spot_img
11.5 C
Rafina
Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026
spot_img

1ο Δημοτικό Ραφήνας:Ο Σύλλογος γονέων καλωσορίζει τα πρωτάκια και εύχεται καλή σχολική χρονιά!

 

 

 

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα για όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων !

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες !

Ευχόμαστε στους δασκάλους και στους καθηγητές Καλή δύναμη στο έργο που επιτελούν !

Καλωσορίζουμε τα Πρωτάκια μας στην οικογένεια του 1ού Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας , με ένα μικρό και συμβολικό δώρο βγαλμένο όμως απ’ την καρδιάς μας και με την ευχή ” Να γίνουν και αυτά ένα μολύβι ” όπως η ιστορία παρακάτω ….

ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ

Ένα αγόρι παρακολουθούσε τη γιαγιά του, καθώς έγραφε κάτι σαν επιστολή και σε κάποια στιγμή τη ρώτησε:

-Γιαγιά, τι γράφεις; Είναι κάτι για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε το γράψιμο και είπε στον εγγονό της:

-Ναι, γράφω για σένα, αγόρι μου. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι οι λέξεις, αλλά το μολύβι που χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είσαι σαν το μολύβι, που θα χρησιμοποιήσεις και συ, όταν θα μεγαλώσεις.

Το αγόρι κοίταξε πολύ περίεργα το μολύβι. Δεν έδειχνε τίποτε το ιδιαίτερο.

-Τι εννοείς γιαγιά; Είναι σαν όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει, είπε.

-Αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπεις τα πράγματα, του απάντησε η γιαγιά του και συνέχισε. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες και, αν καταφέρεις να τις υιοθετήσεις, θα είσαι ένα πρόσωπο που πάντα θα έχει ειρήνη με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Πρώτη ιδιότητα: Το μολύβι πάντοτε καθοδηγείται από ένα χέρι. Είσαι πλασμένος για μεγάλα και υψηλά πράγματα. Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχει ένα χέρι που καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό είναι το χέρι του Θεού και μας καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά του.

Δεύτερη Ιδιότητα: Μερικές φορές, πρέπει να σταματήσω να γράφω και να χρησιμοποιήσω την ξύστρα. Το μολύβι ξύνοντας το, υποφέρει προς στιγμή αλλά είναι αναγκαίο, γιατί γίνεται πιο οξύ και αποτελεσματικότερο στη δουλειά του. Έτσι κι εσύ πρέπει να μάθεις να υπομένεις ορισμένους πόνους, λύπες και δυσκολίες, διότι σε κάνουν καλύτερο πρόσωπο.

Τρίτη Ιδιότητα: Το μολύβι μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα γομολάστιχα, για να σβήνουμε τα λάθη. Το να διορθώνουμε στη ζωή μας κάτι που κάναμε λάθος δεν είναι αναγκαία κακό∙ μας βοηθάει να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο και να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Τέταρτη Ιδιότητα: Αυτό που έχει σημασία σε ένα μολύβι δεν είναι το εξωτερικό ξύλινο περίβλημά του αλλά ο γραφίτης, το εσωτερικό του περιεχόμενο. Πάντα πρόσεχε τι συμβαίνει μέσα σου, στον κόσμο της ψυχής σου!

Πέμπτη Ιδιότητα: Το μολύβι πάντοτε αφήνει ένα σημάδι που μαρτυρεί το πέρασμά του. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα, όσα κάνεις στη ζωή σου, θα αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι. Γι’ αυτό προσπάθησε κάθε σου πράξη να γίνεται ενσυνείδητα.

( Του Πάολο Κοέλιο)

Την ιστορία αυτή την παρέλαβαν σήμερα τα πρωτάκια μας , για να τους την διαβάσουν οι γονείς τους , όμως είναι αφιερωμένη σε κάθε μαθητή !!!

Καλή Σχολική Χρόνια σε όλους, ένα καινούριο ταξίδι ξεκινά !!!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αυτή την εβδομάδα

Αναφορές για προβλήματα στο Facebook – Δεν φορτώνει η σελίδα

Αναφορές για προβλήματα στη λειτουργία του Facebook καταγράφονται το...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης τιμά τις εργαζόμενες του Δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος...

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Αυτό είναι το όχημα που γάζωσαν – Σενάριο εμπλοκής Τούρκων

Σκηνικό που θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκτυλίχθηκε το απόγευμα της...

Ραφήνα: Το Ασπρο γιδι στηρίζει τη νέα γενιά και την ευρωπαϊκή συνεργασία!

Το Ασπρο γιδι στηρίζει τη νέα γενιά και την...

ΝΕΑ

Αναφορές για προβλήματα στο Facebook – Δεν φορτώνει η σελίδα

Αναφορές για προβλήματα στη λειτουργία του Facebook καταγράφονται το...

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Αυτό είναι το όχημα που γάζωσαν – Σενάριο εμπλοκής Τούρκων

Σκηνικό που θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών εκτυλίχθηκε το απόγευμα της...

Μάτι: Μουσική Κυριακή στο Artion

Κυριακή 8 Μαρτίου | 15:00Το Artion γεμίζει μουσική και...

Τσεμπέρης: Όλο και χαμηλότερα η Δήμαρχος ”δίνει” τον αντιδήμαρχο Μπουρνιά

Ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης καυστικός όπως πάντα: ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ....

RPN.GR