονοματοδοσία όσο και τη σήμανση των οδών. Συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και την Ασφάλεια για να διεκδικήσουμε ειδικά οχήματα ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση σε όλα τα σημεία των οικισμών μας, αλλά και επιπλέον δύναμη. Διοργανώνουμε συστηματικές ενέδρες και περιπολίες σε διαφορετικά σημεία των οικισμών μας. Δημιουργούμε σύστημα on-line πληροφόρησης της αστυνομίας με τις παρατηρήσεις των κατοίκων.

Απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, επισκευάζουμε τα προβληματικά οδοστρώματα, δημιουργούμε ελκυστικούς δρόμους, πάρκα και πλατείες που θα είναι ασφαλή και θα είναι εφικτή η κίνηση των συμβατικών οχημάτων ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς μας. Όλα τα παραπάνω αποτρέπουν το έγκλημα και συντελούν στην κοινωνική συνοχή του δήμου μας.

«Κανένας δεν μπορεί να υποσχεθεί έναν αποτελεσματικό Δήμο, εάν πρώτα δεν οργανώσει τις υπηρεσίες του. Αυτό εμείς το έχουμε ήδη σχεδιάσει από τα πρώτα βήματα του προγράμματός μας, γιατί θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων.»

Είμαστε ομάδα. Είμαστε οργανωμένοι. Είμαστε γνώστες.

Από 18 Μαΐου είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε το Δήμο.

Διαβάστε εδώ  το πλήρες πρόγραμμά μας.

 

Γραφείο Επικοινωνίας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος

www.dynamianaptyxis.gr

info@dynamianaptyxis.gr

Τηλ. 2118004294

Fax 2108056091

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"