10 Μύθοι και Πραγματικότητες για το Μπάσκετ και το Πικέρμι

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 23:16 | Αθλητικά |
Μύθος 1: Ο Α. Ο. Πικερμίου έχει Δ.Σ. που αποτελείται από ανθρώπους με πολιτικά κίνητρα
Πραγματικότητα: Ο ΑΟΠ έχει κάνει εκλογές στις οποίες εκλέχθησαν μεταξύ άλλων ο κος ΒΑΡΕΛΑΣ  ο κος ΧΡΥΣΟΣΦΑΙΡΙΔΗΣ και ο Κος ΦΙΩΤΑΚΗΣ. Οι κοι αυτοί αμέσως μετά την εκλογή τους, "για το καλό του μπάσκετ στο Πικέρμι", δηλώσανε παραίτηση, ενώ σε έγγραφη επιστολή των εναπομείναντων εκλεχθέντων να επανέλθουν, καταλαμβάνοντας εν λευκώ, οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ., απάντησαν αρνητικά. Η επιστολή έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά του ΑΟΠ και είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.
 
Μύθος 2: Ο κος ΒΑΡΕΛΑΣ προετοίμασε το τμήμα μπάσκετ του ΑΕΤΟΥ, γιατί δεν ήθελε να μετέχει σε έναν σύλλογο όπου υπάρχει ανάμειξη της πολιτικής σκοπιμότητας (στο πρόσωπο του κου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ταμία του ΔΣ του ΑΟΠ), με το καθαρά αθλητικό μέρος αυτού.
Πραγματικότητα: Ο κος ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κλήθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές του Ιουνίου από τον κο ΒΑΡΕΛΑ, με τον οποίο μέχρι πρότινος είχαν φιλικές πολιτικές σχέσεις (καθώς ο κύριος υποστηρικτής και υποψήφιος του Συνδυασμού του κου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ στις περασμένες δημοτικές εκλογές ήταν ο ίδιος ο κος ΒΑΡΕΛΑΣ). Από τον κο ΒΑΡΕΛΑ κλήθηκαν και άλλοι πολίτες όπως ο υποφαινόμενος, και η κα ΛΙΑΒΑ, επειδή για δύο συνεχόμενες φορές δεν κατέστη δυνατόν να συμπληρωθεί ψηφοδέλτιο με τουλάχιστο 10 υποψηφίους και ως εκ τούτου δεν ολοκληρώνονταν οι  αρχαιρεσίες του ΑΟΠ.
Παραγματικότητα 2: Ο ΑΕΤΟΣ δραστηριοποιείται κατά το δυνατόν στο μπάσκετ, σύμφωνα με τις προσταγές του Προέδρου του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Πικερμίου κου ΜΠΟΥΡΑΝΗ, ο οποίος τυγχάνει και Ταμίας του ΑΕΤΟΥ. Ο ΑΕΤΟΣ χορηγείται μεταξύ άλλων και από τον Αντιδήμαρχο (και προσεχώς Δήμαρχο) του Δήμου, κο ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ. Η δραστηριοποίηση αυτή σε μία τόσο μικρή κοινωνία με συγκεκριμένο δυναμικό αθλητών σε όλες τις ηλικίες στο ίδιο άθλημα όπου ο ΑΟΠ συνεχίζει εδώ και 25 χρόνια την αρωγή του, "σίγουρα" έχει στόχο το καθαρά αθλητικό μέρος της υποθέσεως και όχι την πολιτική και κοινωνική αναταραχή της κοινωνίας του Πικερμίου.
 
Μύθος 3: Ο ΑΟΠ δεν έχει παιδιά στις Ακαδημίες και δεν μπορεί να υποστηρίξει τα αγωνιστικά του τμήματα.
Πραγματικότητα: Ο ΑΟΠ ξεκίνησε κανονικά με όλα τα τμήματα που διέθετε και πέρυσι, έχοντας ήδη στα αγωνιστικά παιδικά του τμήματα πάνω από 48 παιδιά. Παίκτες - κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που είχαν αποκλεισθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις, στελεχώνουν την ομάδα ανδρών και γυναικών. Όλες οι ακαδημίες έχουν πλέον 2 προπονητές για καλύτερη παιδαγώγηση των μικρών ηλικιών. 
 
Μύθος 4: Οι παλιοί προπονητές εκδιώχθησαν από τον ΑΟΠ.
Πραγματικότητα: Όλοι οι προπονητές της προηγουμένης σεζόν κλήθηκαν για πρόταση νέας συνεργασίας. Αρκετοί δήλωσαν ότι ο ΑΕΤΟΣ του εκλιπαρούσε και τους εκβίαζε χρονικά να συμφωνήσουν με τον ΑΕΤΟ. Η απόφαση του κάθε προπονητή να παραμείνει στον ΑΟΠ ή να αναζητήσει αλλού την συνέχεια της απασχόλησής του, ανήκει αποκλειστικά στο ίδιο και επ' ουδενί ο ΑΟΠ δεν θα παρενέβαινε στην προσωπική κρίση του καθενός.
 
Μύθος 5: Το ΔΣ του ΑΟΠ τα έχει χαμένα και υπάρχει εσωτερική αντιπαλότητα.
Πραγματικότητα 1: Το τρέχον ΔΣ αποτελείται από 6 άτομα που αγαπάνε το ΜΠΑΣΚΕΤ το ΠΙΚΕΡΜΙ και τα ΠΑΙΔΙΑ μας. Έχουν διορισθεί δε από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, λόγω της κατάστασης που προέκυψε μετά την παραίτηση των  "σωτήρων" του Μπάσκετ Πικερμίου, κου ΒΑΡΕΛΑ, ΧΡΥΣΟΣΦΑΙΡΙΔΗ και ΦΙΩΤΑΚΗ. Έχουν καθορίσει έναν κοινό σκοπό και εργάζονται στον (ανύπαρκτο) ελεύθερο χρόνο τους γι' αυτόν: ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ στο ΠΙΚΕΡΜΙ. Σκοπός που συνοδεύει τον ΑΟΠ στα 25 χρόνια της ύπαρξής του στο χώρο. Διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν όπως θα πρέπει σε κάθε συλλογικό και δημοκρατικό όργανο, αλλά κανένας δεν οδηγείται σε λύσεις "δεν συμφωνείτε με τα λεγόμενά μου - παραιτούμαι" όπως ουσιαστικά είπε ο κος ΒΑΡΕΛΑΣ, αμέσως μετά την εκλογή του.
Πραγματικότητα 2: Ο ΑΟΠ είναι καθημερινά παρών στο μπάσκετ για το μπάσκετ. Ο ΑΕΤΟΣ, χρησιμοποιώντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και e-mail στα όρια της συκοφαντίας, τηλεφωνικές επικοινωνίες με γονείς, αθλητές και προπονητές προς έκθεση της διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, την χρήση Δημοτικών πηγών ενημέρωσης, θέσεων κτλ. για την προβολή του έργου και συνεισφοράς του στο μπάσκετ, είναι καθημερινά παρών για την διάλυση της κοινωνικής συνέχειας του Πικερμίου.
 
Μύθος 6: Ο ΑΕΤΟΣ προσφέρει πολλαπλές επιλογές αθλητισμού στο Πικέρμι, τώρα και στο Μπάσκετ.
Πραγματικότητα: Ο ΑΕΤΟΣ Μενιδίου, προσφάτως αγόρασε ΑΦΜ ώστε να εισέλθει και επισήμως στην κοινότητα του Πικερμίου, μετονομάζοντας εαυτόν σε Α.Ο. Πικερμίου - ΑΕΤΟΣ. Είναι γεγονός ότι δραστηριοποιείται στο χώρο του ποδοσφαίρου και θέλει να ενεργοποιήσει και άλλα αθλήματα. Ο ΑΟΠ χαιρετίζει από την πρώτη στιγμή μία τέτοια προσπάθεια στην  κοινωνία του Πικερμίου και ευελπιστεί σε μία συνεργασία των δύο συλλόγων για το καλό του αθλητισμού στο Πικέρμι. Ο ΑΕΤΟΣ δεν έχει εξηγήσει ακόμα (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζικής ενημέρωσης) γιατί θέλει να ενεργοποιήσει τμήμα μπάσκετ, ενώ υπάρχει ήδη σύλλογος.
 
Μύθος 7: Ο ΑΟΠ δεν δέχεται συνεργασία ή συγχώνευση με τον ΑΕΤΟ ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι από την δημιουργία ενιαίου αθλητικού συλλόγου για όλα τα αθλήματα, αλλά προσβλέπει σε μικροπολιτικές τακτικές και οφέλη (κυρίως δε του κου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ)
Πραγματικότητα: Ο ΑΟΠ έχει κάνει (και εγγράφως) πρόταση για συζήτηση προκειμένου να οδηγηθεί η κοινότητα στη δημιουργία - συγχώνευση ενός ενιαίου αθλητικού συλλόγου. Η απάντηση του ΑΕΤΟΥ (ποτέ δια στόματος Προέδρου, αλλά πάντα με τον τοπικό παράγοντα κο ΜΠΟΥΡΑΝΗ) ήταν αρνητική. Την τελευταία εβδομάδα, σε τηλεφωνική συνομιλία του κου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ με τον κο ΜΠΟΥΡΑΝΗ,  ο πρώτος είπε (παρουσία μαρτύρων) ότι αν θεωρεί ο ΑΕΤΟΣ ότι το πρόβλημα συνεργασίας - συγχώνευσης είναι ο ίδιος (ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) τότε θεωρεί επιβεβλημένο ότι θα παραιτηθεί και αυτό θα πράξει άμεσα εφόσον έμπρακτα και ο ΑΕΤΟΣ αποδεχθεί την απεμπλοκή του από το άθλημα του μπάσκετ, μέχρι της τελικής συγχώνευσης. Η απάντηση ήταν πραγματικά εκπληκτική και εν κατακλείδι αρνητική.
 
Μύθος 8: Το τωρινό ΔΣ του ΑΟΠ διακατέχεται από μία εσωστρέφεια και δεν συμμετέχει σε καμία κοινωνική εκδήλωση.
Πραγματικότητα: Ο ΑΟΠ είχε δεσμευτεί υπό την προηγούμενη διοίκηση να συμμετέχει σε ορισμένες εκδηλώσεις. Μία εξ αυτών, πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναβολές το Σεπτέμβριο. Το παρόν ΔΣ εκτιμώντας την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του ΑΟΠ, μη θέλοντας να διοχετεύσει τα χρήματα των συνδρομών των μικρών αθλητών σε μία εκδήλωση που ιστορικά και στατιστικά δεν απέφερε ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό όφελος στον ΑΟΠ (τα πενιχρά κέρδη της περασμένης εκδήλωσης δόθηκαν τιμής ένεκεν στον φιλοζωϊκό σύλλογο), αποφάσισε να μη συμμετέχει σε αυτήν.  Ο ΑΕΤΟΣ δέχθηκε με χαρά τη συμμετοχή σε αυτήν, αν και σε καμία από όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις δεν είχε παρουσία. Αντιθέτως η παρουσία του ήταν έντονη στην εκλογική βάση του κύριου χορηγού του, κου ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ, δηλαδή την ΡΑΦΗΝΑ.
 
