Μια μεταπτυχιακή εργασία με ξεκάθαρο μήνυμα για την Πολιτιστική ταυτότητα της Ραφήνας και ένα καλύτερο δρόμο που οδηγεί στη "ανάπτυξη".

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 01:20 | Τοπικά νέα |

Τα πορίσματα των Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στην Ραφήνα (ΕΜΠ, Οκτώβριος 2018), παρουσίασε - χθες Πέμπτη 10 Ιαν. 2019 - δημόσια στη Ραφήνα  η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη, υλοποιώντας την υπόσχεση της αρχικής Πρόσκλησης Συμμετοχής της Τοπικής Κοινωνίας σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης , στην οποία αποτυπώθηκε η Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας, όπως αναδείχθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και σχολίασαν  οι Καθηγητές του Τομέα Πολεοδομίας - Χωροταξίας στο ΕΜΠ κ.κ. Μαρία Μάρκου (επιβλέπουσα στην Διπλωματική Εργασία της Έφης Γιακουβάκη), Μηνάς Αγγελίδης και Γιώτα Θεοδωρά, καθώς και οι ενεργοί πολίτες της Ραφήνας και συμμέτοχοι στην έρευνα κ.κ. Στάθης Δημητρακός, και Αντώνης Λαζαρής.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, την οποία συντόνισε  η δημοσιογράφος κα. Νεφέλη Τζανετάκου.

Αξίζουν να αναφερθούν οι έπαινοι των καθηγητών του Τομέα Πολεοδομίας - Χωριοταξίας του ΕΜΠ προς την Έφη Γιακουβάκη , για τη Διπλωματική της εργασίας , αλλά κυρίως για το τρόπο έρευνας της με τα συμμετοχικά εργαστήρι που αποτελεί ένα απο τους δυσκολότερους τρόπους έρευνας που απαιτεί συστηματική εργασία και κόπο εκ μέρους του ερευνητή. 

Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ραφήνας είναι το φυσικό περιβάλλον με το λιμάνι να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη πόλη αλλά και να προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους αυτής της πόλης

Περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση ΕΔΩ

Πολυμέσα