spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Εντυπωσιακή η προσέλευση στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Μαραθώνος

 

 

 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο ανθρωπιστικό κάλεσμα του Δήμου Μαραθώνος, ο οποίος διοργάνωσε Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο κλειστό γήπεδο του Αθλητικού & Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Πάνω από 140 εθελοντές αιμοδότες έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και ενίσχυσαν το κίνημα εθελοντικής προσφοράς στον Δήμο Μαραθώνος.

Από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος είχε προβλεφθεί ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μεταβούν στον χώρο, δίχως τον φόβο των προστίμων -λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας- αφού είχε υποδειχθεί ο τρόπος συμπλήρωσης του νόμιμου εντύπου, από τον αντιδήμαρχο Υγείας και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΜΑ κ. Γιώργο Ζορμπά. Επιπλέον, το ενδεχόμενο μόλυνσης των εθελοντών είχε εξαλειφθεί πλήρως, καθώς οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν με ευλάβεια, ενώ οι εγκαταστάσεις όπου έγινε η αιμοληψία είχαν απολυμανθεί από ειδικά συνεργεία.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας δήλωσε: «Ευχαριστώ προσωπικά, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Α. «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», τον Πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ κ. Μανώλη Γεωργάτο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Γιώργο Ζορμπά, όλους τους συνεργάτες μου, αλλά και εργαζομένους του Δήμου, για την άψογη διοργάνωση και τον συντονισμό της συγκλονιστικής αυτής δράσης, συμπαράστασης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας! Πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, που έσπευσαν ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Σας ζητήσαμε να μείνετε σπίτι και μείνατε! Σας ζητήσαμε να βγείτε για να προσφέρετε αίμα και το πράξατε! Στις εφιαλτικές στιγμές που ζει η ανθρωπότητα, οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνος συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, ψυχραιμία, αλληλεγγύη κι έμπρακτα, ο καθένας από μας, κάνει το καλύτερο που μπορεί! Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής και της νέας εθελοντικής αιμοδοσίας που προγραμματίζουμε. #Μένουμε σπίτι. Μένουμε υγιείς!».

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR