Και η βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου Ιωνίδα;Ε,ναι!

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 13:44 | Τοπικά νέα |

Χτες το απόγευμα το Δ.Σ των Ιωνίδων είχε την μεγάλη τιμή και χαρά να συναντηθεί με την τόσο δραστήρια και δυναμική βουλευτή της περιοχής μας Εύη Χριστοφιλοπούλου.Και το παράδοξο ήταν ότι η ίδια η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να γνωρίσει τον σύλλογο γυναικών του Πικερμίου.

Απ’ ό,τι μας ανέφερε αργότερα στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες,είχε ακούσει τόσο καλές εντυπώσεις για τις Ιωνίδες και τις πολυσχιδείς δράσεις τους που έπρεπε οπωσδήποτε να τις γνωρίσει.

Οι Ιωνίδες στόλισαν τα γραφεία τους και με χριστουγεννιάτικη διάθεση την υποδέχτηκαν θερμά ως γυναίκα, και όχι ως βουλευτή.Εκεί για ώρες συζήτησαν για τις γυναικείες ενώσεις που συνεργαζόμενες μεταξύ τους και με άλλους συλλόγους μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

 

Συζήτησαν για τα θέματα βίας κατά των γυναικών,ενδοοικογενειακής κυρίως ,και αντάλλαξαν απόψεις για το πως,η καθεμιά από το μετερίζι της ,μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψή της.

Αναφέρθηκαν επίσης στο διπλό βάρος εργασίας και οικογένειας που φέρουν οι γυναίκες και στην ανάγκη στήριξης από μέρος της πολιτείας με βρεφονηπιακούς σταθμούς όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.Επίσης στις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος των γυναικών σε όλους τους τομείς στον χώρο της εργασίας γενικότερα.

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος των Ιωνίδων  Σίσσυ Κατσούδα είπε ότι από όλα τα σημεία του κόσμου  μια γυναίκα,είναι γυναίκα,κάνοντας τα πάντα,οργανώνοντας,δίνοντας λύσεις,ασχολούμενη είτε με την οικογένεια,είτε με την δουλειά,η με την πολιτική,η και με τα τρία μαζί,με την συνθετική ικανότητα που την διακρίνει!Και επίσης επισήμανε ότι μπορεί η γυναίκα να θέτει τους δικούς της όρους στην ζωή,στην πολιτική,παντού!

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου γοήτευσε και εμάς στο rpn.gr, και τις Ιωνίδες, με την απλότητά της,το γοητευτικό και αληθινό της χαμόγελο,το σπινθηροβόλο της βλέμμα.

Οι ώρες πέρασαν χωρίς καμμία να το καταλάβει και έφτασε σχεδόν μεσάνυχτα,τρώγοντας τα πεντανόστιμα εδέσματα του Meat the Stars και πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί,έτσι σαν παλιές καλές φίλες, όσες είχαν την τύχη να βρεθούν σε αυτή την ζεστή παρέα γυναικών.

''Οι Ιωνίδες με εντυπωσίασαν για τη ζωντάνια την ενεργητικότητα και την κοινωνική τους δράση . Είναι νεοσύστατος σχετικά σύλλογος και η δραστηριότητα του είναι αξιοσημείωτη! Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα της συνάντησης με τα μέλη του Δ.Σ με έκανε να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου''

Η Ευη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την επιθυμία να γίνει Ιωνίδα,κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τις παρευρισκόμενες, και υποσχέθηκε ότι στις 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα,,στην μεγάλη γιορτή που διοργανώνουν οι Ιωνίδες στο Εμπορικό Κέντρο Αδαμοπούλου θα δώσει ‘’το παρών’’.

 

Την περιμένουμε!!!

 

Τράση Κατερίνα

 

 

Υ.Γ  Η Ευη Χριστοφιλοπούλου είναι Βουλευτής Αττικής  με την Δημοκρατική Συμπαράταξη
Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Δροσιά Αττικής. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και έναν γιο.

Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά και Διοικητική Επιστήμη στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.

Είναι Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του London School of Economics (PhD Government).

Έχει ασκήσει δικηγορία και συμβουλευτική σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και σε ΟΤΑ, για παραπάνω από 2 δεκαετίες.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα της και μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής.

Το διάστημα Οκτωβρίου 2009 – Ιουνίου 2012 διατέλεσε Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου .

Στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012 επανεξελέγη βουλευτής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.

Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο 

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

3
Περιβαλλοντικός σταθμός μετρήσεων στο λιμάνι της Ραφήνας - Ο Ανδρέας...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 1 Ώρα πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »