Ανακοίνωση Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:25 | Τοπικά νέα |

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥ για ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ

Από την πρώτη μέρα, μένοντας πιστοί στο όνομα μας, αρνηθήκαμε να είμαστε παθητικοί, θεατές των εξελίξεων.

Από την πρώτη μέρα, μένοντας πιστοί στις απόψεις μας, υποστηρίξαμε  την ανάγκη ευρύτερων συγκλίσεων  που έχει ανάγκη ο δήμος μας.

Από την πρώτη μέρα, μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία μας επιλέξαμε τις φράσεις - κλειδιά, που την συμπυκνώνουν: "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ",

"ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ"  "ΤΟ "ΕΜΕΙΣ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΩ".

Από την πρώτη μέρα, εμείς, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, πήραμε μια σειρά από ενωτικές πρωτοβουλίες για όλα όσα πιστεύουμε.

Σταθεροί στην πάγια θέση μας για προγραμματικές συγκλίσεις, ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, ενωτικά πολυσυλλεκτικά σχήματα , σεβασμό στη διαφορετικότητα της άποψης , της σύνθεσης και της υπέρβασης,

αποδεχόμαστε σήμερα, την πρόσκληση και προχωράμε σε συνεργασία και συμπαράταξη με τη «Σύγχρονή Πολιτεία» και τον Ε. Μπουρνούς , σε κοινό ψηφοδέλτιο  για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Εκτιμάμε, ότι τα σημεία σύγκλισης, οι κοινές επεξεργασίες θέσεων, προτάσεων , πολιτικών δεσμεύσεων και στρατηγικής  για την πόλη μας, μπορούν με ασφάλεια

να αποτελέσουν τη βάση μιας καθαρής  συμφωνίας, χωρίς πολιτικά ή προσωπικά προαπαιτούμενα,  απέναντι στον πολίτη και για τον πολίτη.

Παραμένουμε πεισματικά στην πρότασή μας για ακόμη πιο διευρυμένα πολιτικά και κοινωνικά σχήματα σε προγραμματική βάση,  και θα το επιδιώξουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη να κρίνει, να συγκρίνει ακόμη και να επικρίνει, αλλά να επιμείνει στην ανάγκη να βρούμε συνθέσεις.

Ο χρόνος δεν περιμένει και η ιστορία, κάθε ιστορία, γράφεται από τους παρόντες.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ  ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»:

«Επιλέγουμε να συμπορευτούμε, χωρίς παζάρια θέσεων, ρόλων και ανταλλαγμάτων με βάση το κοινό  πρόγραμμα και το σχέδιό μας  για το αύριο»

==========================

Επιλέγουμε καθαρά   και στη βάση προγραμματικής συμφωνίας να συμπορευτούμε με το ψηφοδέλτιο της «Σύγχρονης Πολιτείας», πιστοί στη  λογική ενός ψηφοδελτίου ενωτικού, πολυσυλλεκτικού, πολυφωνικού, προοδευτικού, με κοινό όραμα.

 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε , διατηρώντας την αυτονομία μας ως κίνηση, γιατί στη μάχη για το μέλλον αυτής της πόλης και των πολιτών της, δεν περισσεύει κανείς από όσους έχουμε κοινή ματιά και περπατησιά.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε, χωρίς παζάρια θέσεων, ρόλων και ανταλλαγμάτων με βάση μία και μόνο μία: το κοινό πρόγραμμα και το σχέδιο για το αύριο.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε, έχοντας καθαρά , δημόσια και πάνω από τραπέζι , μπροστά στους πολίτες, προχωρήσει σε μια σειρά ενωτικών πρωτοβουλιών , δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων. Επιμένουμε στην ορθότητα της πρότασής μας  και σε ό,τι μας αφορά, παραμένει πάντα στο τραπέζι.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε έχοντας βασικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις στον πολίτη την ανάταξη της περιοχής μας  μετά την τραγωδία του καλοκαιριού, την αρωγή στους πληγέντες , ως ελάχιστο φόρο τιμής στις ψυχές που χάθηκαν , αλλά και σε αυτούς που έμειναν πίσω. Σεμνά , με σεβασμό και πείσμα να το πετύχουμε. Για μια πόλη με αναγκαίες δομές και υποδομές όχι μόνο πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, αλλά συλλογικού προγραμματισμού και στοχευμένης εκτέλεσης.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε και πάλι με το γιγαντιαίο κίνημα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς που έδωσε σε όλους το μάθημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης .
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε, για την υλοποίηση των μεγάλων και απαραίτητων έργων υποδομής στην περιοχή με όρους αειφορίας, ασφάλειας και ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε, δίνοντας το λόγο στους πολίτες, τη νεολαία και τις συλλογικότητες να εκφραστούν χωρίς παραταξιακές λογικές. Ως πολίτες για τον τόπο τους.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε για να ολοκληρωθεί το μεγάλο στοίχημα της ολοκληρωτικής παράδοσης του παράλιου μετώπου στον πολίτη και τα παιδιά μας.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε για μια πόλη με σύγχρονο τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό , ώστε να τελειώσει οριστικά η ντροπή των πολιτών-ομήρων των ανεξέλεγκτων λυμάτων στους δρόμους, το περιβάλλον  και τον υδροφόρο ορίζοντα.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε για να δοθεί λύση στη ιδιότυπη λειτουργία, κράτους εν κράτει, του λιμανιού  που οδηγεί χωρίς κανένα σχεδιασμό την πόλη , τους πολίτες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους καταστηματάρχες σε  ασφυκτικό κλοιό απόγνωσης. Η πόλη χρειάζεται το λιμάνι και το λιμάνι έχει ανάγκη την πόλη και τους πολίτες. Ο «παραλογισμός» θα τελειώσει.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε παρόντες σε κάθε μάχη και όχι απόντες που αρσέσκονται στο να κουνούν το δάχτυλο .
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε με μοναδικό κριτή των απόψεων, των θέσεων και των στελεχών μας, τον ίδιο τον πολίτη και κανέναν άλλον.
 • Επιλέγουμε να συμπορευτούμε. Όχι να προσχωρήσουμε. Καθαρά και διακριτά.
 • Επιλέγουμε τέλος να συμπορευτούμε νιώθοντας ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας… Θα κριθούμε.

Η ψήφος είναι ευθύνη.

Χρήστος Τσεμπέρης

Συνεργασία Ενεργών Πολιτών.

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

1
Δενδροφύτευση σήμερα στον Προβάλινθο!
Σχόλιο από Yellow press, 19 Ώρες 8 Λεπτά πριν
Περισσότερα...
2
Βαλερί Βασιλικού: Πάνω απ’ όλα το μέλλον των παιδιών
Σχόλιο από Μιχάλης Πυρουνάκης, 1 Ημέρα 13 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από ego, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
(VIDEO) ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ενημερωνόμαστε. Αποφασίζουμε. Ψηφίζουμε.
Σχόλιο από Ραφηναίος, 1 Ημέρα 21 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »