Βασίλης Πιστικίδης : Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 20:53 | Τοπικά νέα |

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καλωσορίζω στα σχολεία του Δήμου μας και εύχομαι μια δημιουργική χρονιά σε όλους τους συντελεστές που συμβάλλουν στο εκπαιδευτικό έργο. Η σημερινή μέρα κάθε χρόνο σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.
Οι δύσκολες ώρες του περασμένου Ιουλίου, που άφησαν πληγές στον Δήμο μας, πρέπει από την μια να μην ξεχαστούν ώστε να μας υπενθυμίζουν τυχόν λάθη και από την άλλη να μας ενδυναμώσουν στον αγώνα μας να βρει η καθημερινή ζωή την κανονικότητα της και την αισιοδοξία της.
Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους. Μια ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό που απαιτεί επιμονή, διαρκή αγώνα, κόπους και θυσίες.
Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Βέβαια μας έχουν αποδείξει με την δουλειά τους ότι το έργο τους στη Ραφήνα και το Πικέρμι είναι αξιόλογο και ασφαλώς στα ίδια υψηλά επίπεδα θα είναι και τη νέα σχολική χρονιά.Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης.
Στους γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν κουράγιο στη δύσκολη προσπάθεια των παιδιών τους και να τα περιβάλλουν με αγάπη και υπομονή στον δρόμο της μάθησης.
Είναι δεδομένο ότι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για τους πολίτες της είναι η Παιδεία. Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου φροντίζει για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας έχοντας κοινό στόχο: Να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μαθησιακό περιβάλλον ώστε τα παιδιά μας να έχουν στη διάθεση τους όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Η διαρκής συνεργασία όλων μας, πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορεί να δώσει στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Είμαστε λοιπόν δίπλα σας, στηρίζοντας σας και μέσω των Σχολικών Επιτροπών και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, των οποίων οι υπεύθυνοι βρίσκονται καθημερινά σε συνεργασία μαζί σας.

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"