Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου : 24.000€ για παροχή υπηρεσιών προβολής και επικοινωνίας του σκοπού και των αποτελεσμάτων του προγράμματος COMPILE

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 12:36 | Τοπικά νέα |

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMPILE έχει ως στόχο την ενεργοποίηση και χρήση των τοπικών συστημάτων ενέργειας με σκοπό την αξιοποίηση της ραγδαίας ανάπτυξης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την υποστήριξη της μετάβασης στην αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας. Έτσι, οι παθητικοί καταναλωτές ενέργειας
μπορούν να μετατραπούν σε παραγωγούς-καταναλωτές εξοικονομώντας ενέργεια μέσω ενεργειακών κοινοτήτων.
Μέσω του COMPILE θα αναπτυχθούν τόσο τεχνικά όσο και κοινωνικά εργαλεία τα οποία έχουν στόχο την υποστήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων από την δημιουργία μέχρι την ανάπτυξή τους.
Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου στο πλαίσιο του προγράμματος αποτελεί πιλοτική τοποθεσία όπου θα γίνει εγκατάσταση εργαλείων του COMPILE ώστε να αξιολογηθούν. Επίσης μελετάται το τεχνικό, θεσμικό, νομικό και κοινωνικό πλαίσιο γύρω από το οποίο δύναται να παραχθεί ένας «χάρτης» δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας (roadmap for the Energy Community).
Προς τούτo , το COMPILE προβλέπει την παροχή υπηρεσιών για την διαχείριση έργου,συντονισμού και θεμάτων δεοντολογίας (Management coordination and ethics).
Ειδικότερα απαιτείται ένας συνεργάτης που θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου για τις παρακάτω δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος COMPILE:
WP8: Διάδοση αποτελεσμάτων (Active dissemination) και επιπτώσεις (impact creation) (4 ανθρωπομήνες)
Task 8.1:
 Επικοινωνία των αποτελεσμάτων του προγράμματος COMPILE στις πιλοτικές τοποθεσίες με σκοπό την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα ενέργειας και ενεργειακών κοινοτήτων.
 Επικοινωνία και διάδοση του COMPILE για την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

 Δημοσιοποίηση επιστημονικών στοιχείων προς ερευνητές και ερευνητικούς οργανισμούς.

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

1
τ. Αντιδήμαρχος Σπύρος Κάρλος : Συγχαρητήρια στα νεοκλεγέντα μέλη του ΔΣ της...
Σχόλιο από maiopkyr@gmail.com, 16 Ώρες 45 Λεπτά πριν
Περισσότερα...
2
τ. Αντιδήμαρχος Σπύρος Κάρλος "Σε λίγες ημέρες τιμούμε τους αγώνες και τις...
Σχόλιο από Man, 1 Ημέρα 17 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »