"Ύποπτος χειραγώγησης" ο αγώνας Κέρκυρα - ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 08:59 | Αθλητικά |

Ύποπτο χειραγώγησης" χαρακτηρίζει το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της UEFA, BFDS τον αγώνα Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-5 (17/12) και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει στείλει σχετικό φάκελο στην ΕΠΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal News.

Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League και ο "δικέφαλος" του βορρά είχε νικήσει με αυτογκολ του Ανδρεόπουλου στο πρώτο λεπτό, γκολ των Μπισεσβαρ (23’) και Κάμπος (31', 58') και αυτογκολ του Ιωάννου (61’). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η νίκη του ΠΑΟΚ είχε κατρακυλήσει στις στοιχηματικές εταιρίες από το 1.70 στο 1.10 ενώ η απόδοση για το over "έπεσε" από το 2,5 στο 1,4.

Ο φάκελος με τα στοιχεία του παιχνιδιού θα πάρει τον δρόμο για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, ο οποίος θα πρέπει να ασκήσει διώξεις στην μία ή και στις δύο ομάδες και να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας προτού η υπόθεση καταλήξει στο αρχείο!!! Αυτή άλλωστε είναι η διαδρομή των φακέλων με τους ύποπτους αγώνες που στέλνει η UEFA από τον Ιούνιο του 2015 που επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΕΠΟ - Sportradar.

Καμία ομάδα άλλωστε, δεν έχει τιμωρηθεί, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχε εισήγηση για τιμωρία από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού δεν "πληρούνται" οι προϋποθέσεις που θέτει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ.

Ποιες είναι αυτές; Εμπλοκή αξιωματούχου ομάδας ή περισσότερων του ενός ποδοσφαιριστών "σε απόπειρα προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό". Και τέτοια εμπλοκή δεν υπάρχει στους φακέλους της UEFA που περιέχουν στοιχεία για την στοιχηματική ροή του παιχνιδιού.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΕΠΟ μάλιστα, το προηγούμενο καλοκαίρι φρόντισε να "εξασφαλίσει" ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί καμία ομάδα για χειραγωγημένο παιχνίδι με την προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 17 του πειθαρχικού κώδικα στην οποία αναφέρεται ότι "οπωσδήποτε θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων και η δια-(μετα)-κίνηση των χρημάτων". Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στους φακέλους που στέλνει η UEFA.

Έτσι, ουσιαστικά πηγαίνουν στον βρόντο οι εξοντωτικές τιμωρίες που η ίδια η ΕΠΟ έβαλε στον πειθαρχικό κώδικα για το συγκεκριμένο παράπτωμα και είναι για τους μεν παράγοντες 10ετής απαγόρευση ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, για τις δε, υπαίτιες ομάδες, υποβιβασμός και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η μοναδική τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί στις ομάδες είναι η απαγόρευση συμμετοχής τους στο στοίχημα, στον ΟΠΑΠ και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπως έχει συμβεί φέτος με την Λάρισα.

sport24.gr

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"