spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» – Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου

 

 

 

Για τις δυσκολίες που βιώνει η οικογένεια του παιδιού που έκανε την καταγγελία για το bullying που βίωνε μέσα στο Αρσάκειο μίλησε η μητέρα του 15χρονου, σημειώνοντας ότι το παιδί της παραμένει στο ίδιο σχολικό περιβάλλον.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένεια μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά» τόνισε και σημείωσε ότι το παιδί λαμβάνει πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους συμμαθητές του στο Αρσάκειο.

«Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου «σιγά και τι έπαθες». Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά» πρόσθεσε.

Ο 15χρονος δεν ήθελε να κάνει καταγγελία

Όπως τόνισε η μητέρα, η απόφαση να καταγγείλουν το περιστατικό στις Αρχές ήταν δική της και όχι του ανήλικου μαθητή. «Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί που έγινε ξαφνικά σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε δεν θέλω να πάμε στην Αστυνομία, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως» υπογράμμισε η μητέρα του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο νεαρός δεν ήθελε να πάει στο αστυνομικό τμήμα. «Έλεγε «όχι μαμά σε παρακαλώ». Του είπα δεν υπάρχει τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου».

Παράλληλα, η μητέρα του θύματος bullying υπογράμμισε ότι δεν περιμένει τις ενέργειες που θα γίνουν από το σχολείο, καθώς φαίνεται πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους» πρόσθεσε.

«Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη του σχολείου»

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή. Παράλληλα, το παιδί λαμβάνει τη βοήθεια ειδικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο περιστατικό και να συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο χωρίς προβλήματα.

«Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς θέλει πραγματικά πολλά κότσια» πρόσθεσε η μητέρα του.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR