spot_img
3.5 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αναζητάμε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα» – «Δεν τίθεται θέμα εκλογών»

 

 

 

“Προσπαθούμε με δυο διαφορετικούς τρόπους να συνεχίσουν οι αγρότες να παίρνουν επιδοτήσεις: ο ένας είναι η ρηξικέλευθη απόφαση της κατάργησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και απορρόφησής του στην ΑΑΔΕ, που έχει δεδομένη αξιοπιστία και ο δεύτερος τρόπος είναι η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Και με τον έναν τρόπο και με τον άλλον δείχνουμε και στο εσωτερικό και στις Βρυξέλλες ότι δεν αλλάζουμε σελίδα, αλλά κεφάλαιο”, συμπλήρωσε.

“Εγώ ο ίδιος συναντήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Επίτροπο της ΕΕ για τη Γεωργία, τον κύριο Χάνσεν, όπου του ξεκαθάρισα ότι θα προχωρήσουμε γρήγορα, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Θα υπάρξει απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ. Ήδη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή υπάρχει η πρώτη διάταξη και θα ακολουθήσουν και άλλες ρυθμίσεις. Όλο αυτό θα γίνει με πολύ οργανωμένο τρόπο, ώστε να σταματήσουν οι σκιές και να καταβάλλονται στο μεταξύ οι επιδοτήσεις των αγροτών”.

“Το δεύτερο που κάνουμε είναι αυτό που εξαγγέλθηκε τη Δευτέρα, ότι δηλαδή η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ελέγξουν τα ποσά που έχουν καταβληθεί και ως προς το διοικητικό σκέλος θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα. Ως προς το ποινικό σκέλος θα αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν”, όπως είπε.

“Θα μπορούσα να πω πως όλα αυτά γίνονται από τότε που μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, δεν θα το πω. Θα μπορούσα να πω ότι γίνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα το πω”, ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης συμφωνώντας με τον πρωθυπουργό ότι στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση έπρεπε να κινηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

“Σε όλες της χώρες προσπαθούν να στηρίξουν τους αγρότες και ας μιλήσουμε ειλικρινά, υπάρχουν σκέψεις ενίοτε ότι “βρε παιδάκι μου τα λεφτά έρχονται από τις Βρυξέλλες, πρέπει να ζήσουν τα χωριά κλπ”. Σκέψεις που δεν τις λες παράλογες επικράτησαν στην ακραία τους μορφή, όπως ήταν και αυτά που προκύπτουν από τους διαλόγους. Γι αυτό υπήρξε όλη αυτή η αντίδραση του πρωθυπουργού”, σημείωσε και προσέθεσε λέγοντας:

“Σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φαίνεται ότι παρότρυναν σε πράξεις αθέμιτες, ζητήθηκε η παραίτησή τους. Από την εξέταση της δικογραφίας δεν προκύπτουν άλλα τέτοια θέματα με ονόματα, επομένως δεν θα έχουμε άλλες παραιτήσεις.Τώρα θέμα εκλογών δεν τίθεται. Τίθενται όμως δυο θέματα: οι εκκρεμότητες από δω και πέρα σε επίπεδο Βουλής και η κυβερνητική ατζέντα. Έχουμε εντολή μέχρι το 2027 να προχωρήσουμε”.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η ΝΔ μελετά αυτήν την ώρα τη δικογραφία και θα περιμένει να δει τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, που έχει προαναγγείλει προανακριτική επιτροπή. “Θα κινηθούμε μακριά από κυνήγι μαγισσών και προφανώς μακριά από κάθε λογική συγκάλυψης. Ξέρουμε ότι αυτήν την ώρα υπάρχει ένας μεγεθυντικός φακός από πάνω μας ιαι επομένως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”.

ΠΗΓΗ:skai.gr

Αυτή την εβδομάδα

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα – Προσφορά ζωής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – rpn

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα- Προσφορά ζωής από...

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Στα υπόγεια της μνήμης: μια ιστορική ξενάγηση που δεν ξεχνιέται στη Ραφήνα – rpn

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Μια γιορτή μπάσκετ, χαράς και οικογένειας στον Αργοναύτη Ραφήνας B.C. – rpn

Την Κυριακή ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C. έζησε μια από...

ΝΕΑ

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

RPN.GR