Μύθος 9: Ο ΑΟΠ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα ΔΣ των δύο σχολείων του Πικερμίου και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, "στρατολογώντας" παιδιά για τις Ακαδημίες του.
Πραγματικότητα: Ο ΑΕΤΟΣ, με φυσικό του ηγέτη τον τοπικό παράγοντα κο ΜΠΟΥΡΑΝΗ και την ανέλπιστη βοήθεια του κου ΒΑΡΕΛΑ, μετά την αναστάτωση στην κοινωνία του Πικερμίου προσπαθεί να φιμώσει και όλες τις λοιπές σχέσεις των κατοίκων που δεν "βολεύουν". Είναι πραγματικά άξιο απορίας αν θα πρέπει οι Πικερμιώτες για να συνευρεθούν με την οικογένειά τους το βράδυ, θα πρέπει στο εξής να ζητούν την άδεια του ΑΕΤΟΥ, του κου ΜΠΟΥΡΑΝΗ και του κου ΒΑΡΕΛΑ. Την ημέρα του Αγιασμού των παιδιών του Πικερμίου, η ομάδα "στρατολόγησης" του ΑΕΤΟΥ ήταν εκεί για να "αγιασθεί" με πανό και φυλλάδια (αλήθεια, ο χορηγός ξέρει που πάνε τα χρήματά του;), ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο ανακοινώσεων σε mail και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΑΟΠ είναι εδώ για το μπάσκετ. Το κάθε παιδί πρέπει να έχει το ελεύθερο να επιλέξει το άθλημα που το ενδιαφέρει. Εκβιαστικές μέθοδοι εγγραφών δεν αρμόζουν στην ύπαρξη του ΑΟΠ.
 
Μύθος 10: Ο ΑΟΠ χρησιμοποιεί τα χρήματα των συνδρομών των ακαδημιών για να συντηρεί τα πολυδάπανα αγωνιστικά τμήματα του Ανδρικού και Γυναικείου.
Πραγματικότητα: Ο ΑΟΠ για φέτος ΜΕΙΩΣΕ τις συνδρομές των ακαδημιών, προσπαθώντας να βοηθήσει την οικονομική δυσπραγία των πολιτών - γονέων των αθλητών ενώ παράλληλα τοποθέτησε και 2ο προπονητή σε κάθε τμήμα, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του. Παράλληλα, εγγράφει δωρεάν τους αθλητές στα τμήματα, ενώ οι γονείς των, εγγράφονται δωρεάν ως μέλη στον ΑΟΠ (ώστε να έχουν δικαίωμα λόγου στα κοινά εφόσον το επιθυμούν) και παράλληλα δεν τους απαιτείται καταβολή συνδρομής μέλους για το τρέχον έτος. Υπάρχουν εκπτώσεις για οικογένειες, ευπαθείς ομάδες, ενώ στηρίζονται τα παιδιά - αθλητές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ελάχιστες αυτές απαιτήσεις. Η λειτουργία του ανδρικού και γυναικείου τμήματος γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χορηγίες που έχει σχεδόν στο σύνολο του έτους εξασφαλίσει το τρέχον ΔΣ. Παράλληλα καλύπτονται ΟΛΑ τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του Γηπέδου (καθαριότητα, επισκευές είδη υγιεινής κ.α.) για τα οποία ο εκπρόσωπος του Δήμου "ποιεί την νήσσαν". Ο ΑΕΤΟΣ αντιθέτως δεν έχει ξεκαθαρίσει γιατί η συνδρομή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του κοστίζει 30€ /μήνα, ενώ στο Μπάσκετ μόλις 10€. Θεωρεί κορόιδα τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ασκεί τιμολογιακή πολιτική πίεσης ενάντια στον ΑΟΠ, στις πλάτες τους; 
 
Επειδή η αλήθεια στεναχωρεί, συγνώμη που σας στενοχώρησα.
 
Ιωάννης Δ. Κοστρίβας
Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.)
Πρόεδρος του Δ.Σ. του
Α.Ο. ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
 

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"