spot_img
16 C
Rafina
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ανοιχτό επιτέλους το Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά για το κοινό!(video)

 

 

 

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα τις κωπηλασίας και του κανόε σπριντ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα.

Είναι η βορειότερη αθλητική εγκατάσταση των Αγώνων του 2004, βρίσκεται στα ανατολικά του Μαραθώνα και καλύπτει 1,24 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ έχει χωρητικότητα 14.000 θεατών!

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Το Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά είναι ένα από τα μόνο τρία εγκεκριμένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ως προπονητικού κέντρου – τα άλλα δύο είναι σε Μόναχο και Σεβίλλη και φιλοξενεί μεταξύ άλλων πανελλήνια πρωταθλήματα κωπηλασίας και κανό. Μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, η εγκατάσταση ανακατασκευάστηκε πλήρως από τη Γερμανική εταιρεία Hochtief αλλά τα σημάδια εγκατάλειψης σήμερα είναι εμφανή. Το κωπηλατοδρόμιο έχει μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης καθώς οι εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα σύγχρονες και πληρούν όλες τις προδιαγραφές ώστε να αποτελέσουν προπονητικό και αθλητικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας που θα προσελκύει αθλητές και ομάδες από όλη την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, προπονείται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Η είσοδος για το κοινό επιτρέπεται πλέον και είναι ελεύθερη για περίπατο, ποδήλατο αλλά διευκρινίζουμε ότι για κωπηλασία πρέπει να είσαι αθλητής του τοπικού συλλόγου που έχει άδεια χρήσης των εγκαταστάσεων ή με τη συνοδεία προπονητή από σύλλογο κωπηλασίας.

 

Ο ομαλός δρομίσκος γύρω από τον κεντρικό στίβο κωπηλασίας, επιτρέπει σε αθλητές αλλά ακόμα και σε μικρά παιδιά να κάνουν ποδήλατο ή roller skating ενώ η συνολική του απόσταση είναι 5χλμ. Αποτελεί ιδανική επιλογή για προπονήσεις καθώς αποτελεί τον μοναδικό χώρο πανελλαδικός που παρέχει ασφάλεια καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων σε μια μεγάλη απόσταση των 5χλμ!

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά είναι ανοιχτό καθημερινές και Σαββατοκύριακα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, από την κεντρική πύλη επί της Λ.Σχινιά.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και τη διασκέδαση – Mamas souvlaki doner kebab

Αγίου Βαλεντίνου, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και το ραντεβού σας,...

Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας Πικερμίου – Πρόεδρος ο Θεόδωρος Λαμπράκης

Μετά τις Αρχαιρεσίες της 8ης Φεβρουαρίου αυτή είναι η...

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και οδηγίες προς τους πολίτες

Σε τροχιά έντονης επιδείνωσης μπαίνει ο καιρός από το...

ΡΑΦΗΝΑ SOS…

ΡΑΦΗΝΑ SOS….. Το μείζον θέμα και το ελάσσον μαλλιοτράβηγμα... Ακολουθεί ανάρτηση...

Έκρηξη στη Βιολάντα – Νέα στοιχεία: Σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες

Σε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική έκρηξη στη...

ΝΕΑ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και τη διασκέδαση – Mamas souvlaki doner kebab

Αγίου Βαλεντίνου, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και το ραντεβού σας,...

ΡΑΦΗΝΑ SOS…

ΡΑΦΗΝΑ SOS….. Το μείζον θέμα και το ελάσσον μαλλιοτράβηγμα... Ακολουθεί ανάρτηση...

Αγρότες: Αποχώρησαν από την Αθήνα – Ο αγώνας συνεχίζεται

Αποχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες με την προειδοποίηση...

RPN.GR