'Ενας Ραφηνιώτης , έχει τη τιμητική του, στον εορτασμό των 90 χρόνων της Προοδευτικής!

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 19:17 | Αθλητικά |

Ο Παναγιώτης Σκούφος, είναι ο πρωταγωνιστής,  σε πολλά από τα άλμπουμ, που έχει αναρτήσει ο ακούραστος φίλαθλος της ομάδας  (Αλεξ Καρ)  της Προοδευτικής, με την ευκαιρία του εορτασμού των 90 χρόνων από ιδρύσεως της ομάδας.

Να σημειώσουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας , ψηφίζουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτά τα άλμπουμ και οι φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους ψήφους, θα εκτεθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί φίλαθλοι είναι ότι η Προοδευτική είναι ένα αθλητικό σωματείο, που συνδέθηκε με την προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναγέννησης του τόπου μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Με τους χιλιάδες πρόσφυγες παντού στην περιοχή να αναζητούν μια διέξοδο στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν. Οι ιδρυτές απέδωσαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την εικόνα και τα συναισθήματα του λαού ,καθιερώνοντας ως σήμα του νεότευκτου  συλλόγου Α.Ο. Προοδευτική Νεολαία, το μυθικό πουλί, τον Φοίνικα, που αναγεννιέται από τις στάχτες του σε χρώμα βυσσινί και λευκό, ενώ ως ποδοσφαιρική έδρα επιλέχτηκε το χωμάτινο τότε Δημοτικό Γυμναστήριο Νικαίας, η ιστορική αγωνιστική έδρα του σωματείου, το επονομαζόμενο από τις νεώτερες γενιές των φιλάθλων μας και σαν «κλουβί».

Όλα αυτά, μιλάμε, σε μια εποχή δύσκολη ιδιαίτερα για τους ντόπιους αλλά και αμέτρητους μικρασιάτες, που αναζητούσαν μια διαφορετική έκφραση ζωής και ψυχαγωγίας  στη δοκιμαζόμενη  καθημερινότητα τους και η Προοδευτική πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα άθλησης και κοινωνικής συνύπαρξης. Στη διαδρομή αυτών τον εννέα δεκαετιών ο Σύλλογος έμελλε να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο, με την παρέλαση από τις τάξεις τους μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων (όπως ήταν και ο Ραφηνιώτης Παναγιώτης Σκούφος), διοικητικούς παράγοντες με όραμα, έμπνευση και στήριξη της ομάδας.

 

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"