spot_img
12.8 C
Rafina
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026
spot_img

ΔΟΥ Παλλήνης: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” γιατί του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς(βίντεο)

Νέο περιστατικό σε εφορία από φορολογούμενο εκτός εαυτού που πήγε να παραπονεθεί για την υπόθεση του. Συγκεκριμένα ένας άνδρας πήγε την Τρίτη στην ΔΟΥ Παλλήνης και τα έκανε “γυαλιά καρφιά”.

Ο φορολογούμενος προσήλθε στην εφορία καθώς είχε κάποιες οφειλές και του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

 

 

Φτάνοντας στο γκισέ εξήγησε στην υπάλληλο ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό του, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει. Η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις, για το πάγωμα του λογαριασμού του.

Μετά από λίγα λεπτά, ο άνδρας άρχισε να χτυπάει και να σπάσει τα τζάμια, να μιλάει άσχημα και με ύβρεις στην υπάλληλο της ΔΟΥ Παλλήνης δίχως να ακούει ότι η δέσμευση των λογαριασμών γίνεται πλέον αυτόματα, όπως του έλεγε η εφοριακός.

ΔΟΥ Παλλήνης: “Κινδυνεύουμε” φωνάζουν οι εφοριακοί

Ο Μπάμπης Καούκης, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Ο οφειλέτης ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον.

Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης.

Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει αυτόματα από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει», τόνισε ο κ. Καούκης υπάλληλος της ΔΟΥ Παλλήνης.

«Μην ξεχνάμε ότι ο εφοριακός υπάλληλος είναι ένας κρατικός λειτουργός που εκτελεί τους νόμους, δεν είναι ότι μόνος του αποφασίζει.

Δεν είναι ωραίο να έχουμε συμπλοκές πολιτών με εφοριακούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρσι στην Κοζάνη. Βεβαίως κινδυνεύουμε από τέτοια περιστατικά», κατέληξε.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα μητρότητας: Νέο ενιαίο σύστημα και αυξήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Σε μια από τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις των τελευταίων...

Πρόσκληση – Έναρξη 10ου Επετειακού Αραφήνειου Δρόμου

Κεντρική Πλατεία Ραφήνας - Σάββατο 28 Μαρτίου 2026 Ο Δήμος...

Η βενζίνη «σπάει» τα 2€: Στο τραπέζι ξανά το Fuel Pass – Πότε έρχονται μέτρα στήριξης

Η επιστροφή της ακρίβειας στα καύσιμα δεν είναι σενάριο,...

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό και χάος στις κεντρικές λεωφόρους

Σε μια ακόμα ημέρα που θυμίζει περισσότερο δοκιμασία αντοχής...

ΝΕΑ

Πρόσκληση – Έναρξη 10ου Επετειακού Αραφήνειου Δρόμου

Κεντρική Πλατεία Ραφήνας - Σάββατο 28 Μαρτίου 2026 Ο Δήμος...

Η βενζίνη «σπάει» τα 2€: Στο τραπέζι ξανά το Fuel Pass – Πότε έρχονται μέτρα στήριξης

Η επιστροφή της ακρίβειας στα καύσιμα δεν είναι σενάριο,...

Στέλιος Πέτσας: 14 τολμηρές προτάσεις για μια σύγχρονη συνταγματική αναθεώρηση

Με δέσμη 14 προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση απάντησε...

Ελεύθεροι οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση καταγγελίας ομαδικού βιασμού 17χρονης στα Χανιά

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας...

RPN.GR