Δημήτριος Μακρής-Δεν συνηγορώ στην ίδρυση ενός Μουσείου ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ -Επιστολή προς τους Δημοτικούς συμβούλους Ρ-Π

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 12:37 | Τοπικά νέα |

ΠΡΟΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η 1η ΥΠΕ ενέκρινε μετά από αίτηση μου την παραχώρηση χώρου για ίδρυση Μουσείου ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, με την υπ’αριθμόν πρωτοκόλλου απόφαση του στις 12 / 01 / 2015. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’αριθμόν 92/2015 απόφαση του έκανε δεκτή την παραχώρηση του χώρου. 
Η αίθουσα περίπου 300τ.μ. που θα φιλοξενούσε τα εκθέματα μου, φωτογραφίες και άλλο ιστορικό υλικό έχει επισκευαστεί, όμως η Δημοτική Αρχή δεν έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού τον φάκελο για να αρχίσει η διαδικασία της έγκρισης του Μουσείου, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι διατάξεις της Πολιτείας.
Ο Δήμαρχος με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ανακοίνωσε τα εγκαίνια του Μουσείου αγνοώντας τις αρμόδιες Αρχές. 
Εγώ δεν συνηγορώ στην ίδρυση ενός Μουσείου ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ (Πιστοποίησης = επιβεβαίωσης του αληθούς) για την γνησιότητα των εκθεμάτων.
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
τα εκθέματα που μου εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοι μας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΙ, είναι ΙΕΡΑ. Τα διαφυλάσσω και τα φροντίζω μισό αιώνα, γι αυτό ζήτησα την έγκριση του Μουσείου και την Πιστοποίηση των εκθεμάτων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού όπως ορίζουν οι νόμοι (Ν. 3028, 28.06.2002, άρθρο 45, 51 & συμπληρωματικού Νόμου της 26.10.2011, Περί Ίδρυσης Μουσείων) και οι διατάξεις του Κράτους.
Ο Δήμαρχος αγνοώντας την Νόμιμη διαδικασία και το Δημοτικό Συμβούλιο προχωρά στην ίδρυση του μουσείου χωρίς να με ενημερώσει και να ζητήσει από εμένα τα αυθεντικά εκθέματα για τα οποία έγινε η παραχώρηση του χώρου από την 1η ΥΠΕ.
Κατά την γνώμη μου προχωρεί στα εγκαίνια του μουσείου τις ημέρες των Χριστουγέννων, Παραμονές Δημοτικών Εκλογών… και ο νοών νοήτω. Θέλει να αξιοποιήσει την ιστορία των Λιγνιτωρύχων προς όφελος του, αγνοώντας την ανωτέρα αρχή του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Με αριθμό πρωτοκόλλου 14364/17.9.2018 αίτησης μου προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ζήτησα να έλθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για Ίδρυση του Μουσείου. Από τότε μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση. Οι λόγοι είναι πασιφανείς!
Σεβόμενος την ιστορία του Οικισμού των Λιγνιτωρύχων, ουδέποτε αξιοποίησα την έρευνα μου για να εκλεγώ ως Δημοτικός Άρχοντας. Αντιθέτως, συνεχίζω να ερευνώ, να προβάλω την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από εκδηλώσεις, περιηγήσεις, ημερίδες εντός και εκτός Ραφήνας και την συγγραφή βιβλίων που τους αφορά.
Ουδέποτε θα καπηλευτώ την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους για να αναδειχθώ σε δημόσιες θέσεις. Εάν το έκανα αυτό θα ήταν ασέβεια προς αυτούς που για μισό αιώνα δούλεψαν στοές του θανάτου.
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Πρέπει να επωμισθείτε τις ευθύνες σας για αυτό που συμβαίνει. Οι απόγονοι των Λιγνιτωρύχων περιμένουν να δουν τα αυθεντικά εκθέματα των προγόνων τους οι οποίοι μου τα εμπιστεύτηκαν.
Εν συνεχεία σας παραθέτω, μερικές φωτογραφίες και έγγραφα από τον αγώνα που έκανα για την ίδρυση του Μουσείου. Ο Δήμαρχος αγνοεί 1.000 εκθέματα, περίπου 2.000 φωτογραφίες και περίπου 1.500 Δημόσια Έγγραφα που αποτυπώνουν την συνολική ιστορία του οικισμού των Λιγνιτωρύχων.

Μετά τιμής,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

3
Περιβαλλοντικός σταθμός μετρήσεων στο λιμάνι της Ραφήνας - Ο Ανδρέας...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 1 Ώρα πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »