spot_img
8.5 C
Rafina
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αρχές Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή άρση των μέτρων

 

 

 

Ο σχεδιασμός αν και δεν ανακοινώνεται επίσημα ακόμα από τις Αρχές, έχει ήδη ξεκινήσει για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, για το σταδιακό τέλος στο lockdown σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, για το πως θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, αλλά και το κυριότερο πως θα θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε ότι αφορά το τελευταίο, τον λόγω έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την επιδημιολογική καμπύλη και όπως αναφέρεται η κορύφωσή σε κρούσματα και θανάτους αναμένεται να γίνει την επόμενο εβδομάδα από το Πάσχα. Τότε θα κριθούν πολλά, πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για αρχές Μαΐου.
Καθοριστικό ρόλο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές , θα παίξει και η συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα. Ουσιαστικά από εκεί θα φανεί αν θα είναι εφικτό τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν.

Η άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο έδειξε ότι πολλοί περισσότεροι έκαναν αυξημένη χρήση της γραπτής βεβαίωσης και του sms για σωματική άσκηση. Ομως οι περισσότεροι δεν βγήκαν μία βόλτα ή για τζόκινγκ στις γειτονιές, αλλά προτίμησαν να βρεθούν στο παραλιακό μέτωπο. Η αστυνομία ήταν παρούσα στα περισσότερα σημεία πραγματοποίησε ελέγχους και έκανε συστάσεις, ωστόσο η έντονη κινητικότητα των πολιτών προκάλεσε προβληματισμό.

Αυτή την εβδομάδα

Διασταύρωση Ραφήνας: 5η Ενοριακή Αιμοδοσία στον Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου – Κυριακή 18 Ιανουαρίου – rpn

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στη Διασταύρωση Ραφήνας...

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός οδηγός μετά από πτώση αγροτικού σε γκρεμό – rpn

Τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά, όπου ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός...

Μαραθώνας 1950: Το πρώτο λεωφορείο Ford που ένωσε τον τόπο με την Αθήνα -rpn

Μαραθώνας, κάπου στη δεκαετία του ’50. Μια Ελλάδα που...

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου αποχαιρετά έναν ακούραστο μαχητή – rpn

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου -ΕΘΟΡΠ...

Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025

Η βασική συνταγή για μια υγιή ζωή παραμένει ίδια:...

ΝΕΑ

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός οδηγός μετά από πτώση αγροτικού σε γκρεμό – rpn

Τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά, όπου ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός...

Γκύζη: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Συναγερμός σήμανε στου Γκύζη το μεσημέρι της Κυριακής όταν...

Ουκρανία: “Φρένο” Τραμπ στις προσδοκίες για συμφωνία φέρνει η σιωπή της Μόσχας

Μετά από μια δυναμική πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών για...

RPN.GR