spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ακρόπολη: Πριβέ ξεναγήσεις µε 5000 ευρώ – Πάει στα 30 ευρώ το εισιτήριο

 

 

 

Τη δυνατότητα ιδιωτικής, δίωρης ξενάγησης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής του ΥΠΠΟ για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι πριβέ ξεναγήσεις θα απευθύνονται σε ολιγομελείς ομάδες, οι οποίες καταβάλλοντας 5.000 ευρώ (ανά ομάδα) θα μπορούν να απολαύσουν την Ακρόπολη για δύο ώρες για να δουν είτε την ανατολή του ηλίου (7-9 π.μ.) είτε τη δύση του (8-10 μ.μ.) με ειδικό ξεναγό, ενώ φεύγοντας θα παίρνουν μαζί τους και αναμνηστικά δώρα.

Η νέα υπηρεσία –που συζητήθηκε εντόνως στο ΚΑΣ και προκάλεσε αντιδράσεις– θα προσφέρεται τους θερινούς μήνες για τις ημέρες Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, με εξαίρεση τις νύχτες της πανσελήνου, και για έως πέντε ομάδες, με ανώτερο αριθμό τεσσάρων ατόμων. Θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου του 2024.

Στην ίδια συνεδρίαση αναθεωρήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων έπειτα από 5 χρόνια και καταργήθηκε η διάκριση θερινού / χειμερινού εισιτηρίου. Στην Ακρόπολη η είσοδος αυξήθηκε στα 30 ευρώ (20 ευρώ σήμερα, μειωμένο 10 ευρώ), ενώ στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία τα εισιτήρια κυμαίνονται από 20 έως 5 ευρώ ανάλογα με την επισκεψιμότητά τους και την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Προστίθεται μια δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα (η τρίτη) με δωρεάν είσοδο. Τα μουσεία ΝΠΔΔ (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό κ.λπ.) θα διαμορφώσουν χωριστά τιμές στα εισιτήριά τους.

Τα παραπάνω θα ισχύουν από 1ης Απριλίου 2025.

Πηγή: ant1news.gr

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR