Απινιδωτές στα γήπεδα. Αχρείαστοι να είναι!

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 15:48 | Αθλητικά |

Σήμερα – και λίγο πριν το μεσημέρι – στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, κάλεσε εκπροσώπους των ομάδων που χρησιμοποιούν το Δημ. Γήπεδο ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Σκούφος» και το κλειστό γυμναστήριο για να δώσει απο ένα απινιδωτή για κάθε αθλητική εγκατάσταση.

Οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν απο τους Γιώργο Χαχολάκη (Α.Ο. Τριιγλίας Ραφήνας), Χρήστο Μυτιληναίο (Θύελλα Ραφήνας) και Μάνο  Χαχολάκη (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας).

Οι απινιδωτές ήταν μια προσφορά του ΔΟΠΑΠ , του οποίου ο Πρόεδρος Γεώργιος Δουβίτσας και ο Διευθυντής Βασίλης Σπαντούρος βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αναφερόμενος στη σημερινή προσφορά του Δήμου στα αθλητικά σωματεία δήλωσε :

«Με την ευχή , αυτοί οι απινιδωτές να είναι αχρείαστοι και έχοντας κατά νού ότι όταν η καρδιά σταματήσει  ο απινιδωτής την επαναφέρει σε λειτουργία, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται περί το 90% των περιπτώσεων, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι εκτός απο τον απινιδωτή, θα ακολουθήσει και μια εκπαίδευση σε εκπροσώπους που θα μας υποδείξουν τα αθλητικά σωματεία, έτσι ώστε να χαρακτηριστούν ως διασώστες και να μπορούν να  χρησιμοποιούν όχι μόνο τον απινιδωτή , αλλά και να παρέχουν σωστά τις πρώτες βοήθειες.»

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"