Από 29 Ιουλίου Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιούργησαν πλατφόρμα στήριξης στους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 10:12 | Τοπικά νέα |

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και όπως θα δείτε στη "Διαύγεια", πρόσφατα διέθεσε σημαντικό χρηματικό ποσό για δημιουργία παρόμοιας πλατφόρμας στήριξης στους πληγέντας.  

Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιούργησαν πλατφόρμα στήριξης στους πληγέντες "Κάντο για σένα, κάντο για όλους", η φιλοσοφία της απόφασης των εμπνευστών. Η πρώτη οργανωμένη πλατφόρμα σε όλη τη χώρα για την υποδοχή προσφορών εθελοντικής εργασίας ή υλικών αγαθών προς τους ανθρώπους της Ανατολικής Αττικής που βιώνουν την τραγωδία, δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από χθες (28 Ιουλίου 2018) βρίσκεται στον «αέρα».

Οι διάσπαρτες προσφορές χωρίς οργανωμένους αποδέκτες, ήταν η αιτία για να αλλάξει προγραμματισμό η πλατφόρμα doitforme.eu για να υπάρξει στήριξη των πληγέντων.

"Κάντο για σένα, κάντο για όλους", η φιλοσοφία της απόφασης των εμπνευστών, που εδώ και δύο εβδομάδες «έβγαλαν» στο διαδίκτυο τη σελίδα μέσα από την οποία ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει και να παρέχει υπηρεσίες. Σε λίγες ημέρες απέκτησε 140 χρήστες αλλά όπως εξηγεί ο Λουίτζι Γουλιανός από τον Βόλο, τα γεγονότα και η ζωή η ίδια τους οδήγησαν στο να μεταβάλλουν σε μια νύχτα την πλατφόρμα για να υποδέχεται οργανωμένα προσφορές κάθε είδους για τους πληγέντες που θα κοινοποιούνται στους φορείς οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποστήριξη για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

Γιατροί, οικοδόμοι, εθελοντές κάθε τομέα, μπορούν να απευθύνονται στο doitforme.eu και να δηλώνουν σε ποιον τομέα μπορούν να προσφέρουν. Άλλωστε ο κύκλος του δράματος δεν τελειώνει και οι πολίτες στην Αττική θα χρειάζονται συνεχώς στήριξη σε πολλούς τομείς.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί αμφίδρομα σε προσφορά και ζήτηση.

Οι φοιτητές του πολυτεχνείου όπως γράφει το thessaliatv «πάτησαν» σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία για να δημιουργήσουν την πλατφόρμα προσφοράς και ζήτησης εργασίας η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των πληγέντων.

foititikanea.gr

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε