Ανδρέας Βασιλόπουλος: Απολογισμός πεπραγμένων ή προεκλογική συγκέντρωση;

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 18:21 | Τοπικά νέα |

Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Μπουρνούς για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 2017-2018, σε ξενοδοχείο της περιοχής, ξεχνώντας ότι ήταν μέρος της συνδιοίκησης από το 2014. Μάλιστα τα «προσκλητήρια» άρχισαν να μοιράζονται σαν …προεκλογικά φυλλάδια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αλλά και σε καταστήματα, προκαλώντας ρύπανση στην πόλη μας.  

Εύλογα γεννώνται μια σειρά από ερωτήματα. Τώρα θυμήθηκε ο κ. Μπουρνούς τον «οφειλόμενο απολογισμό προς τους πολίτες», όπως τον αποκαλεί ο ίδιος;  Και γιατί δεν προχώρησε σε δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων για την τριετία 2014-2016; Θα παραμείνει εξαφανισμένος ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, ο οποίος είναι επίσης υποχρεωμένος να παρουσιάσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων;

Να σας θυμίσουμε ότι ο «Καλλικράτης» είναι ξεκάθαρος ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, όπου γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του δήμου. Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάζεται από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης η ετήσια έκθεσή του».

Τι από τα προβλεπόμενα έχει τηρηθεί και γιατί ο κ. Μπουρνούς αποφάσισε τρεις μήνες πριν τις εκλογές να ενημερώσει τους δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου για το έργο του και μάλιστα για το μισό της θητείας; Έχει κάθε δικαίωμα, όπως άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, να διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις, αρκεί να μην τις βαφτίζει «απολογισμό πεπραγμένων» όταν στην ουσία πρόκειται για εκδηλώσεις, που αποσκοπούν στην προσωπική προβολή του και πληρώνονται από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Καλώ τον κ. Μπουρνούς να αποσύρει άμεσα τα έντυπα αυτά και να δώσει εξηγήσεις στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο για την παρωδία αυτή.

 

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

5
Περιβαλλοντικός σταθμός μετρήσεων στο λιμάνι της Ραφήνας - Ο Ανδρέας...
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 23 Ώρες 19 Λεπτά πριν
Περισσότερα...
5
Κατήφεια και κατάθλιψη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Βαγγέλη Μπουρνούς!
Σχόλιο από Κανένας!, 1 Ημέρα 59 Λεπτά πριν
Περισσότερα...
5
Κατήφεια και κατάθλιψη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Βαγγέλη Μπουρνούς!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »