Οι Σύλλογοι του Πικερμίου λένε όχι στην μετακίνηση της δημοτικής κοινότητας Πικερμίου!

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 20:40 | Τοπικά νέα |

Οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου συμμετείχαμε ενεργά στο κάλεσμα του κ. Άρη Μπουράνη, προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου « Αιολίς», προκειμένου να συζητήσουμε την φημολογία / σεναριολογία γύρω από το θέμα της απόσχισης της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου προς όμορους Δήμους.

Η μεγάλη συμμετοχή παραγόντων της περιοχής πρεοξάρχοντος του Δημάρχου κ. Μπουρνούς, των επικεφαλής των παρατάξεων κ. Πιστικίδη, και κ. Βασιλόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Καλφαντή   και πολλών δημοτικών συμβούλων του δήμου μας (κ.κ. Γ. Κοκκόλης, Μ. Τσαγκαράκης, Μ. Μάρκου- Ρούσση) και σύσσωμου του Τοπικού Συμβούλιου Πικερμίου, δημιούργησε τις συνθήκες μιας πολύ γόνιμης συζήτησης στην οποία τοποθετήθηκαν όλοι για το θέμα με εναργή τρόπο, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο ελαχίστων θέσεων το οποίο, αφού υπογράφτηκε, αποφασίστηκε να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το οποίο συνεδρίαζε αμέσως μετά. Κατά την συζήτηση όλοι οι παραβρισκόμενοι στην συνάντηση μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδέχτηκαν να εισάγουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης.

Όλοι οι ομιλούντες τοποθετήθηκαν αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου στη σημερινή κατάσταση, τονίζοντας ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την αρμονική ενσωμάτωση του Πικερμίου στον ενιαίο Δήμο. Επίσης επικροτήθηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων η άποψη των ομιλούντων για την συνέχιση των προσπαθειών που γίνονται, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και που οποιαδήποτε μεταβολή του χωροταξικού χάρτη, θα καθιστούσε απαγορευτικά.

Οι επικεφαλείς των συλλόγων που συμμετείχαν στη  συγκέντρωση μετέβησαν στο Δημαρχιακό μέγαρο και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσαν το πλαίσιο ελαχίστων κοινών θέσεων προκειμένου το θέμα να λάβει την δέουσα επίσημη διάσταση. Το Δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία αποδέχτηκε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, σε συνθήκες μιας πολύ δημιουργικής συζήτησης, κατά την οποία αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1. Το δημοτικό συμβούλιο να κάνει επίσημο έγγραφο ερώτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την φημολογία / σεναριολογία περί απόσχισης της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου σε όμορους Δήμους. 2. Να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και η οποία θα δηλώσει την αντίθεσή της στα σενάρια απόσχισης της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου. Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εξέφρασε την άποψη ότι αλλαγές διοικητικών ορίων δεν μπορούν να γίνουν αιφνιδιαστικά, με απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης ανάμεσα στην πολιτεία, τους πολίτες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι συνιστούν περιφρόνηση προς τους πολίτες.

Εκ μέρους των συλλόγων που παρέστησαν στη συνεδρίαση εκφράστηκε η ευχαριστία προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την πολύ σοβαρή συζήτηση, καθώς και την εκφρασμένη πλέον άποψη της πλειοψηφίας του σώματος ότι αντιτίθεται σθεναρά την απόσχιση της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου προς όμορους Δήμους.

Τέλος εκφράσαμε και εκφράζουμε την πρόθεσή μας για πολύ στενή συνέχιση της παρακολούθησης του θέματος μεταφέροντάς το και προς τους τοπικούς βουλευτές, ώστε με ερώτησή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να δοθεί και από το βήμα αυτό η δέουσα προώθηση και δημοσιότητα.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες που με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία των πρωτοβουλιών των συλλόγων μας.

Ακολουθεί το κείμενο κοινών θέσεων της συνάντησης φορέων που υπογράφτηκε και κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Λέμε όλοι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ σε οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια για μετακίνηση της δημοτικής ενότητας Πικερμίου!

