Πρόγραμμα συμμετοχικότητας – διαβούλευσης της «Συμμαχίας Δημιουργίας» με τους φορείς του Δήμου μας.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 22:07 | Τοπικά νέα | 1336

Σε συνέχεια των συναντήσεων μας με φορείς του Δήμου μας προκειμένου να ενημερωθούμε, να ακούσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, επισκέφθηκα 2/11/18 με τους συνεργάτες μου το Πολιτιστικό Σύλλογο του Πικερμίου (Δεινοθήριο) στα γραφεία του. 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δραστήριο σύλλογο με μακροχρόνια, συνεχή παρουσία στα δρώμενα του δήμου μας από το 1988. Διαθέτουν πολλά μέλη και πλουραλισμό δραστηριοτήτων καθώς και τακτική παρουσία σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα.

Συζητήσαμε για την πορεία του συλλόγου, τον ρόλο που πρέπει να έχει ο Δήμος σε συνεργασία με τους συλλόγους και την αφύπνιση των δημοτών για συμμετοχικότητα στα κοινά. Την οικονομική και υλική συνδρομή που χρειάζονται οι σύλλογοι, τους κανόνες διαφάνειας που πρέπει να διέπουν τις διαδικασίες αυτές και τις συνέργιες που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ των συλλόγων του Δήμου μας ανεξαρτήτως αν ανήκουν στην Δημοτική ενότητα της Ραφήνας ή του Πικερμίου.

Ειδική συζήτηση έγινε για την ανάδειξη του ιστορικού, παλαιοντολογικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας.

Κοινή διαπίστωση μας ήταν πως με την συνεργασία Δήμου και Φορέων μέσα από συλλογικές διαδικασίες ανοίγουν αξιόλογοι δρόμοι βιώσιμης ανάπτυξης και προβολής για την Ραφήνα και το Πικέρμι.
Ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου για τη φιλοξενία και το γόνιμο διάλογο που είχαμε.
Το πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς συνεχίζεται. Στόχος μας η συμμετοχικότητα όλων στην διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου και ρεαλιστικού προγράμματος δράσεων για την επόμενη τετραετία. Μια τετραετία όπου ο τόπος έχει ανάγκη να βγει από την στασιμότητα και την παρακμή.

 

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

1
special Party from the Past - Live John Polychronopoulos
Σχόλιο από ΑΠΟΔΡΑΣΗ, 12 Ώρες 36 Λεπτά πριν
Περισσότερα...
1
Μια Ραφηνιώτισα Marathon runner!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 10 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
Τροχαίο στη Διασταύρωση!
Σχόλιο από Κυριακόπουλς, 1 Ημέρα 16 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
Ραφήνα, Μαρίκες : Έγκριση εγκατάστασης δομικών κατασκευών σταθμού...
Σχόλιο από Νίκη Προκου, 2 Ημέρες 7 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »