«Ο παλιός είναι αλλιώς» : Γιάννης Τσέλιος , ο ΑΡΧΗΓΟΣ της Θύελλας!

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 14:16 | Αθλητικά |

Πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο το 1985, σε ηλικία επτά ετών και η πρώτη φανέλα ομάδας που φόρεσε ήταν αυτή του Α.Σ Παπάγου.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα δεν ήταν «γυρολόγος» . Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Α.Σ Παπάγου, Εθνικό Νέας Μάκρης και Τριγλία Ραφήνας από το 2008 αγωνίζεται στους Λιγνιτωρύχους και μαζί με τον Βαγγέλη Προδρόμου και τον Αλέξανδρο Χαρακτίδη, είναι οι παλιοί της ομάδας που σε συνεργασία με τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο κρατούν την ομάδα «δεμένη» και πάντα ψηλά. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι στη Θύελλα Ραφήνας, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας από την Γ’ Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αν. Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ) «τίποτα δεν έχει αλλάξει κι’ όλα είναι όπως παλιά».

Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας , αλλά και η αισιοδοξία για μια καλή πορεία την νέα αγωνιστική περίοδο , δεν αφήνουν περιθώρια σε κανένα να θεωρήσει ότι ο υποβιβασμός έκαμψε το ηθικό όλων όσων είναι μέσα αλλά και κοντά στην ομάδα.

«Η περσινή χρονιά ήταν ένα μάθημα για όλους μας και για τη διοίκηση και για τους παίκτες ακόμα και για το φίλαθλο κοινό μας! Οι περσινές μας εμπειρίες θα μας μείνουν αξέχαστες και θα είναι οδηγός μας για τις χρονιές που ακολουθούν. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς το ματς στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 20000 χιλιάδες κόσμο, τη νίκη μας επί της ΑΕΚ στο ουδέτερο γήπεδο του Μενιδίου, τα ταξίδια μας σε Κρήτη και Νάξο, την αντιμετώπιση μεγάλων αντιπάλων (Γεωργέας, Τσιρίλο, Ντακόλ, Παπουτσής, Σταυρακάκης, Κοζανίδης κλπ) αλλά και τη συνεργασία μας μαζί με τους (Ανδράλας, Πασάς, Σερέτης) οι οποίοι έδωσαν μια άλλη διάσταση και κουλτούρα στα αποδυτήρια μας!», λέει με κάποια δόση νοσταλγίας ο Γιάννης Τσέλιος κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση στη περσινή χρονιά.

- Καλές οι αναμνήσεις, αλλά για φέτος , πως βλέπεις την ομάδα;

- Είμαστε όλοι πλέον σοφότεροι και προσωπικά ο καθένας και σαν ομάδα και αυτό με σωστή διαχείριση θα μας βοηθήσει όχι μόνο φέτος, αλλά και στα επόμενα χρόνια.

- Αν μιλούσαμε για στόχους ;

- Τη φετινή χρονιά κατά την γνώμη μου ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση μιας εκ των 3 πρώτων θέσεων της κατηγορίας αφού κάθε ομάδα η οποία υποβιβάζεται πρέπει την επομένη χρονιά να πρωταγωνιστεί! Δεν βάζω ως αυτοσκοπό την πρωτιά γιατί αυτή κρίνετε συνήθως στις λεπτομέρειες. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίσει από το να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο ευχαριστώντας τον κόσμο μας που έρχεται στο γήπεδο. Ένας ακόμη παράλληλος στόχος είναι και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών από την ακαδημία μας η οποία την τελευταία πενταετία κατακτά συνεχώς τίτλους σε όλες τις ηλικίες και έχει αναγνωριστεί από όλους!

IMG_2587

- Να επιμείνω λίγο στο θέμα των ακαδημιών και να σε ρωτήσω τι θα συμβούλευες τους παίκτες των ακαδημιών;

- Κατ’ αρχή όλοι οι «πιτσιρικάδες» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με μια καλή εμφάνιση και ένα εντυπωσιακό γκόλ σε ένα αγώνα, από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνονται «παικταράδες». Θα πρέπει όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές να δουλέψουν σκληρά και να κερδίσουν με το σπαθί τους το κάθε λεπτό που τους αναλογεί με υπομονή, επιμονή και έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο προπονητικό τιμ. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι γονείς οι οποίοι θα πρέπει να τους στηρίζουν, να πιστέψουν και αυτοί στη δουλειά του προπονητικού τιμ και κυρίως να μην παίζουν το ρόλο του προπονητή από την εξέδρα. Από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι, ένας συνδυασμός όλων αυτών που προανέφερα, θα βοηθήσει τους νέους ποδοσφαιριστές να προοδεύσουν.

IMG_2907

- Νέα χρονιά και νέος προπονητής στη Θύελλα, ο Πέτρος Τσιγκούλης….

- Πιστεύω ότι η επιλογή της Διοίκησης για τη θέση του προπονητή προσλαμβάνοντας τον Πέτρο Τσιγκούλη ήταν ιδανική σε συνδυασμό με όλα όσα σας είπα προηγουμένως για τους στόχους της ομάδας. Ο κ. Τσιγκούλης, απ’ όπου πέρασε έχει κάνει σημαντική δουλειά και μάλιστα δεν εξαντλείται η προσφορά του στη προπόνηση της «πρώτης ομάδας», αλλά παρακολουθεί, συμβουλεύει και όταν απαιτείται επεμβαίνει διορθωτικά και στις ομάδες των ακαδημιών.

- Οι στόχοι μιας ομάδας καθορίζονται έπειτα από συνεργασία της διοίκησης με τον προπονητή. Για τον προπονητή μας μίλησες, για την διοίκηση;

- Για τη Διοίκηση της ομάδας, αλλά και τον μεγάλο χορηγό μας , την οικογένεια Λουκάτου, ότι και να πω θα είναι λίγο. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια, η Θύελλα Ραφήνας διοικητικά, κινείται σε άλλο επίπεδο από τις ομάδες της κατηγορίας. Η σιγουριά που νοιώθουν οι παίκτες, βγαίνει στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όταν μιλάς για Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο στη Θύελλα Ραφήνας, έχεις απέναντί σου ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο, πάντοτε είναι απέναντί σου ξεκάθαροι και ποτέ δεν περιμένουν να σε στήσουν στο τοίχο έπειτα από μια άτυχη εμφάνιση ή ένα κακό αποτέλεσμα. Η Θύελλα Ραφήνας είναι μια μεγάλη οικογένεια.

- Για φέτος πως τη βλέπεις την ομάδα;

- Η διοίκηση, σε συνεργασία πάντα με το τεχνικό επιτελείο, απέδειξε έμπρακτά ότι παρά τον υποβιβασμό στηρίζει τους παίκτες της ομάδας, αφού μέχρι σήμερα έχει ήδη ανανεωθεί η συνεργασία – εκτός από τη δική μου – με τους Αλ. Χαρακτίδη, Ευαγ. Προδρόμου, Φάνη Κατσιούλη, Βασ. Ντούνη, Παν. Τσαλδάρη, Μαν. Ντόσκα, Θωμά Μπαξεβάνη, Αλεξ. Δημεσπύρα και απ’ όσα γνωρίζω – μέχρι σήμερα – θα ακολουθήσουν και άλλοι. Επιπλέον θα ικανοποιηθούν και οι ανάγκες της ομάδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προπονητή.

- Ποια είναι τα στοιχεία που θα ήθελες να κρατήσετε ως ομάδα και σε ποια πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο;

- Το βασικότερο στοιχείο που θέλω να κρατήσουμε είναι η αγωνιστικότητα που δείξαμε κυρίως στο β’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική. Μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές πιστεύαμε στο στόχο μας που ήταν η παραμονή της ομάδας. Δυστυχώς όμως χάθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά όλοι πρέπει να έχουν κατά νου, ότι κάθε Κυριακή παίζαμε με την πλάτη στο τοίχο. Ποτέ δεν τα παρατήσαμε, και αγωνιστήκαμε πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες, ειδικά η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν, πιστεύω πως αγωνιστικά σαν ομάδα , αλλά και εγώ προσωπικά θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα που θα τα ανακαλύψει έγκαιρα και το έμπειρο μάτι του προπονητή μας.

 DSC00017

- Το μήνυμα του Γιάννη Τσέλιου στους φιλάθλους της Θύελλας για την νέα χρόνια;

- Να ξεκινήσω με μια προσωπική δέσμευση. Είμαι στρατευμένος σε αυτή την ομάδα και θα τη βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και φέτος. Εκτιμώντας τη Διοίκηση και το Τεχνικό Επιτελείο της ομάδας και βλέποντας τη δική τους θέληση αλλά και των συμπαικτών μου για να κρατηθεί η ομάδα ψηλά πιστεύω ότι φέτος αγωνιστικά θα πάμε καλά. Για όλα όμως - και για εμάς τους ποδοσφαιριστές - ένας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μας «χαλυβδώνει». Η συμπαράσταση του κόσμου στις προσπάθειές μας, όχι μόνο μας βοηθάει αγωνιστικά, αλλά όπως αποδείχθηκε και τα τελευταία χρόνια μας, προσφέρει και σε εμάς αλλά και στο κόσμο ανεπανάληπτες εμπειρίες και ωραίες στιγμές , που τόσο τις έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή την εποχή.

Κυριάκος Μαϊόπουλος

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"