Το Λιμεναρχείο Ραφήνας ενημερώθηκε για θαλάσσια ρύπανση στην Αρτέμιδα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:51 | Τοπικά νέα |
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέας Ραφήνας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Αρτέμιδας.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ρύπανσης δεκαπέντε (15) μέτρων μήκους και τριών (03) μέτρων πλάτους εντός της οποίας υπήρχαν διάσπαρτες ιριδίζουσες λωρίδες πετρελαιοειδών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση λήφθηκαν δείγματα από την θάλασσα και από ένα ιδιωτικό σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του κράτους, ενώ  έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα (τοποθέτηση απορροφητικών μέσων) για την αντιμετώπιση της ανωτέρω ρύπανσης .

Σχόλια για αυτό το άρθρο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχολιάζετε αυτό το άρθρο ανώνυμα
Συνδεθείτε

16/03/19 09:38
Άρτεμις
Αυτό δεν είναι λιμάνι, έχει παραχωρηθεί από τη Γενική Γρμματεία Αθλητισμού σαν Ναυταθλητικό κέντρο στο δήμο Αρτέμιδας που αργότερα ενώθηκε με το δήμο Σπάτων. Το Ναυταθλητικό κέντρο έιναι μάλιστα Εθνικό Ναυταλητικό κέντρο. Παρά την ιδιότητά του έχει μετατραπεί σε μικρή μαρίνα που τη διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας. Εισπράτει από τα ερασιτεχνικά σκάφη και μόνο αυτό τους νοιάζει. Τα παιδάκια που μαθαίνουν ιστιοπλοϊα έχουν τον εξοπλισμό τους σε σκουριασμένα υπόστεγα με λαμαρίνες και οι δικαιολογίες πάμπολες για τη βραδύτητα έργου του δημοσίου - ικανότητα των υπευθύνων. Ανταποδοτικά τα εισπρατόμενα αλλά μηδέν το έργο. Ένας βούρκος ντροπής παρά τις Αθλητικές διακρίσεις. Και η ρύπανση, τα λιπαντικά στους κουβάδες από τα σκάφη δίπλα στους κάδους λες και είναι κοινά απορρίματα. Πυρόσβεση ανύπαρκτη. Δήμος ανύπαρκτος. Μόνον ΘΑ...

Τελευταία σχόλια στα "Τοπικά νέα"

2
Βαλερί Βασιλικού: Πάνω απ’ όλα το μέλλον των παιδιών
Σχόλιο από Μιχάλης Πυρουνάκης, 1 Ημέρα 13 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από Ανώνυμος χρήστης, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...
2
«Αμεινίας Ο Παλληνεύς 2019» : Aγώνες κλασικού αθλητισμού στην Παλλήνη!
Σχόλιο από ego, 1 Ημέρα 14 Ώρες πριν
Περισσότερα...
1
(VIDEO) ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ενημερωνόμαστε. Αποφασίζουμε. Ψηφίζουμε.
Σχόλιο από Ραφηναίος, 1 Ημέρα 21 Ώρες πριν
Περισσότερα...

Περισσότερα Θέματα »