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες-σενάρια οι οποίες διακινούνται κυρίως από τα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας της περιοχής, που θέλουν την Δημοτική Ενότητα Πικερμίου να αποσπάται από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου προς άλλους όμορους Δήμους, όπως πχ. της Παλλήνης ή των Σπάτων. Επιθυμούμε με έμφαση να τονίσουμε στους αρμοδίους (Υπουργούς, συμβούλους και παράγοντες) ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, εν αγνοία μας και  μάλιστα παραμονές των δημοτικών εκλογών. Είναι αδιανόητο να αιφνιδιαζόμαστε κατ΄ αυτόν τον τρόπο και θέλουμε την παραμονή του Πικερμίου στον σημερινό Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου!

- Γιατί μετά την αλλαγή  του "Καλλικράτη", καταβλήθηκε μεγάλη και συλλογική προσπάθεια προκειμένου ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου να αποκτήσει ενιαία οντότητα. Επί 8 χρόνια παλεύουμε να αφομοιωθούν τα προβλήματα της κάθε περιοχής από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και να λειτουργούμε ως ενιαίος Καλλικράτειος Δήμος, πράγμα που έχει επιτευχθεί και μάλιστα με επιτυχία ειδικά τα τελευταία χρόνια.

- Γιατί έχουμε δουλέψει και δημιουργήσει ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό Ραφήνας + Πικερμίου μέσω των κοινών δράσεων, των Συλλόγων, των Σχολείων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων κλπ

- Γιατί με μεθοδικότητα έχουμε δρομολογήσει, υλοποιήσει και προγραμματίσει έργα, καθοριστικής σημασίας για τις υποδομές, την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την καθημερινότητα του κάθε οικισμού της περιοχή μας.

Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε άσκηση πολιτικής με κρυφές ατζέντες και μυστικότητα, ειδικά σε μία περιοχή που έχει δοκιμαστεί πολλαπλώς από τις πυρκαγιές όσο καμία άλλη.

Ο Δήμαρχος, το Τοπικό Συμβούλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συνδυασμών και οι τοπικοί Σύλλογοι των κατοίκων του Πικερμίου είμαστε όλοι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με την φημολογούμενη απόσχιση της Κοινοτικής Ενότητας Πικερμίου και προσυπογράφουμε το κοινό ανακοινωθέν!

Εκ μέρους των Συλλόγων που συμφώνησαν στις πρωτοβουλίες

Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΙΩΝΗ».

Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ»

Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας Πικερμίου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «η ΑΙΟΛΙΣ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΩΚΕΑΝΙΣ»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΟΠ

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

04/02/19 14:17
M87
M87 (04/02/2019 14:21): Απλά στη Ραφήνα δεν υπάρχει πιθανότητα εκλογής οποιουδήποτε υποψήφιου και προκειμένου να δημιουργηθεί κατάσταση αυτοδιοικούμενη στην οποία η όποια "Ελληνική" κυβέρνηση δεν θα έχει τον έλεγχο του δήμου, προτιμάται η συνταγή της ενοποίησης του Δήμου Ραφήνας με τον Δήμο Ν.Μάκρης - Μαραθώνα... ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ! Συνιστώ στα μέλη του νυν δημοτικού συμβουλίου να πάρουν ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ! ... δεν το γνωρίζω μήπως χρειαστούν και διαφορετικού είδους υποστήριξη πλην της νομικής μορφής. Θα δούμε... Ειδικά μόλις διαπιστωθεί πόσο χρεωμένος είναι ο δήμος καθώς αποτελεί εικασία μου, ότι η πρόσφατη μουλωχτή εκχώρηση του δικτύου αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ σημαίνει και ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η "αιτιολογία χρέους" προκειμένου για την ιδιωτικοποίηση του ΚΕΛ και της κερδοσκοπικής λειτουργίας του δικτύου. Χαίρε ω χαίρε *****ΔΗΜΑΡΧΕ... (για λίγο ακόμα)!