spot_img
13 C
Rafina
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Αυτό θα πει fairplay! Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο αρχηγός της σπείρας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε

 

 

 

Απρόσμενη τροπή πήρε η σύλληψη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που θα διακινούσε 105 κιλά κοκαΐνης, αξίας 5.000.000 ευρώ, στη μαύρη αγορά της Ελλάδας.

Ο αρχηγός του κυκλώματος στη θέα των αστυνομικών δεν αγχώθηκε, ούτε επιχείρησε να αντιδράσει. Το μόνο που έκανε όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ήταν να τους δώσει συγχαρητήρια. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ένιωθε τόσο ισχυρός -και έπαιρνε τόσο αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης- που πίστευε ότι ποτέ δεν θα συλληφθεί από την Αστυνομία. Έτσι, παραδέχτηκε την αξία των αστυνομικών και μάλιστα τους έδωσε συγχαρητήρια για τη σύλληψη.

Εκτός από τον αρχηγό συνελήφθησαν ακόμα ένα άτομο αλβανικής καταγωγής και ένας Κροάτης. Οι τρεις του θησαύριζαν από την πώληση κοκαΐνης. «Το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι πουλούσαν ανόθευτη κοκαΐνη έναντι πάρα πολύ υψηλής τιμής. Πουλούσαν 100 ευρώ το γραμμάριο, δηλαδή 100 ευρώ την κάθε δόση. Είναι η ίδια ποιότητα κοκαΐνης που πωλείται και στα… σαλόνια της πρωτεύουσας, καθώς μόνο ευκατάστατοι χρήστες μπορούν να την αγοράσουν. Μεταξύ τους μιλούσαν μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών για να μην αφήνουν ίχνη», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Οι τρεις συλληφθέντες ήταν ιδιαίτερα «φειδωλοί» στις καταθέσεις τους και έτσι δεν βοήθησαν τις έρευνες της Αστυνομίας. Οι δύο από τους τρεις έχουν απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Ενδεικτικό των τεράστιων κερδών του κυκλώματος είναι ότι στα κρησφύγετά τους σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη βρέθηκαν περίπου 750.000 ευρώ σε μετρητά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κέρδη της οργάνωσης μετά τη διακίνηση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά θα ξεπερνούσαν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Η πληροφορία για τη δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών δόθηκε από την Υπηρεσία της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), που υπάγεται στην Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών. 

Στα προαναφερθέντα κρησφύγετα, οι συλληφθέντες είχαν φορητούς ασύρματους, κινητά τηλέφωνα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, αλλά και κλειδιά σπιτιών, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία άνοιγαν τα σπίτια που λειτουργούσαν ως «καβάτζες» για την οργάνωση. 

Αυτή την εβδομάδα

Γ’ Τάξη Λυκείου Μαραθώνα: Τετράωρο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, μετά από πρωτοβουλία και...

Συλλήψεις και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας – Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Σε έντεκα συλλήψεις και σε 178 προσαγωγές προχώρησε η...

5,6 τόνοι ακατάλληλων τροφίφων κατασχέσθηκαν από την Περιφέρεια Αττική μετά από ελέγχους

Στην κατάσχεση 5,6 τόνων ακατάλληλων τροφίμων προχώρησε η Περιφέρεια...

Ραφήνα Μπαρμπαβάγγος: Σάββατο χωρίς κοντοσούβλι και κοκορέτσι δεν γίνεται

Σήμερα Σάββατο, το πράγμα είναι απλό: φωτιά, υπομονή και...

ΝΕΑ

5,6 τόνοι ακατάλληλων τροφίφων κατασχέσθηκαν από την Περιφέρεια Αττική μετά από ελέγχους

Στην κατάσχεση 5,6 τόνων ακατάλληλων τροφίμων προχώρησε η Περιφέρεια...

Ραφήνα Μπαρμπαβάγγος: Σάββατο χωρίς κοντοσούβλι και κοκορέτσι δεν γίνεται

Σήμερα Σάββατο, το πράγμα είναι απλό: φωτιά, υπομονή και...

Ραφήνα: Το Σάββατο θέλει σχάρα και το Mamas το ξέρει καλά…

Σήμερα Σάββατο, η φωτιά έχει ήδη ανάψει και η...

Επίθεση στο Ιράν: Βομβαρδίστηκε η κατοικία του Χαμενέϊ

Δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times...

Καταγγελία για βίαια κλιμακούμενα περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού αγριογούρουνων

    Με αφορμή τα ολοένα και συχνότερα περιστατικά κακοποίησης και...

RPN.GR