spot_img
12.2 C
Rafina
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Ασυνείδητοι έκοψαν κορφές πεύκων του δάσους της οδού Ποσειδώνος πίσω από τις Μαρίκες!

 

 

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε εχθές το βράδυ. Στη δασική δημόσια έκταση πίσω από την παραλία Μαρίκες και συγκεκριμένα στο ύψος της Ποσειδώνος 12, κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν κορφές πεύκων από τον κορμό τους. Αυτό για ότι απέμεινε από τα πεύκα σημαίνει ότι δε θα μεγαλώσουν πια σε ύψος αλλά μόνο χαμηλά, κοντά στο έδαφος. Και σε κάνα δυο χρόνια αυτοί που τα κατέστρεψαν θα διαμαρτύρονται ότι είναι επικίνδυνα για φωτιά, θα αιτηθούν στο Δήμο και στο Δασαρχείο την κοπή τους, στη συνέχεια θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγανακτισμένων κατοίκων και τα δεντράκια θα γίνουν καυσόξυλα. 
Το σταδιακό πετσόκομμα των πεύκων μέχρι που να μείνει ο κορμός και να νεκρωθεί το δέντρο είναι γνωστή τακτική, είτε γίνεται για να μην ψηλώνουν και κόβουν τη θέα, είτε επειδή ο τελικός στόχος είναι η κοπή του πεύκου που για κάποιο λόγο «ενοχλεί».
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια βάναυσα φαινόμενα στο συγκεκριμένο δάσος. Αυτό που οι ασυνείδητοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι καταστρέφοντας το δάσος της Ποσειδώνος, εκτός της ομορφιάς και του οξυγόνου που θα στερηθούν, διατρέχουν κι άλλους κινδύνους. Όπως αντί για πράσινο και δάσος, να βλέπουν από τα μπαλκόνια τους άσφαλτο, τσιμέντο και κάθε είδους κατασκευές, «υποδομές» όπως λέγονται. Αντί για ένα σπάνιο οικοσύστημα με πουλιά και αλεπούδες, να «απολαμβάνουν» καυσαέρια, μανούβρες και κορναρίσματα αυτοκινήτων.
Τότε βέβαια θα ψάχνουν το σύλλογο και θα τον κατηγορούν που δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά, ενώ τώρα ακόμη μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατέψουμε αυτό το μοναδικό δάσος δίπλα στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε.
Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι από το έγκλημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Σύλλογο στο nireasrafinas@gmail.com . Και φυσικά καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι σε περίπτωση που δούμε ανάλογο φαινόμενο σε δημόσιο ή και ιδιωτικό χώρο, τους ζητάμε να σταματήσουν αμέσως και καλούμε κατευθείαν την αστυνομία γιατί το αδίκημα πάει αυτόφωρο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα κληθεί άμεσα το δασαρχείο από μέλη του συλλόγου μας, ώστε να προκύψει ένα πόρισμα για τις καταστροφικές ενέργειες των ασυνείδητων.
Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΗΡΕΑΣ»
31/5/2019

Αυτή την εβδομάδα

Η τέχνη του “θα δούμε”

Υπάρχει, λένε, στην τοπική πολιτική σκηνή ένας άνθρωπος που...

Καλοκαιρινές σκηνές στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Η πολιτιστική σεζόν δεν ανακοινώνεται πάντα με τυμπανοκρουσίες. Κάποιες...

Βασίλης Σπαντούρος: Από τη θεωρία στην τάξη – Η πραγματικότητα των σχολείων και η καθημερινή τους επιβίωση

Οι σχολικές επιτροπές καταργήθηκαν στην πλειονότητα των δήμων πριν...

Ένα σχέδιο γεμάτο ιστορίες – Βρέθηκε το DNA του Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Για πρώτη φορά, η γενετική χρησιμοποιείται ως εργαλείο στην...

Η βρετανική αστυνομία σε αποσύνθεση – Δίνουν σήμα και όπλο ακόμα και σε βιαστές

Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά...

ΝΕΑ

Η τέχνη του “θα δούμε”

Υπάρχει, λένε, στην τοπική πολιτική σκηνή ένας άνθρωπος που...

Καλοκαιρινές σκηνές στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Η πολιτιστική σεζόν δεν ανακοινώνεται πάντα με τυμπανοκρουσίες. Κάποιες...

Ένα σχέδιο γεμάτο ιστορίες – Βρέθηκε το DNA του Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Για πρώτη φορά, η γενετική χρησιμοποιείται ως εργαλείο στην...

Ζαχαράκη: Θα υποβληθούν πάνω από 5 νέες αιτήσεις για ίδρυση ξένων πανεπιστημίων

Για την εξέλιξη των αιτήσεων ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστήμιων...

H Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης έκοψε την βασιλόπιτα – Το φλουρί έπεσε στον Δήμαρχο – rpn

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλλήνης – Το...

Καιρός: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα» – Πότε θα δούμε χιόνια στην Αττική – rpn

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με...

RPN.GR