Η στιγμή που ο πρόεδρος του ΣτΕ με δάκρυα στα μάτια παραιτείται και «λυγίζει» μπροστά στις κάμερες (vid)

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 15:03 | Ειδήσεις | 100

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έσκασε η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου από τη θέση του και μάλιστα μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως για να ανακοινώσει την απόφασή του.

 

Ο κ. Σακελλαρίου ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, ανακοινώνοντας την «επώδυνη», όπως είπε, απόφασή του και δάκρυσε μιλώντας στις κάμερες, όπως φαίνεται και στο  βίντεο.

 

Ο Νίκος Σακελλαρίου υπηρετεί τη Δικαιοσύνη εδώ και 42 χρόνια ανακοίνωση σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1951 και κατάγεται από το Ξυλόκαστρο. Περάτωσε στις εγκύκλιες σπουδές του στη Λεόντειο Σχολή, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Το 1977 εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το 2009 ανέλαβε πρόεδρος του ΣΤ' τμήματος του ΣτΕ και τον επόμενο χρόνο, το 2010, ανέλαβε πρόεδρος του Α' Τμήματος.

Στις 30 Ιουνίου κλήθηκε, ως ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων, να καλύψει προσωρινά την θέση του προέδρου του ΣτΕ λόγω συνταξιοδότησης του τότε προέδρου Σωτηρίου Ρίζου.
Στις 22 Οκτωβρίου 2015 επελέγη για την προεδρία του ΣτΕ. 

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών ενώ είναι συγγραφέας ποικίλων νομικών μελετών. 

Το 2001 τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον τίτλο του «Αρχοντος του Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας».

Κατοικεί στο Κολωνάκι. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. 

 

 

 

Πολυμέσα