Οι "μάντρες" στα μυαλά της κυβέρνησης ή αποχαιρέτα Ανδριώτη την Ραφήνα που ήξερες…

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 12:52 | Τοπικά νέα |
Αεροφωτογραφία από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα "Κόπερνικος". Αποτυπώνει τις φλεγόμενες περιοχές της Ραφήνας στις 23/7. Όπως βλέπουμε η φωτιά κύκλωσε και το λιμάνι της Ραφήνας!!! Αφέθηκαν και κάηκαν ολοσχερώς ο περίγυρος του Αγίου Νικολάου, το παραλιακό παρκάκι, όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, πολλά τετράγωνα του - πολεοδομημένου άρτια επί δεκαετίες - δεκάδες κήποι και σπίτια στην πόλη κλπ. Η Πυροσβεστική δεν υπήρχε και η ΓΓ Πολιτικης Προστασιας ήταν εξαφανισμένη. Μόνοι τους οι αστυνομικοί αποφάσισαν την εκκένωση της πόλης στέλνοντας όλους στο λιμάνι όπου τους έφτασε όμως η φωτιά πνίγοντας τους! Ευτυχώς οι τσιμεντένιες προβλήτες δεν καίγονται...

Για όσα ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ακούστηκαν αυτές τις μέρες από την κυβερνώσα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (προσοχή: αριστερά στην έξοδο) αρκεί αυτή η αεροφωτογραφία. Ο αστικός οικισμός της Ραφήνας (με πλήρες οικιστικό σχέδιο και 12μετρους έως 15μέτρους δρόμους) χωρίς αυθαίρετα, χωρίς μάντρες στην θάλασσα… καίγεται!!! Όλα τα σπίτια εντός σχεδίου. Δεν υπήρξε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα από την αρχή μέχρι το τέλος της πυρκαγιάς που διάρκεσε ώρες. Η πόλη εκκενώθηκε γιατί η αστυνομία το σκέφτηκε ΜΟΝΗ της!!! Η φωτιά έφτασε μόλις 20 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα!!! Το αποφάσισαν μόνοι τους για να μην καούν!!!

Περισσότερα ΕΔΩ (enandro.gr)

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

08/08/18 19:34
@vaios2002
Η φωτιά έφτασε και σταμάτησε ενα τετράγωνο πριν το οικοδομικό τετράγωνο που είναι η πολυκατοικία και το διαμέρισμα που μένουμε από το 2008. Βέβαια πέρασε σε κάποια οικόπεδα στα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα παράλληλα με το δικό μας αλλά ωστόσ δεν έκαψε παρά ξερά χόρτα χάριν των κατοίκων που εσπευσαν). Αν ωστόσo είχε περάσει πέρα και πάνω από την Ηρώων Πολυτεχνείου η φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι το My Market. Αν ο άνεμος άλλαζε πορεία και γινόταν Βόρειο δυτικός θα είχε περάσει και στα περιβολάκια... Με τα Περιβολάκια και όλη την περιοχή εκεί τι γίνεται έχουν σχέδιο εκένωσης υπάρχουν υποδομές πυρόσβεσης; Κάθε χρονιά που περνάω κοιτάζοντας από το μπαλκόνι μου απένατι σε όλη αυτή την περιοχή βλέπω όλο και νέες οικίες να εμφανίζονται. Είναι εντός σχεδίου πόλεως; Η περιοχή αυτή είναι ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου που έχει μείνει στην περιοχή αν καεί και αυτός τότε υποβαθμίζεται η ήδη υποβαθμισμένη (από την κυκλοφορία του λιμανιού και τον θόρυβο των jumbo που πετούν πάνω από το κεφάλι μας κάθε 3 λεπτά) ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"