Αποκλειστικό rpn.gr. Θέλουν να βγάλουν την πάλη απο τους Ολυμπιακούς!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 21:26 | Αθλητικά |

Τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ψήφισαν για την "αποπομπή" του ολυμπιακού αγωνίσματος της πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 . Η πρόταση ήρθε ως έκπληξη, καθώς η πάλη είναι ένα από τα παλαιότερα ολυμπιακά αθλήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε αυτήν την αποφαση διότι η πάλη δεν ήταν απο τα εμπορικά αθλήματα της Ολυμπιάδας. Η ΔΟΕ προσπαθεί να βγάλει αθλήματα απο τους Ολυμπιακούς αγώνες και να προσθέσει στη θέση τους άλλα με την ελπίδα της «ανανέωσης και ανακαίνισης του προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες," δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, ο Mark Adams.

Ωστόσο, η ψηφοφορία ήρθε για πολλούς ως μια έκπληξη, δεδομένου ότι η πάλη ήταν ένα ολυμπιακό άθλημα από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.  "Αυτό δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αυτό είναι καθαρά μια σύσταση," δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μ. Adams  σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ στη Λωζάννη.

Το rpn.gr σας θυμίζει ότι η ιστορία αυτή είχε ξεκινήσει πριν απο το 2004 και τότε το πρόσχημα αυτών που ήθελαν την πάλη εκτός Ολυμπιακών , ήταν το γεγονός ότι η πάλη μοιράζει πολλά μετάλλια, τα υπόλοιπα προσχηματικά περί ντοπαρίσματος των αθλητών στην πάλη κατέπεσαν διότι στατιστικά η πάλη δεν έχει σημαντικό ποσοστό αθλητών που ντοπάρονται σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα.

«Η ιστορία της Ελλάδας και της πάλης είναι σχέση έρωτα και αγάπης. Ανέκαθεν η πάλη ήταν συνδεδεμένη με την Ελλάδα και όχι τυχαία, το ένα από τα στυλ της φέρει το όνομα ελληνορωμαϊκή» είχε πει πριν απο πολλά χρόνια ο Πρόεδρος ης FILA, Ελβετός Ραφαέλ Μαρτινέτι και ίσως αυτή να είναι η αιτία που θέλουν την πάλη εκτός Ολυμπιακών. Κάθε τι ελληνικό πρέπει να διαγραφεί...

Κυριάκος Μαϊόπουλος

ΥΓ. Βασίλη γερά μην απογοητευτείς απο 5 υπαλλήλους πολυεθνικών. Όσο υπάρχουν στο κόσμο της πάλης, άνθρωποι σαν εσένα και τη Φανή, η πάλη δεν θα χαθεί. Οι καρποί της προσπαθειάς σας δεν θα πάνε χαμένοι.

Τελευταία σχόλια στα "Αθλητικά"