"Περί δικαίων και αδίκων"

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 11:55 | Αθλητικά |

Γράφει ο Δημοσιογράφος Τάσος Ζαφειράκης.

Όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται ότι ήταν και η τελευταία πρωτοβουλία που πήρε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου  να καλέσει τους τέσσερις Διοικητικούς ηγέτες των μεγάλων ΠΑΕ,  τον πρόεδρο της ΕΠΟ και προέδρους ποδοσφαιρικών ενώσεων για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο κος Τζώρτζογλου  μίλησε για την  προσπάθεια που γίνεται ανάμεσα στην σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ και την αντιπολίτευση  να ελέγξουν τις ενώσεις και να κερδίσουν τις εκλογές το προσεχές φθινόπωρο.

Ζήτησε, λοιπόν  από  όλες τις πλευρές  να παραβρεθούν  στην Ελούντα και να γίνει εκεί μια διακήρυξη αρχών για την εκ θεμελίων  βελτίωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι περισσότεροι, αποδέχτηκαν το αίτημα ( μεταξύ αυτών και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ )  και ανέμεναν  την απόφαση  του Ολυμπιακού.

Λίγο όμως μετά τα πλέι οφ, ήρθαν τα πλέι-ωχ , όπως ο ίδιος δήλωσε,  αφού η πλευρά του Ολυμπιακού αρνήθηκε για άλλη μια φορά μια τέτοια  πρόταση !

Φαίνεται, λοιπόν ότι για ορισμένους δεν είναι πρώτη προτεραιότητα  η  εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά προτεραιότητα τους είναι το πως θα  διατηρηθεί  η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ στη θέση της!

Για παράδειγμα,  στην πρόσφατη συνάντηση των ενώσεων της αντιπολίτευσης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκη,  εθεάθη στον περιβάλλοντα χώρο   ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ  έγινε από πολλούς αντιληπτή και η παρουσία  του Θωμά Μητρόπουλου, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμη  για λογαριασμό ποίου ενεργούσαν και οι δυο εκείνη   τη στιγμή!

Γίνεται, πλέον  αντιληπτό ότι διεξάγεται  μια πραγματική μάχη  στο παρασκήνιο και τις ποδοσφαιρικές ενώσεις,  διότι όλοι γνωρίζουν καλά ότι η εκλογή του προέδρου  της ΕΠΟ,  από αυτές κρίνεται!

Συνεπώς,  δεν υπάρχει  διάθεση εκ μέρους της ερυθρόλευκης ΠΑΕ  να προσέλθει  σε διάλογο και αντί αυτού, την επομένη μαζί με την αντίστοιχη της  Θεσσαλονίκης  έβγαλαν  μαχαίρια χρησιμοποιώντας  βαρύς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον , γεγονός που δεν βοηθά  καθόλου στην εξομάλυνση  της ήδη τεταμένης κατάστασης!

Αντιθέτως,  αυτή  έγινε  χειρότερη  και  δεν μπορούμε να κατανοήσουμε  με ποιο τρόπο πλέον  θα αποφευχθεί  η  γκρίνια και η έντονη καχυποψία τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ,αν δεν αλλάξει κάτι !

Υπάρχει όμως  ακόμη  χρόνος  να το σκεφτούν και να αποφασίσουν εάν θέλουν την πραγματική βελτίωση και όχι προσχηματικά!

 Σε όλα αυτά βέβαια  δεν είναι άμοιρη ευθυνών  η  Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, -το αντίθετο μάλιστα-  καθώς   κλείνει κάθε φορά τα μάτια της στα κακώς κείμενα και  τις λανθασμένες  αποφάσεις της!

Εκτός κι αν  αισθάνεται αδύναμη  να το πράξει, όποτε άμεσα πρέπει  να παραιτηθεί και  να διευκολύνει την κατάσταση μια ώρα αρχύτερα!

Υπάρχει όμως και η Σούπερ Λίγκα, η οποία  υπό την προεδρία του Γιώργου Μποροβήλου τα δυο τελευταία χρόνια έχει  αλλοιωθεί εντελώς ο  χαρακτήρας της, και δεν θυμίζει σε τίποτε τον συνεταιρισμό εκείνο  που κάποτε ξεκίνησαν με αρκετή  επιτυχία και μακριά από σκοπιμότητες  ο Γιάννας Βαρδινογιάννης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ας αναλογιστούν, λοιπόν   ότι άλλα  περιθώρια  για  καθυστερήσεις  δεν υπάρχουν  και αν  δεν υπάρξει συνεργασία  των  τεσσάρων  μεγάλων, καλύτερα να  μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα!

Θα βοηθήσει όλους εμάς, όμως πολύ περισσότερο το ίδιο το ποδόσφαιρο!

 

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"