Γιώργος Βλάχος "Είναι δύσκολο, όταν έρχεσαι να μιλήσεις για μια απέραντη συμφορά , για μια καταστροφή, όταν έχουν χαθεί 99 συμπολίτες μας, άδικα χωρίς λόγο, χωρίς αιτία"

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 08:13 | Τοπικά νέα |

"Είναι δύσκολο, όταν έρχεσαι να μιλήσεις για μια απέραντη συμφορά , για μια καταστροφή. Όταν έχουν χαθεί 99 συμπολίτες μας, άδικα χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει τη παραμικρή εξήγηση. Όταν 14 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, όταν χάθηκαν σπίτια περιουσίες... "

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος την ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Ραφήνας-Πικερμίου, που είχε θέμα “Η επόμενη μέρα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και οι προτάσεις της ΝΔ για την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας”

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βλάχος , χωρίς να περιέχει η ομιλία του χαρακτηριστικά αντιπολιτευτικού λόγου, αναφέρθηκε επί της ουσίας σε θέματα που αφορούσαν τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει η πολιτεία.

"Επιδίωξή μας είναι η πυρκαγιά να χτυπηθεί στο πρώτο στάδιο με βαρέα μέσα" είχε πει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας , αλλά που ήταν τα βαρέα μέση στο πρώτο χρόνο; αναρωτήθηκε ο τ. Υπουργός Γιώργος Βλάχος , ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ότι μπορεί η κυβέρνηση να μην φταίει για τη πυρκαγιά , αλλά φταίει για τη διαχείριση κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Μάλιστα ο Γιώργος Βλάχος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ακρίβεια σε

  • χρονικές λεπτομέρειες που αφορούσαν μετακινήσεις πυροσβεστικών μέσων
  • θέματα τεχνικής και τακτικής κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης

"Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, αλλά με τόσους νεκρούς και καταστροφές , υπάρχει και η φυσική ευθύνη και κάποιο θα πρέπει να δώσουν λόγο. Ο κ. πρωθυπουργός όταν ζήτησε παραιτήσεις ήξερε και ενόχους" ανέφερε ο Γιώργο Βλάχος ο οποίος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην αναδάσωση της καμένης περιοχής.

"Προσέξτε μην βγάλετε απόφαση, αναδασωτέα τα πάντα" είχα πει τη πρώτη μέρα μετά  τη φωτιά, όταν με κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας Κ. Μητσοτάκη επισκεφθήκαμε τις πυρόπληκτες περιοχές , ανέφερε ο Γιώργος Βλάχος , ο οποίος ζήτησε απο κάθε πολίτη που είχε σπίτι στη πληγείσα περιοχή να εξετάσει αν ήταν το σπίτι του σε έκταση που τώρα είναι αναδασωτέα.

"Από τη μεριά μας όχι με αντιπολιτευτικό λόγο , αλλά με βάση τα επιχειρήματα που θα μας δώσετε εσείς θα προβάλουμε τα προβλήματά σας και θα προτείνουμε λύσεις για να πετύχουμε αυτά που θεωρούμε αυτονόητα και δίκαια και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια κοινωνία που ζει εδώ και τρεις μήνες το δικό της μαρτύριο." ανέφερε ο Γιώργο Βλάχος.

Δείτε στο video  την πλήρη ομιλία του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βλάχου. 

Πολυμέσα

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

7
Κατήφεια και κατάθλιψη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Βαγγέλη Μπουρνούς!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 15 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σχετικά με προσπάθεια συκοφαντίας της παράταξής...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 2 Ημέρες 10 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »