spot_img
11.9 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

ΕΟΔΥ: 103 θάνατοι από κορονοϊό και 4 από γρίπη

 

 

 

Σημαντική μείωση παρουσιάζει η θετικότητα για κορονοϊό, σε σχέση με την
προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι νέες εισαγωγές ήταν 1.162, μειωμένες κατά 27% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και κάτω από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Οι νέες διασωληνώσεις ήταν 28 και παρουσίασαν επίσης μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες, κάτω και από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023. Οι ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 68.

Ωστόσο, αύξηση παρουσίασαν οι θάνατοι, φτάνοντας τους 103 την τελευταία εβδομάδα. Διάμεση ηλικία ήταν τα 84 έτη (εύρος 52-99 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η JN.1 (44%) ακολουθούμενη από την EG.5 (31%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 9 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης

Η γρίπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιδημική φάση, ωστόσο η δραστηριότητά της παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Αναδρομικά δηλώθηκαν 7 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και 2 θάνατοι.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί 64 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι. Επίσης, έχουν τυποποιηθεί 215 στελέχη γρίπης, προερχόμενα από νοσοκομειακά δείγματα και από δείγματα της κοινότητας, εκ των οποίων τα 212 (99%) ήταν τύπου Α και 3 (1%) τύπου Β. Συνολικά, έχουν υποτυποποιηθεί στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης 194 στελέχη τύπου Α. Τα 16 (8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3) και τα 178 (92%) στον υπότυπο Α(Η1)pdm09.

Ως προς τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), η θετικότητα στα δείγματα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Γενικά, οι γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου) παρουσίασαν μείωση.

Αυτή την εβδομάδα

Μεθυσμένος οδήγησε ο Διαμαντής Καραναστάσης – πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα – rpn

H Τροχαία Αθηνών σταμάτησε τον πρώην βουλευτή Διαμαντή Καραναστάση...

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Ξεκινά μία νέα εποχή ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε πανηγυρικό κλίμα παραδόθηκε την Πέμπτη στο Πολεμικό Ναυτικό...

ΝΕΑ

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το RPN.GR

Παρακολουθήστε την διά ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Μάτι Ραφήνα: Aπαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα πυρόπληκτων – rpn

Παρεμβάσεις στο θέμα της πληρωμής ενοικίων και της καταβολής...

RPN.GR