Στη Ραφήνα , είπαν "το τελευταίο αντίο" στο Βαρδή Βαρδινογιάννη!

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 13:13 | Τοπικά νέα |

Στις 11.00 στο νεκροταφείο Ραφήνας τελέστηκε η κηδεία του αντιστασιακού Βαρδή Βαρδινογιάννη, από τους τελευταίους επιζώντες της ιστορικής ηγεσίας του ΚΚΕ εσωτερικού, που πέθανε σε ηλικία 97 ετών.

Tην εξόδιο ακολουθία τέλεσαν οι ιερείς Δημήτριος Μπακόπουλος και Γεώργιος Μητρόπουλος , ενώ στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίτσας βρέθηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα εκπρόσωποι της αριστεράς και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διακρίναμε τον τ. Υπουργό Φώτη Κουβέλη, τον Βουλευτή Γιώργο Πάντζα , τον Περ. Σύμβουλο Σπύρο Πάντζα , τους τ. Δημάρχους Ανδρέα Κεχαγιόγλου και Βασίλη Πιστικίδη , τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή, τον υπ. Δήμαρχο Δαμιανό Φαφούτη , τον Δημ. Σύμβουλο Ηλία Μικρόπουλο, τους τ. Δημ. Συμβούλους Γιάννη Μαγκαφώση και Τάκη Κουζή, πολλά μέλη απο την οικογένεια Βαρδινογιάννη και φίλους τους εκλιπόντος. 

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο τ. Υπουργός Νίκος Φίλης εκφώνησε επικήδειο λόγο αναφερόμενος στους αγώνες του εκλιπόντος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε στην αντίσταση κατά των Γερμανών στη Κρήτη αλλά και στην οργάνωση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ). Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε επίσης στις διώξεις που υπέστη για τις ιδέες του ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ενω δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορική του απόδραση της 17ης Ιουλίου του 1955 , απο τις φυλακές των Βουρλών μαζί με  26 συντρόφους του. 

Ο τ. Υπουργός όπως επίσης και εκπρόσωπος απο την Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων,αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του Βαρδή Βαρδινογιάννη για την ίδρυση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Επικηδείους λόγους εκφώνησαν επίσης εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και αιωνία του η μνήμη!

Κ.Μ

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε