spot_img
13.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

«Δεν είχα ούτε να φάω»: Συγκλονίζει η 67χρονη γυναίκα που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την Αίγλη Ζαππείου – rpn

 

 

 

Άμεση η αντίδραση της Προεδρικής Φρουράς

Μία απελπισμένη κραυγή για βοήθεια συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουλίου, όταν μια 67χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την Αίγλη Ζαππείου. Το απονενοημένο διάβημα έγινε λίγο μετά τις 10:00 π.μ., υπό το φως της ημέρας και μπροστά στα μάτια περαστικών.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να φώναξε πριν την πράξη της: «Δεν είχα ούτε να φάω», θέτοντας σε μία φράση την τραγική της πραγματικότητα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ είχε εμφανώς φτάσει στα όριά της.

Άμεση επέμβαση της Προεδρικής Φρουράς – Της έσωσαν τη ζωή

Στρατιωτικοί της Προεδρικής Φρουράς, που βρίσκονταν στο σημείο, αντέδρασαν άμεσα και ηρωικά, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες για να σβήσουν τη φωτιά που τύλιξε τη γυναίκα. Η 67χρονη διακομίστηκε με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ψυχραιμία και η ετοιμότητα των Ευζώνων ήταν καταλυτική. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Φρουράς και συνεχάρη τα μέλη της για τη γενναία και ανθρώπινη στάση τους.

Ένα κοινωνικό δράμα πίσω από μια απελπισμένη πράξη

Το περιστατικό έχει προκαλέσει βαθύ προβληματισμό στην κοινή γνώμη και τις αρχές. Το κοινωνικό υπόβαθρο της πράξης είναι σαφές: η γυναίκα είχε οδηγηθεί στην πλήρη ένδεια, χωρίς υποστήριξη, χωρίς πόρους, και –όπως φαίνεται– χωρίς ελπίδα. Το γεγονός πως έφτασε να αυτοπυρποληθεί σε δημόσιο χώρο, προκειμένου να ακουστεί η φωνή της, καταδεικνύει μια κραυγή απελπισίας που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

 

Αυτή την εβδομάδα

Δημόσιο «ευχαριστώ» από τον Μάνο Τσαλιαγκό

Μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο 24ωρο, ο...

Μάτι: Rock ’n’ Roll βραδιά στο Άρτιον με Τζόνι Βαβούρα & Cadillacs

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Διαρκής παρουσία στο πεδίο κατά τη διάρκεια και μετά την κακοκαιρία

Με συνεχή επιχειρησιακή παρουσία και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες,...

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ανδρέας Βασιλόπουλος: “Επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου”

Αντί ακύρωσης του αποψινού ΔΣ είναι επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης...

ΝΕΑ

Δημόσιο «ευχαριστώ» από τον Μάνο Τσαλιαγκό

Μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο 24ωρο, ο...

Μάτι: Rock ’n’ Roll βραδιά στο Άρτιον με Τζόνι Βαβούρα & Cadillacs

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

Tα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 3/4

Σήμερα Παρασκευή φίλε μου Κριέ, η καθημερινότητά σου φωτίζεται...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

RPN.GR