Αλέξης Χαρίτσης: Πρωτοφανής ο ηρωισμός των ψαράδων στο Μάτι

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 08:37 | Τοπικά νέα |

Ανακοίνωσε δε, ότι η διαδικασία απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αυτούς βρίσκεται σε τελική φάση

 
Σε εκδήλωση προς τιμή των ψαράδων που έσωσαν ανθρώπινες ζωές στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Οι πέντε αλλοδαποί ψαράδες, τέσσερις Αιγύπτιοι και ένας Αλβανός, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα.

Για πράξεις «πρωτοφανούς ηρωισμού» στο Μάτι έκανε λόγο ο υπουργός σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσθεσε ότι η διαδικασία απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας για τους πέντε –που όλοι τους βρίσκονται περισσότερα από 20 χρόνια στην Ελλάδα- βρίσκεται στην τελική της φάση.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε:

 
«Με τη δική μας παρουσία εδώ τιμούμε και από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του ίδιου του πρωθυπουργού, δηλαδή την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες ψαράδες γίνεται πλέον πράξη. 

Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες στο υπουργείο Εσωτερικών και τις επόμενες ημέρες πηγαίνει προς υπογραφή το διάταγμα στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να δοθεί τιμητικά η ιθαγένεια σε αυτούς τους ανθρώπους που επέδειξαν πρωτοφανή ηρωισμό. Είναι η ελάχιστη απόδοση ευγνωμοσύνης και τιμής από την πλευρά του ελληνικού κράτους σε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την αυτοθυσία τους και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Και αυτό το χαρακτήρα έχει η δική μας παρουσία εδώ σήμερα, να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για όλα αυτά τα οποία έκαναν εκείνες τις πολύ δύσκολες ώρες στο μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και της Ραφήνας».

 
View image on TwitterView image on Twitter
Αλέξης Χαρίτσης
 
@alexischaritsis
 
 

Στην εκδήλωση του @SyrizaMarathona, προς τιμήν των Ελλήνων και των μεταναστών ψαράδων που έσωσαν δεκάδες συνανθρώπους μας στο Μάτι. Στο @ypesgr ολοκληρώσαμε τη διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες ψαράδες, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά τους.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