Ανδρέας Βασιλόπουλος "Να ανακόψουμε την αναιτιολόγητη κοπή των δέντρων"

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 10:38 | Τοπικά νέα |

Την έντονη αντίδραση του υπ. Δημάρχου και επικεφαλής της "Δύναμης Ανάπτυξης" Ανδρέα Βασιλόπουλου προκάλεσε η έλλειψη τεκμηριωμένης εισήγησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής σχετικά με τις αιτήσεις κατοίκων  από την Καλλιτεχνούπολη, τη Διώνη και άλλες περιοχές του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για κοπή δέντρων, οι οποίοι ζητούν να κοπούν δέντρα με το σκεπτικό ότι αν και υγιέστατα συνιστούν απειλή για τους ίδιους είτε γιατί έχουν αναπτυγμένη κόμη είτε γιατί τείνουν να ακουμπήσουν τη μάνδρα του σπιτιού τους.

Με την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο  Ανδρέας Βασιλόπουλος έθεσε θέμα περιβαλλοντικής συνείδησης και ζήτησε να εξεταστούν τα δέντρα από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν λόγοι κοπής: «Εγώ βλέπω μια αιτιολογία που είναι εξωφρενική σε τρεις περιπτώσεις και ρωτάω ποια είναι η τοποθέτησή σας ως δημοτική αρχή και τι απόφαση καλούμαστε να πάρουμε ως δημοτικό συμβούλιο;  Όταν ο αιτών λέει ότι τα δέντρα είναι υγιέστατα και είναι απειλή για εκείνον προσωπικά και μας ζητάει να τα κόψουμε, εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση.  Πρέπει να πάει η υπηρεσία να κάνει αυτοψία και να γνωμοδοτήσει σχετικά. Η εισήγηση αυτή για τρεις από τις οκτώ περιπτώσεις είναι πάντως απαράδεκτη.»

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

25/02/19 15:20
Δύναμη Ανάπτυξης
Η ομάδα μας, μέσω του φορέα RPSOS.gr που δημιούργησε, γνωρίζοντας τον Νόμο και το ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να μεριμνήσει για τον καθαρισμό των οικοπέδων, ανέπτυξε ειδική πλατφόρμα με την οποία οι κάτοικοι μπόρεσαν και σημείωσαν τα οικόπεδα αυτά. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε αυτοψία με εθελοντές μας και τον τελικό πίνακα τον αποστείλαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (αρ.πρωτ. 13988/10.09.2018). Όπως καταλαβαίνετε εμείς από την πλευρά της αντιπολίτευσης κάναμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε. Απαιτείται πολιτική βούληση από τη Δημοτική Αρχή για να σταλεί επιστολή στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και εάν εκείνοι δεν προβούν στον καθαρισμό να αναλάβει ο Δήμος τον καθαρισμό και να τους χρεώσει τα έξοδα. Επίσης συμπληρωματικά είχαμε μισθώσει φορτηγό όχημα για τον καθαρισμό επιλεκτικά, εκεί που κάποιοι ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει αδυναμία, αλλά αυτό φυσικά δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε σε ολόκληρο τον Δήμο.
21/02/19 16:13
V.I.P.
κ. Δημότη Ραφήνας ο κ. Βασιλόπουλος όχι μόνο προστατεύει τους Δημότες Ραφήνας-Πικερμιου αλλά και γενικά ενδιαφέρετε για τον Δήμο του. Αν και στην αντιπολίτευση 5 χρονιά παράγει έργο. Φαντάσου να ήταν στην Δημοτική Αρχή. 1. Έφερε 340.000€ από κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, εργαλεία για την ανάπτυξη της περιοχής μας. 2. Στάθηκε απέναντι σε όσες παράνομες ενέργειες επιχείρησε η Δημοτική Αρχή. 3. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη «σωστή» αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας. 4. Συμμετείχε σε όλες τις δράσεις καθαρισμού της φύσης. 5. Έκανε συστηματικά εργαστηριακά αναλύσεις ελέγχου της ποιότητας των υδάτων. 6. Ενδιαφέρθηκε για τα αδέσποτα ζώα. 7. Έκανε μαζί με τον Ιερό Ναό της Πεντοβασίλισσας Ραφήνας αιμοδοσία που ως στιγμής έχουν βοηθηθεί αιμοδότες και μη. 8. Ήταν δίπλα στις ανάγκες των τοπικών συλλόγων. 9. Άμεση αντικειμενική πληροφόρηση για τις Ιδιοκτησίες και δασικοί χάρτες. 10. Υποστήριξε νέους φοιτητές στις σπουδές στους «Σπουδάζω σωστά-Αξιοποιώ το χρόνο μου». 11. Αγωνίστηκε για βιώσιμο εισιτήριο στα ΚΤΕΛ. 12. Έκανε δράσεις ευαισθητοποίησης των οδηγών. 13. Πήγε για πρώτη φορά την Ραφήνα και το Πικέρμι στην 5η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «AIT EXPO 2018» 14. Διοργάνωσε την 1η Έκθεση Ηλεκτροκίνησης¨. 15. Από το 2015 έκδωσε τον τουριστικό χάρτη Ραφήνας-Πικερμίου και μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ κάθε χρόνο 15.000 ανάτυπα. Που στα τουριστικά γραφεία στο λιμάνι υπήρχαν μόνο από τα νησιά μας. 16. Το 2016 έκανε και συντηρεί διαρκώς το πρώτο Τουριστικό Portal Ραφήνας-Πικερμίου σε 5 γλώσσες. 17. Το 2017 δημιουργείσαι τον Επαγγελματικό Οδηγό Ραφήνας-Πικερμίου στον οποίο συμπεριλάμβανέ ΔΩΡΕΑΝ όλους τους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου μας. 18. Δημιούργησε το RPSOS.gr 19. Δημιούργησε το μοναδικό πληροφοριακό έντυπο για τους πυρόπληκτους. 20. Εγκατέστησε πιστοποιημένο δίκτυο σταθμών ημερήσιας μέτρησης μικροσωματιδίων του αέρα. 21. Έστησε εργαστήριο χημικών αναλύσεων πόσιμου νερού. Για ποιο αναλυτικά μπορείς να προμηθευτής τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΡΓΟΥ του από το 2014 – 2019.

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

2
Βαλερί Βασιλικού: Πάνω απ’ όλα το μέλλον των παιδιών
Σχόλιο από Μιχάλης Πυρουνάκης, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 15 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από ego, 1 Ημέρα 15 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
(VIDEO) ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ενημερωνόμαστε. Αποφασίζουμε. Ψηφίζουμε.
Σχόλιο από Ραφηναίος, 1 Ημέρα 21 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »