spot_img
11.6 C
Rafina
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Έναρξη των εργασιών στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ – «Ο λαϊκισμός αντεπιτίθεται» η προειδοποίηση Μητσοτάκη

 

 

 

Να γιορτάσει τα 51 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στο πλευρό της νεολαίας του κόμματος επέλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να στείλει μήνυμα συσπείρωσης της νεολαίας και να κηρύξει την έναρξη μίας κινητοποίησης που θα διαρκέσει πάνω από 12 μήνες, μέχρι τις εθνικές κάλπες.

Τον λόγο στις 17:00 το απόγευμα στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα πάρει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής, με μία συνολική τοποθέτηση για το πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα και με την προειδοποίηση πως «ο λαϊκισμός αντεπιτίθεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του θα έχει την ευκαιρία να επαναφέρει και να επισημάνει τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη νεολαία, αλλά ταυτόχρονα και την ευκαιρία να αποκρυσταλλώσει την οπτική που έχει η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά.

Θα επιχειρήσει όμως και να κινητοποιήσει τη νεολαία του κόμματος, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στα «καθήκοντα» που έχει η ΟΝΝΕΔ στους επόμενους 18 μήνες που μεσολαβούν μέχρι τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027.

Μία ομιλία που έρχεται στη σκιά του «πακέτου» που παρουσίασε στην ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και το οποίο αγγίζει ειδικά τους νέους έως 30 ετών που ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία.

Αιχμή στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού αναμένεται να υπάρξει στο φαινόμενο του λαϊκισμού.

«Ο λαϊκισμός, διεθνώς αλλά και στη χώρα αντεπιτίθεται (με fake news)» αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με συνεργάτες του, την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία κομμάτων, όπως π.χ. του Αλέξη Τσίπρα.

Εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ θα είναι ο 30ρης δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου, κάτι που ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας πως εφόσον ανανεωθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, θα συνεχίσει να είναι «Πρόεδρος όλων», με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της ΟΝΝΕΔ, στόχος που, όπως τόνισε, αφορά όχι μόνο στην Οργάνωση, αλλά και στη συνολική πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκλογή του αναμένεται πανηγυρική.

Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Παιανίας.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 17:00 με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό και τις ομιλίες του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Νίκου Πατσέα.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι 2.554 σύνεδροι που αναδείχθηκαν από 90.084 μέλη θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρες θεματικές ενότητες.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ.

ΠΗΓΗ:CnnGreece

Αυτή την εβδομάδα

Χωρίς νερό το 3ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής στη Ραφήνα – Διαμαρτυρίες μαθητών: «Μας έφεραν νερό σε κουβάδες, τι είμαστε;»

Έντονες αντιδράσεις και εύλογη αγανάκτηση προκαλεί η κατάσταση που...

Και νοστιμότατες κοτομπουκιές στο ΑΣΠΡΟ ΓΙΔΙ – Κεντρική Πλατεία Ραφήνας

Θα ήταν... σοβαρή παράλειψη να μην απολαύσετε το πιάτο...

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες με… ελαττωματικά μετάλλια!

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο...

Τα ζώδια σήμερα 10/2

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Φίλε...

To Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου για 21 θέματα

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου – Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου  

ΝΕΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες με… ελαττωματικά μετάλλια!

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο...

Τα ζώδια σήμερα 10/2

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Φίλε...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέου Βουτζά “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Αθλητικός...

RPN.GR