spot_img
20.9 C
Rafina
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
spot_img

Ελεύθεροι οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση καταγγελίας ομαδικού βιασμού 17χρονης στα Χανιά

 

 

 

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι έξι συλληφθέντες που είχαν οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών μετά από καταγγελία 17χρονης για ομαδικό βιασμό στα Χανιά.

Η διαδικασία των απολογιών διήρκησε περίπου 10 ώρες, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν από κοινού την αποφυλάκισή τους, επιβάλλοντας ωστόσο αυστηρούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται από 2.000 έως 8.000 ευρώ. Σε έναν από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι ανήλικος, επιβλήθηκε επιπλέον εποπτεία από επιμελητή ανηλίκων.

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

Η υπόθεση αφορά έναν 15χρονο και έναν 18χρονο από τη Βουλγαρία, καθώς και τρεις Έλληνες ηλικίας 17, 21 και 27 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζονται, ένας εκ των ανηλίκων φέρεται να κατέγραφε με κινητό τηλέφωνο όσα συνέβαιναν.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελία δύο ανηλίκων, μιας 17χρονης Ελληνίδας και μιας 16χρονης από τη Βουλγαρία. Όπως υποστηρίζουν, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αρχικά σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος και στη συνέχεια σε οικία στην περιοχή των Χανίων.

Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισης κάνουν λόγο για έλλειψη στοιχείων που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες.

Ο δικηγόρος Γιώργος Φρατζεσκάκης ανέφερε ότι το αποδεικτικό υλικό δεν ενισχύει τους ισχυρισμούς των καταγγελλουσών, αλλά αντίθετα στηρίζει τη θέση των κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Ραφαήλ Λακιωτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι, παρά τη σοβαρότητα της καταγγελίας, οι δικαστικές αρχές διαπίστωσαν αμφιβολίες ως προς τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων βουλγαρικής καταγωγής, Σταύρος Ζαγκανάς, υποστήριξε ότι από τη δικογραφία, την ιατροδικαστική εξέταση και το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει η κατηγορία του βιασμού.

Η ουσία της υπόθεσης

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και σε εξέλιξη, με τις δικαστικές αρχές να συνεχίζουν την αξιολόγηση των στοιχείων.

Και εδώ χρειάζεται μια καθαρή κουβέντα, χωρίς θόρυβο: άλλο η προφυλάκιση, άλλο η ενοχή. Το ότι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι η υπόθεση τελείωσε — σημαίνει ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν κρίθηκε αναγκαία η προσωρινή κράτησή τους.

Τέτοιες υποθέσεις κινούνται πάντα σε ένα λεπτό και δύσκολο πεδίο: από τη μία η ανάγκη προστασίας των θυμάτων, από την άλλη η αρχή του τεκμηρίου αθωότητας. Και η ισορροπία αυτή δεν είναι ποτέ απλή, ούτε άνετη.

Η συνέχεια θα κριθεί εκεί που πρέπει — στη δικαιοσύνη, με στοιχεία και όχι με εντυπώσεις.

ΠΗΓΗ:zarpanews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Ζωντανή Ελληνική Μουσική στο ΑΡΤΙΟΝ την Κυριακή του Θωμά

Την Κυριακή 19 Απριλίου, ανήμερα του Θωμά, το Άρτιον...

Ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων στο λιμάνι

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες,...

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

Έρευνα: Πώς διαχειρίζονται το άγχος οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι; – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι που είναι αγχωμένοι ή αποστασιοποιημένοι δεν αποτελούν...

ΝΕΑ

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

Έρευνα: Πώς διαχειρίζονται το άγχος οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι; – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι που είναι αγχωμένοι ή αποστασιοποιημένοι δεν αποτελούν...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε...

Τηλεφωνικές απάτες: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους – Άνω των 600.000 ευρώ η λεία

Εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό και την ταραχή, που προκαλούν στα...

RPN.GR