Οι επιτελείς του "Μαξίμου" φαίνεται ότι έχουν ανελλιπώς στις οθόνες τους και το rpn.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 06:51 | Τοπικά νέα |

Εκεί θα διάβασαν  στις 7.8. 2018 την ανάρτηση των  προτάσεων του Περιβαλλοντικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Η ΔΙΩΝΗ" για επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας από μηδενική βάση. Για το πως πρέπει να συγκροτηθεί από την κορυφή μέχρι του επιπέδου Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου βαθμού. Να στελεχωθεί με επαΐοντες με μεράκι. Να έχει αυτόματη ηλεκτρονική πληροφόρηση από όλες τις σύγχρονες Ελληνικές και Διεθνείς πηγές κλπ.

Πιθανόν  ο κύριος Πρωθυπουργός να πληροφορήθηκε την εισήγηση του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου  "Η ΔΙΩΝΗ¨" και χθες μετά από 48 ώρες, αποδεχόμενος πολλές από τις προτάσεις του Συλλόγου «Η ΔΙΩΝΗ» ,ανήγγειλε την κατάργηση της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση νέου φορέα «Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων αναγκών.»

Ζήτησε την συμμετοχή σ’ αυτή την προσπάθεια όλου του Πολιτικού Κόσμου, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες .

Όμως στην απόφαση αυτή αν και είναι προς την θετική κατεύθυνση ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ , ο κύριος Πρωθυπουργός τον νέο αυτό ΦΟΡΕΑ να τον θέσει εκτός Κομματικού και Κυβερνητικού Ελέγχου, ('οπως η Δικαιοσύνη) δηλαδή να είναι πράγματι ανεξάρτητος , να εργάζεται με μεράκι με την απαιτούμενη τεχνογνωσία , χωρίς κοματική εξάρτηση και  να λογοδοτεί στην Βουλή και όχι στην Κυβέρνηση.

Τον υπάγει στο Υπουργείο Εσωτερικών και υπάρχει κίνδυνος να καταντήσει ένας Δημόσιος Οργανισμός που θα άγεται και θα φέρεται από τον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών κατά τα κομματικά συμφέροντα και κριτήρια.

Η υπαγωγή αυτού του φορέα απευθείας στη Βουλή θα τον αποκόψει από τον ομφάλιο κομματικό λώρο και θα γίνει πράγματι ανεξάρτητος και διακομματικός αφού θα υπάγεται απευθείας στη Βουλή στην οποία και θα λογοδοτεί.

 

 

 

 

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

1
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Χριστόπουλου.
Σχόλιο από Άρης Κρούσος, 1 Ημέρα 7 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ραφήνας διεκδικεί και κερδίζει...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 16 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »