spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ερώτηση για τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου από την βουλευτή Ανατ. Αττικής Μ. Απατζίδη

 

 

 

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/6/2021  ερώτηση προς τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη,  για  τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι, σύμφωνα με  δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Περιβαλλοντικός  και Πολιτιστικός Σύλλογος  «Η Διώνη», ο Σύνδεσμος Μόνιμων Κατοίκων Διώνης περιοχής Α.Ο.Ο.Α. «Ωκεανίς», η Πρωτοβουλία Πολιτών Κατοίκων Περιοχής Δασαμάρι Πικερμίου «Η Αιολίς» και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γεωργικών Υπαλλήλων «Ο Παν», εκφράζεται η έντονη αγωνία των κατοίκων, εν όψει των κινδύνων πυρκαγιάς, ζητώντας την έγκαιρη κινητοποίηση των κυβερνητικών φορέων και των Υπηρεσιών του Δήμου.

Η βουλευτής υπογράμμισε  ότι η πρόσφατη  απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Αττικής, μεταξύ των οποίων και της συγκεκριμένης περιοχής, συνιστά εξαιρετική ευκαιρία για να προχωρήσουν οι απολύτως αναγκαίες και επείγουσες δράσεις πρόληψης πυροπροστασίας, που διαχρονικά έχουν αιτηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, τα απολύτως απαραίτητα αιτήματα, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στα όρια των οικισμών.
  • Εναπόθεση και αποκομιδή των βλαστικών υπολειμμάτων.
  • Αποψίλωση και καθαρισμό των κοινοχρήστων εκτάσεων όπως ρέματα και αλσύλλια, εντός του οικισμού Διώνη.
  • Συγκρότηση «Μόνιμης Συμβουλευτικής Επιτροπής  με συμμετοχή όλων των Συλλόγων της περιοχής Διώνης-Ντραφίου και των τοπικών Κοινοτικών Συμβούλων η οποία θα προβαίνει σε προτάσεις προς τον Δήμο – Περιφέρεια αναφορικά με τη λήψη όλων των προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων πυρασφάλειας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.

 

  • Οδούς διαφυγής,  σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης εκκένωσης των οικισμών.
  • Σχέδιο Πυρασφάλειας και αναγκαιότητα γνωστοποίησής του.

 

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  τι απαντά στην ανακοίνωση των συλλόγων  της Διώνης και του Ντραφίου αναφορικά με τα θέματα πυροπροστασίας της περιοχής, καθώς και εάν θα προβεί στην πραγματοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR